29.12.2018.

Zagrijavanje za dvostruki doček 2019.

Svi na glavni samoborski trg!

Zagrijavanje za dvostruki doček 2019.

Samoborci i ovu novu godinu dočekuju dva puta – djeca i pospanci u podne, a svi ostali svoje veselje mogu podijeliti s prijateljima i sugrađanima uz tradicionalno ponoćno druženje na samoborskom glavnom gradskom trgu. Zagrijavanje počinje već u dane vikenda, a zabava će potrajati sve do prvih sati u 2019. godini.

Samoborski božićni sajam traje do 31. prosinca, do kada Samoborci i posjetitelji našega grada mogu uživati u ugostiteljskoj ponudi i nabaviti domaće proizvode za svoj blagdanski stol.

Glazbeni program dodatno će doprinijeti sjajnom raspoloženju.

Subotnje i nedjeljno prijepodne zagrijavat će svirkom Tamburaški sastav Od sumraka do zore i tako se pobrinuti za dobru atmosferu. U subotu poslijepodne, od 17 sati, DJ Marco Cole, koji iza sebe ima nastupe na Adventu u Zagrebu, puštat će hitove za mlađe i one nešto starije, a od 19 sati nastupa Roko Vušković, koji priprema glazbeni spektakl u svome gradu. U poslijepodnevnim satima nedjelje zabavljat će vas Miha&Mišo Trio, koji sviraju od 17 sati.

U Špelunkici vas također čekaju brojna iznenađenja, a vrata su za vikend otvorena od 10 do 19 sati. U subotu će se izrađivati snjegovići i uživati u zimskoj i hranjivoj priči, a u 12 sati mališane očekuje cirkuska animacija Cirkulture. Od 16 sati sviraju polaznici Malog muzičkog ateljea, nakon čega kreće novogodišnja priča. Nastavak slijedi u nedjelju, kada se nakon veselih i finih priča i radionice ogromnih pahulja u podne može zaplesati s Balansicama.

Nakon nastupa Malog muzičkog ateljea u 16 sati, pričom će i završiti godina. Špelunkica je za sve mališane željne igre i veselja otvorena i prijepodne na zadnji dan stare godine.

Oživljena je i samoborska tradicija započeta davne 1979. godine pa tako u najveći centar za mlade u Hrvatskoj, samoborski Bunker, stiže Novogodišnji autobus. U subotu, 29. prosinca, od 20 sati na svoje će doći ljubitelji rock and rolla, a nastupaju domaći bendovi: Slutim konje, Deafness by Noise, Adrenalica, Tricikl, Sn-Tn-Tn i Preko nišana. Ulaz je slobodan.

Posljednjeg dana ove godine, 31. prosinca, bogat cjelodnevni program počinje već u 10 sati. Do podneva i prvog dočeka zabavljat će vas DJ Jurki & DJ eM Bee, a zvijezda dana je Giuliano, praćen Diktatorima. Večernja zabava počinje u 23 sata uz Falset band.

Novu 2019. tradicionalno možete dočekati uz ritam valcera, a za poseban ugođaj pobrinut će se Mirnovec Pirotehnika svojim atraktivnim vatrometom. Uz pregršt dobre glazbe svi će moći uživati u besplatnom kuhanom vinu i češnofki "to go".

Ugostiteljski objekti također rade dulje - u petak i subotu do 2 sata ujutro, a 31. prosinca do 4 sata prvog dana nove godine.

Zbog dvostrukog dočeka na snazi je i posebna regulacija prometa pa će zadnjeg dana u godini Trg kralja Tomislava biti zatvoren za promet od 10 do 15 sati te navečer od 22 do 1 sat nakon ponoći.

P.A.

 
29.12.2018.

Završeni radovi na izgradnji mosta na Gradni

Dočekali novi most

Završeni radovi na izgradnji mosta na Gradni

Krajem prosinca konačno su završeni radovi na izgradnji zamjenskog mosta na Gradni u Gornjem kraju, kod bivše Čaraparne.

Izvođač je bilo poduzeće Ciglenica d.o.o. iz Zaprešića, a stručni je nadzor obavio dipl.ing.građ. Radovan Vugrinec iz poduzeća Madavera j.d.o.o.

T.I.

 
29.12.2018.

Gradsko društvo Crvenog križa uoči blagdana podijelilo pakete

I njima uljepšani blagdani

Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika podijelilo je uoči Božića i Nove godine pakete ljudima s našeg područja, koji su u potrebi.

Uz 315 redovitih paketa i stotinjak složenih u suradnji sa samoborskim sportašima, preko Samoborskog športskog saveza i akcije "Sportsko srce Samobora", uljepšani su ovi blagdanski dani svim korisnicima pomoći. No, Gradsko društvo je nabavio i 350 paketa hrane i higijenskih potrepština financiranih sredstvima FEAD fonda, koji su podijeljeni korisnicima zajamčene minimalne naknade.

Crveni križ ovim putem zahvaljuje svim svojim volonterima i predstavnicima mjesnih odbora iz Samobora, Svete Nedelje i Stupnika koji su im pomogli da paketi na vrijeme stignu na sve adrese.

T.I.

 

Zagrijavanje za dvostruki doček 2019.

Završeni radovi na izgradnji mosta na Gradni

Gradsko društvo Crvenog križa uoči blagdana podijelilo pakete

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002