18.10.2018.

Gradonačenik Svete Nedelje uručio priznanja veteranskoj sekciji NK Sava Strmec

Drugi u Hrvatskoj, s najboljim golmanom

Gradonačenik Svete Nedelje uručio priznanja veteranskoj sekciji NK Sava Strmec

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, zamjenik gradonačelnika Davor Nađi i predsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje Matej Vrdoljak, bili su 17. listopada domaćini svečanog prijema za 20-ak članova veteranske sekcije Nogometnog kluba Sava Strmec. Oni su na turniru održanom od 28. do 30. rujna u Poreču osvojili 2. mjesto na državnom prvenstvu veterana u nogometu. Osim toga, golman Ervin Horvatinec proglašen je golmanom prvenstva.

Zbog navedenih vrhunskih rezultata gradonačelnik Dario Zurovec dodijelio im je Javna priznanja Grada Svete Nedelje. Tom prilikom istaknuo je kako je ovaj uspjeh rezultat velikog zalaganja i uloženog truda te kako je iznimno ponosan na njihove uspjehe. Također im je zaželio još puno osvojenih prvenstva i utakmica u predstojećem razdoblju.

Nogometnom klubu Sava Strmec, uz Zahvalnicu Grada Svete Nedelje, dodijeljena je i novčana nagrada. Zahvalnicu Grada Svete Nedelje i novčanu nagradu dodijelio je i sportskom treneru NK Save Strmec Krunoslavu Ljubeju, dok je golmanu Ervinu Horvatincu uručio Priznanje za izvanredan uspjeh, kao i novčanu nagradu.

Kako bi zahvalili na međusobnoj suradnji, ali i dodijeljenim priznanjima, veterani NK Sava Strmec pripremili su iznenađenje gradonačelniku u vidu prigodnog dara – dresa s potpisima igrača.

A.B.B.

 
18.10.2018.

Održana 11. redovna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

Pad kriminaliteta, nema poginulih u promet

Održana 11. redovna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

U Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje održana je 17. listopada 11. redovna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje. Sjednici su prisustvovali gradonačelnik Grada Svete Nedelje i predsjednik Vijeća za prevenciju Dario Zurovec, zamjenica gradonačelnika Marija Hršak, pročelnica Odjela za financije, računovodstvo i javne prihode Grada Svete Nedelje Biserka Delač, načelnik PP Samobor i zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju Željko Stopić, ravnateljica OŠ Sveta Nedelja Anica Magdalenić, ravnatelj OŠ Vladimir Deščak Ivica Pavlić, ravnateljica DV Slavuj Gordana Supanc, direktor komunalnog poduzeća Svenkom Dalibor Jakopec, predsjednik Sportske zajednice Grada Svete Nedelje Zoran Žitković, predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Grada Svete Nedelje Robert Maračić, predstavnik Vatrogasne zajednice te ostali suradnici.

Na samom početku članovi vijeća jednoglasno su usvojili Dnevni red, a prisutne predstavnike institucija i zajednica pozdravio je gradonačelnik Dario Zurovec, ujedno i predsjednik Vijeća za prevenciju. Tom prilikom pohvalio je njihov rad na području prevencije svih oblika delinkvencije kod mladih i istaknuo kako Grad i dalje podržava sve projekte koji se provode na godišnjoj razini u dogovoru s nadležnim institucijama, te isto tako naglasio kako vjeruje da konstruktivna rješenja koja se postignu na ovim sjednicama Vijeća imaju utjecaj kod realizacije preventivnih programa.

Željko Stopić, načelnik PP Samobor i zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju, iznio je statističke podatke počinjenja prekršajnih i kaznenih djela za područje koje je u nadležnosti PP Samobor za proteklo izvještajno razdoblje. U odnosu na 2017. godinu na području djelovanja PP Samobor se bilježi pad kriminaliteta. U 2018. godini zabilježeno je 191 kriminalno djelo (75 na području Grada Svete Nedelje), dok ih je u istom razdoblju 2017. godine bilo 248. Stopa riješenosti tih kaznenih djela je 56%, a najčešće počinjena djela se odnose na imovinske delikte. Zabilježeno je i 1 razbojništvo tijekom 2018. godine. Dok se bilježi pad kriminaliteta i pad prekršajnih prijava vezan uz nasilje u obitelji, bilježi se i pad prometnih nesreća.

Na području Svete Nedelje nije bilo smrtno stradalih u 2018. godini, dok su na području postaje u Samoboru zabilježena 4 smrtno stradala u nesrećama, što predstavlja povećanje od 300%. Bilježi se i rast zapljene droge za 54% u 2018. godini, odnosno 17 osoba je prekršajno procesuirano na području Policijske postaje, dok ih je 7 s područja Grada Svete Nedelje. Načelnik PP Samobor Željko Stopić prezentirao je i preventivne programe provedene tijekom godine, poput MAH 1 i MAH 2, te program "Ne, zato jer ne". Izvješće je podnio i vatrogasac Marko Matijević ispred VZG Svete Nedelje istaknuvši kako je u 2018. godini bilo 79 vatrogasnih intervencija. Kroz svoje redovno djelovanje također rade na mnogim preventivnim programima te u sklopu toga posjećuju škole i vrtiće u svrhu provođenja edukacije, organiziraju ljetne kampove za djecu u Fažani i slično. Ravnatelji naših škola istaknuli su kako sukladno godišnjem programu i školskom kurikulumu provode mnogobrojne preventivne programe, poput predavanja o vršnjačkim sukobima i nasilju, predavanja vezana uz zaštitu osobnih podataka na internetu, predavanja vezana uz izazove digitalnih medija, program PIA – posjet Policijskoj postaji, organizacija predstava "Reci NE drogi" te mnoge druge. Izvješća su podnijeli i svi ostali prisutni članovi Vijeća za prevenciju te se složili kako je situacija u ponašanju djece i mladih na području Svete Nedelje bolja no što je bila proteklih godina.

Odlučeno je da će se u vremenu od 19. do 23. studenoga (točan datum će se utvrditi naknadno) provesti projekt "Sajam mogućnosti" u školskoj sportskoj dvorani OŠ Vladimir Deščak za učenike 4. i 6. razreda naših osnovnih škola.

A.B.B.

 
18.10.2018.

Za Dana grada na snazi će biti privremena regulacija prometa

Kroz centar otežano

Za Dana grada na snazi će biti privremena regulacija prometa

Promet će u subotu, 20. listopada, biti reguliran u jutarnjim satima, u vremenu od 10 do 10:30 sati za vrijeme trajanja mimohoda povijesnih postrojbi hrvatske vojske. Mimohod kreće u 10 sati iz Parka Domovinske zahvalnosti te prolazi Perkovčevom ulicom, Ulicom Ferka Ivanščaka, Šetalištem uz Mlinove, Ulicom Mirka Kleščića, a završava na Trgu kralja Tomislava.

Do prolaska postrojbi promet na trasi mimohoda bit će privremeno zaustavljen, što će regulirati djelatnici MUP-a i komunalni redari.

Istoga dana, od 20:30 do 23:30, za vrijeme trajanja koncerta grupe JINX i vatrometa, promet će biti zabranjen za sva vozila na Trgu kralja Tomislava, dijelu Perkovčeve ulice i Ulice svete Ane te u Jurjevskoj ulici.

I ove godine parkiranje će u povodu Dana grada u subotu, 20. listopada osim na prostoru Sajmišta biti besplatno.

P.A.

 
18.10.2018.

U povodu Dana grada u Samoboru se susreću povijesne postrojbe hrvatske vojske

Uz 170 godina osnutka Samoborske narodne garde

U povodu Dana grada u Samoboru se susreću povijesne postrojbe hrvatske vojske

U povodu Dana grada Samobora i 170 godina osnivanja Samoborske narodne garde (1848. – 2018.) povijesna postrojba organizirat će 1. susret povijesnih postrojbi hrvatske vojske u Samoboru.

Pozivu se odazvalo 15 povijesnih postrojbi iz cijele Hrvatske, a ukupno 72 osobe u povijesnim odorama svoga kraja uveličat će 776. rođendan Samobora.

Sudjeluju postrojbe: Ban Gašpar Alapić, Gradska straža Bakar, Gradska straža Požega, Počasna Sokolska garda Osijek, Karlovačka građanska garda, Keglevićeva straža Kostel, Križevačka djevojačka straža, Društvo poljičana Sveti Jure – Priko, Frankopanska garda Ogulin, Senjski uskoci , Svetonedeljska garda, Turopoljski banderij, Varaždinska građanska garda, Zrinska garda Čakovec i Žumberački uskoci.

Postrojbe će sudjelovati u programu odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća u Parku domovinske zahvalnosti u 9:30 sati, nakon čega će se uputiti u mimohod gradskim ulicama. Mimohod kreće u 10 sati iz Parka domovinske zahvalnosti te prolazi Perkovčevom ulicom, Ulicom Ferka Ivanščaka, Šetalištem uz Mlinove, Ulicom Mirka Kleščića, a završava na Trgu kralja Tomislava, gdje će predati prijavak gradonačelniku Samobora Kreši Beljaku.

Za vrijeme mimohoda na snazi će biti privremena regulacija prometa te će doći do kraćih zastoja i povremenog zaustavljanja prometa do prolaska postrojbi.

Gradonačelnik će potom u Gradskoj vijećnici ugostiti zapovjednike postrojbi i poželjeti im srdačnu dobrodošlicu te se na samom kraju programa u pratnji Samoborske narodne garde uputiti u zgradu Hrvatskog doma, u kojoj u 11 sati počinje svečana sjednica Gradskog vijeća.

Zahvaljujemo članovima svih postrojbi koji će svojim dolaskom uveličati Dan grada, a građane pozivamo da ih podrže i uživaju u ovom jedinstvenom događaju u Samoboru.

P.A.

 

Gradonačenik Svete Nedelje uručio priznanja veteranskoj sekciji NK Sava Strmec

Održana 11. redovna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

Za Dana grada na snazi će biti privremena regulacija prometa

U povodu Dana grada u Samoboru se susreću povijesne postrojbe hrvatske vojske

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002