20.02.2017.

Poziv na radnu akciju na Cerinskom viru

Uredimo staze prema Japetiću!

Poziv na radnu akciju na Cerinskom viru

Dragi prijatelji, planinari, članovi HPD-a Sv. Patrika!

Pozivamo vas na prvu radnu akciju ove godine, u subotu, 25. veljače, kojoj je cilj nastavak uređenja planinarske staze od Cerinskog vira prema Japetiću. Treba posjeći grmlje koje je izraslo na planinarskom putu, maknuti srušene grane i slično.

U planinarskom domu osiguran je doručak za sve sudionike akcije, kao i ručak. Radi bolje organizacije molimo vas da svoj dolazak najavite na broj mobitela planinarskog doma 091/9464-736 (Vlado).

Okupljanje je u planinarskom domu u 9 sati.

U slučaju lošeg vremena akcija će se održati sljedeći vikend.

Radosno vas očekujemo!

 
20.02.2017.

Učenici OŠ Milana Langa učili razvrstavati otpad

Dodatno učvrstiti status eko-škole

Djelatnica Komunalca Ana Frkin održala je 17. veljače učenicima drugih i četvrtih razreda OŠ Milana Langa iz Bregane radionicu o pravilnom razvrstavanju otpada.

Učenici su mogli naučiti sve o pravilnom odlaganju otpada u kante različitih boja, a uz zanimljivu predavačicu imali su i sami priliku sudjelovati u pravilnom punjenju kanti.

Ostaje samo da svi učenici stalno u praksi primjenjuju naučeno i time dodatno ojačaju status eko-škole, koji škola iz Bregane ponosno nosi.

I.M.

 
20.02.2017.

Povorke dječjih vrtića i mjesnih odbora obilježile treći dan Fašničke Republike

Maskirali se i mali i veliki

Treći dan slobodne Fašničke republike na Trg fašničkih velikana privukao je velik broj Samoboraca i gostiju grada Samobora koji su došli vidjeti prve povorke 191. Samoborskog fašnika. Prvu povorku ovogodišnjeg Fašnika činili su dječji vrtići, koji su predvođeni Srakom ponosno koračali samoborskim ulicama pokazujući raskoš svojih maski i svega što su pripremili za 191. Samoborski fašnik. U povorci su sudjelovali Dječji vrtić Izvor, Dječji vrtić Grigor Vitez, Dječji vrtić Osmijeh, Dječji vrtić Obzori, Dječji vrtić Mali prijatelji i Dječji vrtić Potočić.

Uz povorke dječjih vrtića, nedjelja je već tradicionalno predviđena za povorke mjesnih odbora i alegorijskih kola u kojoj su ove nedjelje sudjelovali Gradska četvrt Južno naselje/Giznik – Anindol, Mjesni odbor Vrbovec te Mjesni odbor Domaslovec, koji su pokazali ono najbolje od svojih maskiranih dosjetki, ali i običaja po kojima su poznati u samoborskom kraju.

Baš kao i prva dva dana, i nedjelja je obilovala bogatim glazbeno–zabavnim programom u kojem su prednjačila djeca i njihove zanimljive zabavne točke. Tako su se prvi na glavnu pozornicu popeli dječji zborovi Pikići i Samoborček, koji su lijepim glazbenim nastupima i recitacijama razveselili sve prisutne, dok je završetak programa za najmlađe obilježila predstava Maša i prijatelji i plesni show Plesnog kluba Balans.

Završetkom dječjeg programa glavnu pozornicu okupirale su maskirane obitelji, koje su se borile za najbolje obiteljske maske. Uslijedio je nastup Tamburaškog sastava Skoro frajeri, koji su zagrijali publiku, da bi potpuno oduševljenje zavladalo dolaskom i nastupom Grobničkih dondolaša, koji su u kratkom programu predstavili svoju bogatu tradiciju maskiranja i maske prepoznatljive u svakom dijelu Hrvatske. Glavna pozornica ponovno je bila poligon za dobru zabavu pa je uz glazbeni dio svoj dio prostora dobio i Studio smijeha, čiji su stand up komičari svojim humorom nasmijali i razveselili samoborsku publiku.

T.I.

 

Poziv na radnu akciju na Cerinskom viru

Učenici OŠ Milana Langa učili razvrstavati otpad

Povorke dječjih vrtića i mjesnih odbora obilježile treći dan Fašničke Republike

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002