20.09.2018.

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje uručio javna priznanja

Zadužili su sredinu u kojoj žive

Odlukom svetonedeljskog gradonačelnika Darija Zurovca u četvrtak, 20. rujna, dodijeljena su posebna javna priznanja, a na svečanom prijemu u gradskoj vijećnici dobitnicima ih je uručio gradonačelnik.

Priznanje Grada Svete Nedelje u 2018. godini, uz novčanu nagradu od 2.000 kuna, za izvanredan uspjeh dodijeljeno je mladom šahistu Lovri Novoselu, članu Šahovskog kluba Sveta Nedelja, za ove godine osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju u šahu u kategoriji do 13. godina i plasman na Svjetsko prvenstvo u Indiji sljedeće godine.

Dario Zurovec dodijelio je i priznanja za izuzetan doprinos i očuvanje svetonedeljske kulturne baštine i tradicijske kulture Kuburaškom društvu Gromovnik i Povijesnoj postrojbi Svetonedeljska garda Petar II. Erdödy, a Udruzi Twirling-mažoretni klub Sveta Nedelja priznanje je dodijelio za postignute uspjehe u plesnoj i natjecateljskoj sezoni 2017./2018. godine. Udruge su uz priznanja dobile i novčane nagrade od 2.500 kuna.

Gradonačelnik Zurovec još je jednom čestitao svim nagrađenima na uloženom trudu, radu i uspjesima te im zahvalio što ime Grada Svete Nedelje pronose diljem Lijepe naše.

Povijesna postrojba Svetonedeljska garda Petar II. Erdödy iskoristila je ovu svečanu prigodu da bi Gradu Svetoj Nedelji u Centru za posjetitelje poklonila kao trajni eksponat lutku odjevenu u tradicionalnu odoru postrojbe, koju će ubuduće moći vidjeti svi Svetonedeljčani i posjetitelji Svete Nedelje.

D.K.

 
20.09.2018.

4. redovna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje

Upoznati se sa sustavom, mjerama i aktivnostima civilne zaštite

4. redovna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje

U gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje održana je 19. rujna 4. redovna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje. Uz načelnicu Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje Mariju Hršak, ujedno i zamjenicu gradonačelnika Svete Nedelje, sjednici je nazočio i Mario Vegar ispred Državne uprave za zaštitu i spašavanje te članovi Stožera civilne zaštite, članovi upravljačke i nastavno-instruktorske skupine zaduženi za realizaciju obuke i osposobljavanja.

Dnevni red obuhvaćao je obuku i osposobljavanje pripadnika operativnih snaga Sustava civilne zaštite Grada Svete Nedelje i djelatnika gradske uprave Grada Svete Nedelje pod nazivom "Dan civilne zaštite Grada Sveta Nedelja 2018. godine", koji će se održati 29. rujna na području Svete Nedelje. Tema osposobljavanja je upoznavanje pripadnika operativnih snaga Sustava civilne zaštite i djelatnika gradske uprave s mjerama i aktivnostima civilne zaštite Grada Svete Nedelje u slučaju velike nesreće ili katastrofe, odnosno s planom evakuacije djelatnika gradske uprave.

Glavni ciljevi osposobljavanja su upoznati sudionike obuke s temeljnim informacijama vezano za odredbe Zakona o Sustavu civilne zaštite i načinom organiziranja te prikazati načine i metode pružanja prve pomoći unesrećenima, objasniti postupke spašavanja utopljenika u slučaju poplava, spašavanje unesrećenika iz ruševina prilikom potresa, evakuacija djelatnika uprave u slučaju požara ili iz nekih drugih razloga, kretanje i snalaženje u prostoru alternativnim pravcima i orijentacija u prirodi, temeljne zadaće operativnih snaga pravnih osoba u slučaju velike nesreće ili katastrofe uzrokovane manipuliranjem opasnih tvari, upoznavanje s opremom i sredstvima za početno gašenje požara zatvorenog i otvorenog prostora te informiranje javnosti. Mjesta izvođenja osposobljavanja bit će jezero Rakitje, gradska vijećnica, prostorije DVD-a Strmec, društveni domovi u Maloj Gorici, Jagnjić Dolu i Radin-Grafika d.o.o.

A.B.B.

 

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje uručio javna priznanja

4. redovna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002