07.03.2015.

Izborna skupština Hrvatskog časničkog zbora Samobora i Svete Nedelje

Zaslužujemo veću pažnju društva

Prije početka svoje godišnje izvještajne i izborne skupštine članovi Hrvatskog časničkog zbora Samobora i Svete Nedelje su u petak, 6. ožujka, položili vijenac i zapalili svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima u Parku domovinske zahvalnosti. Nakon toga su se uputili u dvoranu samoborskih srednjih škola, gdje su skupštinarima, članovima udruge i gostima predstavljena izvješća o radu te izabrano vodstvo za sljedeći mandat.

Uz neznatne izmjene i usklađivanje Statuta s novim zakonom, za predsjednika je ponovno izabran Rozarijo Rozga, a u Predsjedništvu su Ivan Bubnjić, Ivan Filipović, Damir Habrle i Milan Tomašković. Članovi Nadzornog odbora su Miro Penić, Franjo Kodrić i Franjo Stunja, a u Sudu časti su Adolf Paar, Franjo Bašić i Dragutin Kušić, koji će odsada biti i likvidator udruge.

O radu udruge i njezinim planovima u narednom razdoblju govorio je predsjednik Rozga, koji je naglasio kako će samoborski Hrvatski časnički zbor, uz svoju redovnu djelatnost, poraditi na tome da Hrvatska dobije pričuvnu vojnu snagu kakvu zaslužuje, kako njihovo djelovanje ne bi bilo na društvenoj i vojnoj margini. Kako surađuju s brojnim drugim srodnim udrugama, a dio su pričuvnih časnika Srednje Europe i punopravni članovi organizacije CIOR, pričuvnih časnika NATO-a, sredstva za svoj rad i planove nastojat će dijelom osigurati i iz EU fondova.

Članove Hrvatskog časničkog zbora pozdravili su predsjednik samoborskog Gradskog vijeća Branimir Šiljak, slovenski časnici iz Brežica te gosti iz drugih braniteljskih udruga.

M.K.

 
07.03.2015.

U Galeriji Prica otvorena izložba radova umjetnica iz fundusa Samoborskog muzeja i održana prigodna modna revija

Ženski dodir nježnosti

Što sve žene znaju i mogu, pogotovo ako se udruže, muškom će spolu vjerojatno zauvijek ostati misterij, makar je povijest već odavno dokazala da su žene dale nemjerljiv doprinos u svim segmentima razvoja nama znanih civilizacija. No, ni to očito nije dovoljno, jer borba za izjednačavanje statusa i prava žena u današnjem društvu još uvijek traje.

Tim povodom, a ususret obilježavanju Međunarodnog dana žena, u petak je, 6. ožujka, u samoborskoj Galeriji Prica otvorena izložba radova umjetnica iz fundusa Samoborskog muzeja i održana prigodna modna revija.

Tri žene – kustosica Samoborskog muzeja Gordana Remussini, koja je osmislila izložbu, kustosica Galerije Prica Nikolina Šimunović i ravnateljica samoborskog Pučkog otvorenog učilišta Jelena Vojvoda, čijom je suradnjom ova izložba ugledala svjetlo dana, predstavile su djela domaćih umjetnica iz fundusa Samoborskog muzeja. Radovi Naste Rojc, Slave Raškaj, Vere Nikolić – Podrinske, Dubravke Babić, Ljerke Nerš, Ivke Orešković i ostalih naših suvremenih akademskih umjetnica, tek su dio bogatog fundusa skrivenog u našem Muzeju, koji, nažalost, nema dovoljno prostora za ovakav postav, a koji svjedoči o iznimno bogatim životima i stvaralaštvu žena u našoj ne samo likovnoj povijesti od sredine 19. stoljeća do danas.

O svemu tome govorila je kustosica Muzeja Gordana Remussini, predstavljajući izložbu jednostavnog naziva Dodir nježnosti, a pridružila im se i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, koja je otvorila izložbu.

I drugi dio događanja u Galeriji Prica obilježile su žene. Pred doslovce prepunom dvoranom, svoje modne i izrazito ženstvene kreacije predstavila je naša Samoborka Kristina Burja, vlasnica Krie designa, čiji modeli osvajaju tržište cijele Hrvatske i šire, u suradnji s Mladenom Grubićem i njegovim nakitom, a na reviji se nosila i odjeća Sani shopa. Ovu modnu reviju organizirao je Studio La Mia Arte Martine Kuhar, u kojem se ovi odjevni modeli mogu i kupiti.

Uz tombolu s lijepim nagradama, u kojoj su mogli sudjelovati svi koji su za prigodnih 20 kuna kupili katalog s izložbe, u predvorju kina druženje je nastavljeno uz prigodan domjenak.

M.K.

 

Izborna skupština Hrvatskog časničkog zbora Samobora i Svete Nedelje

U Galeriji Prica otvorena izložba radova umjetnica iz fundusa Samoborskog muzeja i održana prigodna modna revija

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002