10.05.2017.

Radionica za mlade volontere u Bunkeru

Postani volonter i budi koristan

Radionica za mlade volontere u Bunkeru

U samoborskom Centru za mlade Bunker 9. svibnja održana je prva u nizu radionica o volontiranju, koje organizira i vodi samoborski Volonterski centar "Kad bi svi... ". Radionica naziva "Uvod u volontiranje u Bunkeru" okupila je dvadesetak mladih ljudi, većinom srednjoškolaca i studenata, kako bi ih uveli u svijet volontiranja i približili ideji da u Centru za mlade u Samoboru pronađu zanimljive sadržaje za provođenje slobodnog vremena baveći se volonterskim aktivnostima.

Voditeljica udruge Vesna Jelinčić na početku je buduće volontere upoznala s općim, ali bitnim podacima o tome što je volontiranje, tko može volontirati, tko su organizatori volontiranja, koje vrste volontiranja postoje, što je etički kodeks volontiranja, te koja su prava i obaveze svakog volontera, a nakon toga, u opuštenom i vedrom tonu svi su okupljeni razgovarali o temi volonterstva u Samoboru i u Bunkeru.

Budućim volonterima darovane su volonterske knjižice i priručnik Generacija za V, publikacija za mlade volontere u izdanju Volonterskog centra Zagreb.

Uz voditeljicu, sastanak su vodile Irena Brajević i Maja Kalaica, trio koji je 2013. osnovao udrugu koju s puno veselja vode također kao volonterke.

V.J.

 
10.05.2017.

Komunalac stekao certifikat ISO 9001:2015

Bolji sustav upravljanja kvalitetom poslovanja

Komunalac stekao certifikat ISO 9001:2015

Od 29. travnja 2017. godine trgovačko društvo Komunalac d.o.o. Samobor nositelj je međunarodnog certifikata ISO 9001:2015.

U utorak, 9. svibnja, u prostorijama Komunalca predstavnici kuće ovlaštene za certificiranje DQS, direktor Darko Hibler i izvršna direktorica Katarina Dulibić, uručili su certifikat ISO 9001:2015 direktoru Komunalca Ivici Karoglanu i predstavnici Uprave za kvalitetu Lani Novosel.

Certifikat ISO 9001:2015 je potvrda da je Komunalac uspostavio i primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom poslovanja. Certifikat vrijedi tri godine uz redovni nadzor i kontrolu ovlaštenih certifikatora.

A.F.

 
10.05.2017.

Radovi na izgradnji kružnog toka u Ulici matice iseljenika u Bobovici

Pratite postavljene znakove

Radovi na izgradnji kružnog toka u Ulici matice iseljenika u Bobovici

U tijeku je druga faza izgradnje kružnog toka u Ulici Matice iseljenika na ulasku u naselje Bobovica. Zbog obuhvata radova na snazi će biti privremena regulacija prometa, a promet će se odvijati obilaznim pravcima u neposrednoj blizini, prema postavljenim prometnim znakovima.

Ovim putem molimo građane za strpljenje i razumijevanje te pridržavanje privremene regulacije prometa.

Predviđeni završetak radova je do kraja lipnja.

P.A.

 
10.05.2017.

U Bunkeru kreće novi projekt

Ivana Biočina otvara ciklus "Budi uspješan k'o i mi!"

Savjet mladih Grada Samobora i Bunker pokreću novi projekt naziva "Budi uspješan k'o i mi!"

Riječ je o projektu kroz koji će se predstaviti uspješni mladi ljudi, nekadašnji stipendisti Grada Samobora, koji su ostvarili svoje snove i danas imaju uspješnu karijeru.

Prva u goste dolazi Ivana Biočina sa svojom novom knjigom Tiranija mode – ukrašavanje kao potraga za identitetom, u četvrtak, 11. svibnja, s početkom u 19:00 sati u samoborskom Centru za mlade, Bunkeru. Kako bi doživljaj bio potpun, nakon razgovora o knjizi očekuje vas i besplatna projekcija filma Kosa.

U svojoj novoj intrigantnoj knjizi Ivana propituje povijesne, sociološke i antropološke korijene mode, ali i u što je ona danas izrasla – njezin utjecaj na naš život. Što nam moda daje, a što oduzima? Je li lijepa slika ujedno i prava slika? Može li moda biti tek zabava i užitak ili se u njoj kriju (prava) pitanja?

Ova je knjiga uzbudljiva vožnja kroz povijest, sadašnjost i budućnost, koja će kroz povijesne činjenice, zanimljive, ali i uznemirujuće podatke, razmišljanje djevojaka i žena i promišljanje autorice, pokušati odgovoriti na pitanje: Ako je moda sve ovo na nama, gdje smo mi?

O autorici:

Ivana Biočina magistra je inženjerka tekstilne tehnologije i inženjerstva, smjer dizajn i projektiranje, autorica knjige Modus vivendi. Ogled o političkom, ekonomskom i društvenom u modi (2014.), kao i knjige o tekstilnoj industriji koja izlazi krajem godine. Dobitnica je nekoliko nagrada za pisanje, među ostalim stipendije Zaklade Robert Bosch u suradnji s Literaturhaus Berlin i nobelovkom Hertom Müller (2015.) te Rektorove nagrade za rad iz teorije mode (2007.). Od 2006. godine objavljuje tekstove o teoriji mode, kostimografiji, arhitekturi, dizajnu i glazbi. Autorica je više dokumentarnih drama. Posljednjih godinu dana provela je u istraživanju tekstilne industrije u Hrvatskoj, a trenutno priprema scenarij za dugometražni dokumentarni film na tu temu.

Više o knjizi:

https://planetopija.hr/kategorija/publicistika/tiranija-mode

Kontakt

Jelena Vojvoda, Bunker

Tel.: 091/3360-111

e-mail: jelena.vojvoda@pousamobor.hr i bunker.samobor@gmail.com

Bunkeru: https://www.facebook.com/bunker.samobor/

 

Radionica za mlade volontere u Bunkeru

Komunalac stekao certifikat ISO 9001:2015

Radovi na izgradnji kružnog toka u Ulici matice iseljenika u Bobovici

U Bunkeru kreće novi projekt

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002