21.10.2018.

Za kraj rođendanske proslave koncert i vatromet

Jinxi pošteno razdrmali Samoborce

Nakon brojnih dnevnih događanja u kojima su Samoborci i njihovi gosti mogli uživati u subotu, 20. listopada, kada je i službeno proslavljen Dan grada Samobora, kasno poslijepodne kao da se sve malo smirilo. Glavni gradski trg se pomalo ispraznio, a društva se razišla po okolnim kafićima i činilo se da neće biti puno publike na večernjem koncertu zagrebačke grupe Jinx, kojim je Grad za kraj počastio sve ljubitelje dobre glazbe i zabave.

No, u samo desetak minuta prije nego što su se na pozornicu popeli Yaya, Coco i ostatak benda, Trg kralja Tomislava bio je pun njihovih obožavatelja svih generacija. Plesalo se i pjevalo u sjajnoj atmosferi, a Jinxi su se Samoborcima zahvalili odličnim dvosatnim nastupom i odsvirali sve svoje hitove.

Na zahtjev publike uslijedio je i dodatak, a odmah nakon zadnjih taktova krenuo je gromoglasan vatromet Pirotehnike Mirnovec. Očiju uprtih u šareno nebo iznad trga svi su zadivljeno glasno uzdisali i na kraju spontano zapljeskali.

Zabava do dugo u noć trajala je u samoborskim lokalima, u koje se nakon koncerta i vatrometa jedva moglo ući.

M.K.

 
21.10.2018.

Obnovljeno samoborsko kino i službeno otvoreno za građane

E, ko sad ne bu išel v kino...

Nakon što je u obnovljenoj i novouređenoj kino-sali Hrvatskog doma održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora, u poslijepodnevnim su satima "na svoje" došli i svi građani Samobora.

U 17 sati za najmlađe je priređena besplatna projekcija animiranog filma Vili kočnica, a oni stariji imali su u 19 sati priliku uživati u SF filmu Venom.

Kino je u oba navrata bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta, a posjetitelje je pozdravila zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković.

Nema sumnje da će u vremenu koje dolazi samoborsko kino postati nezaobilazno mjesto susreta svih koji vole film, ali i druge umjetnosti - kazalište, glazbu... Samoborci konačno imaju priliku uživati u ambijentu na civilizacijskoj razini kakvu ovaj grad i njegovi stanovnici zaslužuju.

R.Š.

 

Za kraj rođendanske proslave koncert i vatromet

Obnovljeno samoborsko kino i službeno otvoreno za građane

Arhiva 2017

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002