21.10.2018.

Drugi dan Festivala Samoborske kotlovine

Ove godine najbolje Jarušje!

Da vatrogasci znaju i kuhati dokazali su i ove godine tijekom 9. Festivala Samoborske kotlovine, kada se, već tradicionalno, drugog dana, nakon što svoje umijeće pokažu gradske četvrti i mjesni odbori, ekipe naših vatrogasaca natječu tko će napraviti bolju kotlovinu.

U nedjelju, 21. listopada, vatrogasnim kuharima amaterima iz Javne vatrogasne postrojbe grada Samobora pridružili su se i prijatelji iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Vrbovec, Molvice, Pavučnjak, Rude, Samobor, Cerje, Jarušje, Otok, Grdanjci, Klokočevac, Bregana, Bobovica, Chromos te gosti iz Ribnice.

Najfiniju kotlovinu su, prema sudu Milinka Perkovića, Renate Kruhan, Darija Lidea i Igora Jaića Krasnika, koji su bili u ocjenjivačkom žiriju, napravili vatrogasci iz Jarušja. Drugo mjesto osvojio je DVD Grdanjci, a treći su bili gosti iz Ribnice.

No, pokazalo se da loše kotlovine nije bilo, jer sve su, uobičajeno, ponudili na degustaciju svim građanima i gostima našega grada, koji su s veseljem uživali u ovom našem poznatom specijalitetu.

M.K.

 
21.10.2018.

Za kraj rođendanske proslave koncert i vatromet

Jinxi pošteno razdrmali Samoborce

Nakon brojnih dnevnih događanja u kojima su Samoborci i njihovi gosti mogli uživati u subotu, 20. listopada, kada je i službeno proslavljen Dan grada Samobora, kasno poslijepodne kao da se sve malo smirilo. Glavni gradski trg se pomalo ispraznio, a društva se razišla po okolnim kafićima i činilo se da neće biti puno publike na večernjem koncertu zagrebačke grupe Jinx, kojim je Grad za kraj počastio sve ljubitelje dobre glazbe i zabave.

No, u samo desetak minuta prije nego što su se na pozornicu popeli Yaya, Coco i ostatak benda, Trg kralja Tomislava bio je pun njihovih obožavatelja svih generacija. Plesalo se i pjevalo u sjajnoj atmosferi, a Jinxi su se Samoborcima zahvalili odličnim dvosatnim nastupom i odsvirali sve svoje hitove.

Na zahtjev publike uslijedio je i dodatak, a odmah nakon zadnjih taktova krenuo je gromoglasan vatromet Pirotehnike Mirnovec. Očiju uprtih u šareno nebo iznad trga svi su zadivljeno glasno uzdisali i na kraju spontano zapljeskali.

Zabava do dugo u noć trajala je u samoborskim lokalima, u koje se nakon koncerta i vatrometa jedva moglo ući.

M.K.

 
21.10.2018.

Obnovljeno samoborsko kino i službeno otvoreno za građane

E, ko sad ne bu išel v kino...

Nakon što je u obnovljenoj i novouređenoj kino-sali Hrvatskog doma održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora, u poslijepodnevnim su satima "na svoje" došli i svi građani Samobora.

U 17 sati za najmlađe je priređena besplatna projekcija animiranog filma Vili kočnica, a oni stariji imali su u 19 sati priliku uživati u SF filmu Venom.

Kino je u oba navrata bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta, a posjetitelje je pozdravila zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković.

Nema sumnje da će u vremenu koje dolazi samoborsko kino postati nezaobilazno mjesto susreta svih koji vole film, ali i druge umjetnosti - kazalište, glazbu... Samoborci konačno imaju priliku uživati u ambijentu na civilizacijskoj razini kakvu ovaj grad i njegovi stanovnici zaslužuju.

R.Š.

 

Drugi dan Festivala Samoborske kotlovine

Za kraj rođendanske proslave koncert i vatromet

Obnovljeno samoborsko kino i službeno otvoreno za građane

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002