25.01.2023.

Zbog snijega, leda i vražje zime odgođeni radovi

Radovi u Starogradskoj ulici počinju tjedna dana kasnije

Zbog snijega, leda i vražje zime odgođeni radovi

Zbog novonastalih vremenskih okolnosti početak radova na sanaciji kanalizacije u Starogradskoj ulici odgađa se za tjedan dana pa će radovi umjesto 30. siječnja, kako je bilo najavljeno, početi 6. veljače. Planirani zahvat obuhvaća Starogradsku ulicu i dio Ulice Gornji Kraj u ukupnoj dužini od 1084 metra, a radovi će potrajati do 30. svibnja 2023. godine.

Radovi će se izvoditi u dvije faze, od kojih je I. faza od križanja Ulice Ferde Livadića sa Starogradskom ulicom do križanja Starogradske ulice i Ulice Gornji Kraj, dok je II. faza izvođenja radova od križanja Starogradske ulice i Ulice Gornji Kraj do Ulice Gornji Kraj kod kućnog broja 52.

Za vrijeme trajanja radova bit će uspostavljena privremena regulacija prometa kojom će biti zatvoren promet za sva vozila osim vozila stanara i dostave gospodarskih subjekata. Obilazni pravac iz smjera centra bit će preko Ulice Josipa Jelačića, Otruševec Samoborski, Ulica Ludvić te Ulica Gornji Kraj. Navedenom trasom prometovat će i linije javnog gradskog prijevoza.

Obavještavaju se građani da se pridržavaju prometne signalizacije za vrijeme privremene regulacije prometa te se mole za strpljenje i razumijevanje.

Kanalizacija u Starogradskoj ulici i dijelu ulice Gornji kraj, oštećena uslijed potresa u prosincu 2020. godine, bit će sanirana bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije koja je ostvarilo Trgovačko društvo Odvodnja Samobor u suradnji s Gradom Samoborom.

A.F.M.

 
25.01.2023.

Snijeg je prestao padati, ali ga gore ipak ima

Žumberak zameten, čisti se koliko se može

Na području grada Samobora danas nema padalina.

Iako tijekom današnjeg dana na samoborskom području nije bilo padalina, aktivnosti zimske službe i dalje se provode u brdskim predjelima, posebno na Žumberku, gdje se čiste posljednje dionice koje su ostale neočišćene.

Zbog brojnih intervencija na uklanjanju granja, stabala i osulina s cesta, na terenu su i ophodarske ekipe Komunalca.

Djelatnici Službe održavanja nerazvrstanih cesta pomoći će tijekom današnjeg dana Šumariji Samobor ukloniti panjeve sa zatvorene prometnice Gabrovica-Koretići-Jelenići te bi tijekom sutrašnjeg dana prometnica trebala biti puštena u promet.

Radi puknuća na hidrantskoj mreži u Noršić Selu, u tijeku je čišćenje snijega kod pumpne stanice, kako bi djelatnici samoborske ispostave Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. mogli pristupiti sanaciji.

A.B.

 
25.01.2023.

U subotu možete neučiti nešto više o programiranju i razvoju softwera

Steknite najtraženiju vještine 21. stoljeća

U subotu možete neučiti nešto više o programiranju i razvoju softwera

U Centru za mlade Bunker, u subotu 28. siječnja, od 10 do 12 sati, održava se radionica najtraženije vještine 21. stoljeća - razvoja softwera.

Radionica je besplatna za mlade (14+), a Bunker ju organizira u suradnji sa svetonedeljskom školom programiranja Kodiraonica.

Predavačica Antonija Šimić, front-end developerka s osmogodišnjim iskustvom, zainteresiranima će predstaviti prve korake, pokazati par trikova te ih uvesti u bogati svijet programiranja.

Svi sudionici trebaju imati svoje laptope, a dolazak moraju prijaviti mailom na kodiraonica@gmail.com (ime i prezime).

Marina Vraneković

 
25.01.2023.

Urušila se stabla na prometnicu na Žumberku

Prometnica Gabrovica - Koretići - Jelenići zatvorena za promet

Uslijed obilnih padalina urušio se velik broj stabala i panjeva na prometnicu Gabrovica - Koretići - Jelenići. S obzirom na to da urušena stabla predstavljaju opasnost za sudionike u prometu te da na tom području još uvijek postoji opasnost od urušavanja stabala navedena prometnica je zatvorena za sva vozila.

Djelatnici Šumarije Samobor intenzivno rade na uklanjanju stabala i velikih panjeva. Prometnica ostaje zatvorena sve dok prometovanje tom prometnicom ne bude u potpunosti sigurno, a obilazni pravac je Jelenići - Dane - Budinjak - Stojdraga - Gabrovica.

A.F.M.

 

Zbog snijega, leda i vražje zime odgođeni radovi

Snijeg je prestao padati, ali ga gore ipak ima

U subotu možete neučiti nešto više o programiranju i razvoju softwera

Urušila se stabla na prometnicu na Žumberku

Arhiva 2015

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002