18.04.2017.

PROMO - Strojarska i prometna škola Varaždin u posjetu Logističkom centru Kauflanda u Jastrebarskom

Učenici dobili priliku povezati teoriju s praksom jednog međunarodnog poduzeća

PROMO - Strojarska i prometna škola Varaždin u posjetu Logističkom centru Kauflanda u Jastrebarskom

U srijedu, 5. travnja 2017., skupina od šezdesetak učenika drugih razreda Strojarske i prometne škole iz Varaždina posjetila je Logističko-distribucijski centar Kauflanda u Jastrebarskom. Kaufland Hrvatska k.d. često surađuje s različitim obrazovnim ustanovama kao što su srednje škole ili zagrebački Fakultet prometnih znanosti, a sve s ciljem da se, uz mentorstvo Kauflandovih rukovoditelja, mladima pokaže kako teorija koju uče izgleda u praksi te im tako olakša put odabira njihovog profesionalnog usmjerenja.

Strojarska i prometna škola Varaždin za dan škole odlučila se posjetiti Kauflandov Logističko distribucijski centar u Jastrebarskom, a zašto su odabrali baš LDC Jastrebarsko, objasnila nam je mag. ing. Darinka Lončar Kočić:

- Budući da smo mi i prometna škola, javili smo se za obilazak zato što se naši učenici obrazuju za zanimanja kao što su: tehničar za logistiku i špediciju, tehničar cestovnog prometa i vozač motornog vozila. Učenicima koji se obrazuju u navedenim strukama nedostaje praktičnih znanja vezanih uz skladišno poslovanje i logističko distribucijske centre. Budući da su naši nastavnici u siječnju u sklopu jednog stručnog skupa posjetili Vaš logističko distribucijski centar, smatrali smo da bi i za naše učenike bilo dobro da na ovaj način povežu teoriju i praksu.

Logistika je grana industrije u kojoj su se u posljednjih desetak godina dogodile velike promjene. Rezultat tih promjena su i izmijenjeni zahtjevi koji se postavljaju pred buduće logističare.

- Da bismo bili u stanju na adekvatan način odgovoriti na izazove i zahtjeve koje pred nas stavlja sve brže rastuća tehnologija i razvoj logistike, moramo se razvijati u različitim smjerovima. Danas su nam potrebna znanja iz područja ekonomije, informatike i drugih operativnih područja, a potrebno je naglasiti da su poželjna i znanja stranih jezika, analitičke sposobnosti, kreativnost u razmišljanju, fleksibilnost i svakako sklonost timskom radu - naglasio je tijekom obilaska u svom obraćanju učenicima i nastavnicima gospodin Mihael Marković, rukovoditelj organizacijske jedinice Skladište/Komisioniranje.

Tijekom predavanja o osnovnim načelima rada Logističkog centra te tijekom obilaska, učenici su dobili priliku povezati teoriju koju uče u školi s praksom jednog međunarodnog poduzeća koje posluje u sedam zemalja diljem Europe.

Logistički centar Kauflanda Hrvatske jedan je od suvremenijih centara ovog tipa u ovome dijelu kontinenta. Ukupna površina svih zgrada centra iznosi čak 63.000 kvadratnih metara. Kapacitet skladišta iznosi 64.000 paletnih mjesta te se u skladištu nalazi više od 20.000 različitih artikala. Logistički centar zapošljava oko 300 djelatnika te 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu opskrbljuje svih 37 poslovnica Kauflanda u Hrvatskoj.

Gospođa Lončar Kočić svoje zadovoljstvo organizacijom posjeta izrazila je riječima:

- Jako smo zadovoljni, na lijep način smo obilježili Dan škole. Ovdje se točno vidi da je Kaufland Logistika međunarodno poduzeće s međunarodnim iskustvom i znanjem. Naši učenici su također jako zadovoljni, a mi ovim putem zahvaljujemo svima koji su nam omogućili da Vas posjetimo. Logistički centar Kauflanda aktualno traži radnika na pripremi robe. Ukoliko Vas zanima rad u modernom okruženju s međunarodnim iskustvom, prijavite se pomoću linka www.kaufland.hr/karijera.

Kaufland Hrvatska k.d.

 
18.04.2017.

Otvoren natječaj za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije

Prijave se primaju do 31. svibnja

Otvoren natječaj za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije

Zagrebačka županija dodijelit će i u ovoj godini javna priznanja pojedincima i pravnim osobama, ustanovama, udrugama, zaslužnima za gospodarski, društveni i kulturni razvoj Zagrebačke županije te njena promicanja u zemlji i svijetu. Natječaj za dodjelu javnih priznanja otvoren je do 31. svibnja 2017. godine.

Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije mogu podnijeti članovi Županijske skupštine, radna tijela, Župan Zagrebačke županije, građani, udruge građana, poduzeća, vjerske zajednice, kulturne, športske i druge ustanove.

Potencijalni kandidati mogu biti pojedinci ili pravne osobe koji su svojim kontinuiranim i izuzetno značajnim znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom dali trajan doprinos i postigli izuzetne rezultate na unaprjeđenju stanja i razvitka pojedinih djelatnosti te njenoj međunarodnoj promidžbi. Također, budući dobitnik javnog priznanja treba u svojoj sredini uživati ugled uzorna djelatnika i stručnjaka. Kao jedan od kriterija navodi se i ostvaren rezultat u ukupnom gospodarskom ili društvenom razvitku Zagrebačke županije.

Prijedlog za dodjelu javnih priznanja mora sadržavati životopis predloženog kandidata za dodjelu javnog priznanja, točan naziv trgovačkog društva, ustanove, udruge ili druge pravne osobe koja je predložena za dodjelu javnih priznanja uz temeljito obrazloženje razloga predlaganja, odgovarajuću dokumentaciju i podatke o predlagatelju.

Gotovi prijedlozi podnose se Zagrebačkoj županiji, Povjerenstvu za dodjelu javnih priznanja na adresu: Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb u zatvorenoj omotnici s napomenom „Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije u 2017. godini.“

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj odnosno da kandidiraju potencijalne dobitnike ovogodišnjih javnih priznanja do 31. svibnja 2017. godine.

M.B.

 

PROMO - Strojarska i prometna škola Varaždin u posjetu Logističkom centru Kauflanda u Jastrebarskom

Otvoren natječaj za dodjelu javnih priznanja Zagrebačke županije

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002