27.07.2018.

Nove mjere Zagrebačke županije za zgrade javne namjene

1,9 milijuna kuna za energetsku učinkovitost

Nove mjere Zagrebačke županije za zgrade javne namjene

Zagrebačka županija, temeljem javnog poziva, dodijelit će 1,9 milijuna kuna bespovratnih financijskih sredstava gradovima, općinama, javnim ustanovama i trgovačkim društvima osnovanim od strane jedinica lokalne samouprave (JLS) na svom području za poticanje rekonstrukcije postojećih zgrada javne namjene sa svrhom povećanja energetske učinkovitosti. Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenoga 2018. godine.

Zgrade javne namjene u smislu ovog poziva su zgrade javnog sektora u kojima se pružaju usluge velikom broju ljudi: zgrade upravnih i drugih tijela, tijela lokalne samouprave, zgrade za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, vrtići, zgrade za više obrazovanje, zgrade za stanovanje zajednica poput domova za umirovljenike te đačkih domova, zgrade sportskih udruga i organizacija, zgrade kulturnih namjena poput kina, kazališta i muzeja, zgrade bolnica i drugih ustanova namijenjenih zdravstveno-socijalnoj i rehabilitacijskoj svrsi te zgrade namijenjene obavljanju komunalnih djelatnosti.

Maksimalni iznos sredstava koji pojedini korisnik može ostvariti po pojedinom projektu u istoj financijskoj godini iznosi do 500.000 kuna s PDV-om. Važno je naglasiti i da visina iznosa sredstava ovisi o indeksu razvijenosti grada ili općine. Tako JLS I., II., III. i IV. skupine razvijenosti mogu bespovratno dobiti sredstva do 100% prihvatljivih troškova, JLS V. i VI. skupine razvijenosti mogu ostvariti potporu u iznosu do 80% vrijednosti prihvatljivih troškova, dok JLS VII. i VIII. skupine razvijenosti do 60% vrijednosti prihvatljivih troškova.

- U posljednje četiri godine našim gradovima i općinama temeljem ovog javnog poziva dodijelili smo ukupno 8,8 milijuna kuna - izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Radi se o 27 zgrada različitih namjena i to 8 upravnih zgrada, 7 vrtića, 5 područnih i osnovnih škola, 3 društvena doma te po jedan sportski centar, pučko otvoreno učilište, poslovna građevina te zgrada primarne zdravstvene zaštite.

- Jasno, županijskim natječajima možemo pokriti određeni broj projekata energetske obnove, dok se za one opsežnije i složenije okrećemo EU fondovima. Tako zahvaljujući našoj uspješnoj prijavi uskoro kreću radovi na energetskoj obnovi domova zdravlja u Vrbovcu (2,1 milijuna kuna) i Jastrebarskom (2,5 milijuna kuna), kao i obnova zgrade OŠ Sveta Nedelja u vrijednosti 7,2 milijuna kuna, za koje su više od polovine iznosa investicije osigurana EU sredstva - rekao je Kožić.

Iz Zagrebačke županije pozivaju gradove, općine, javne ustanove i trgovačka društva osnovana od strane JLS-a da se jave na javni poziv najkasnije do 30. studenoga 2018. godine. Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje, tehnički uvjeti i obrasci nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije Javni poziv, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/6009 425 ili na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr.

Popunjeni obrasci te potrebna dokumentacija dostavljaju se isključivo preporučeno s povratnicom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V kat, 10000 Zagreb uz naznaku „Poticanje EnU u JLS – NE OTVARAJ“.

I.P.

 
27.07.2018.

U Svetoj Nedelji osniva se Prometna jedinica mladeži

Poziv studentima za rad pred školama

U Svetoj Nedelji osniva se Prometna jedinica mladeži

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec donio je Odluku o organiziranju Prometne jedinice mladeži, kako je i ranije bilo utvrđeno na sjednicama Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje. Smatrajući da se ukazala potreba za dodatnim osiguranjem sigurnosti svih sudionika u prometu, gradonačelnik je nakon donesene odluke zaključkom utvrdio da će Prometna jedinica mladeži do kraja ove godine brojati 4 pripadnika.

S obzirom da se bliži početak nastave, a svake godine bilježi se sve veći broj učenika, Prometna jedinica mladeži Grada Svete Nedelje bit će raspoređena ispred osnovnih škola i drugih lokacija na kojima se ukaže potreba za provođenjem dodatnog osiguranja prometa. Program i način osposobljavanja i djelovanja pripadnika Prometne jedinice mladeži utvrđuje i provodi Policijska postaja Samobor.

Predviđeno radno vrijeme prometne jedinice je svakodnevno u dvije smjene, osim vikendom i praznicima. Dva pripadnika Prometne jedinice mladeži osiguravat će sigurnost prometa u jutarnjoj smjeni od 7 do 11 sati, a dva u popodnevnoj smjeni od 12 do 16 sati. Vrijeme rada podložno je promjenama, ovisno o stvarnim potrebama na terenu, a ukupni mjesečni broj sati rada pripadnika Prometne jedinice mladeži ne može biti veći od umnoška osmosatnog dnevnog rada i broja radnih dana u mjesecu. Naknada po satu rada iznosi 25 kuna, a predviđeno razdoblje rada je od 03. rujna do 31. prosinca 2018. godine.

Pripadnicima Prometne jedinice mladeži bit će osigurane uniforme i dodatna radna obuća potrebna za rad, a u skladu s pravilnicima.

Svi zainteresirani studenti koji žele dati svoj doprinos kroz osiguranje sigurnosti prometa na području grada Svete Nedelje mogu se javiti e-mailom na adresu anja.blazina@grad-svetanedelja.hr. Više informacija može se dobiti na broj 01/ 3335 425.

I.H.

 
27.07.2018.

Svakodnevne uštede i pogodnosti uz besplatnu mobilnu aplikaciju PayDo

Besplatna aplikacija za parkiranje

Svakodnevne uštede i pogodnosti uz besplatnu mobilnu aplikaciju PayDo

I u Samoboru je od sada dostupna besplatna parkirna aplikacija PayDo, koja se može koristiti u još 18 lokacija u Hrvatskoj. Kako ističu u tvrtci Infoart, njihovom uslugom građani svakodnevno mogu uštedjeti jer, za razliku od plaćanja parkiranja SMS-om, PayDo ne uključuje troškove mobilnih operatera. Uz to, aktivne su i dodatne promotivne pogodnosti za korisnike Mastercard kartica: 10% od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun kojeg može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja. Brže i povoljnije parkiranje putem mobitela omogućeno je i inozemnim te domaćim posjetiteljima grada pa sada na jednostavan način svi privatni i poslovni korisnici mogu podmiriti trošak satnih parkirnih karata.

Uskoro se očekuje aktivacija i u ostalim gradovima, uključujući i Zagreb, kako bi usluga bila dostupna na nacionalnoj razini. Aplikacija PayDo može se preuzeti na Google Play i App Storeu gdje je omogućena za najpopularnije mobilne platforme iOS i Android.

I.H.

 

Nove mjere Zagrebačke županije za zgrade javne namjene

U Svetoj Nedelji osniva se Prometna jedinica mladeži

Svakodnevne uštede i pogodnosti uz besplatnu mobilnu aplikaciju PayDo

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002