19.10.2017.

U Dječjem vrtiću Izvor u Mlinskoj održan Projektni dan

Jesen potaknula i kreativnost najmlađih

Projektni dan ili Dan otvorenih vrata u Dječjem vrtiću Izvor održava se svake jeseni. To je dan kada vrtić predstavlja svoj Eko plan i program rada široj javnosti i roditeljima.

Kroz niz aktivnosti koje se svakodnevno provode u vrtiću, uz vrtićku djecu od 2-7 godina, u ponuđene radionice mogli su se u četvrtak, 19. listopada, uključiti prisutni roditelji, bake, djedovi, starija braća i sestre te ostali gosti iz šire lokalne zajednice.

Jesen je idealna za tako široku ponudu aktivnosti, jer, osim što je i sama bogata bojama, okusima i mirisima, izaziva i kreativnost najmlađih pod spretnim i uspješnim vodstvom svojih odgojitelja.

Tako su se ove godine na radionicama našle zanimljive teme: izrada okvira za slike od raznih plodina, radionica igračaka, izrada sovica, izrada strašila, nizanje kukuruza, te radionica pod nazivom kako nastaje brašno. Oni najmanji zabavili su se punjenjem i pražnjenjem raznih posuda sjemenkama, a stariji su se uključili i u široku ponudu pokretnih igara. Tako su se okušali u spretnosti skakanja u vreći, kuglani od limenki te društvenoj igri križić kružić s bundevama. Svečanoj noti svakako su, prikazom plesa i igara s pjevanjem, doprinjela djeca našega kraja.

Ove su godine djecu i odgajatelje posjetili i gosti iz Udruge Etno fletno. Kratkim igrokazom na kajkavskom narječju nasmijali su sve prisutne, a Anastazija Noršić recitirala je nekoliko vlastitih stihova. Gošće su domaćine nagradile i bogatim narodnim nošnjama samoborskoga kraja u kojima su došle, koje se sve rjeđe viđaju.

Svojim prisustvom podršku radu vrtića pokazala je i Vera Ilinčić iz Uduge Lijepa naša, kao regionalna koordinatorica za Eko škole.

Posjetitelji su napravljene radove mogli ponijeti kući, ali i zasladiti se pečenim kestenima i policama od krumpira.

Bilo je veselo, a tko god je propustio ovo druženje u parku u Mlinskoj, zasigurno to neće učiniti i dogodine.

I.H.

 
19.10.2017.

Tvrtka Nord Produkt d.o.o. otvorila novi prodajni salon na katu Konzumovog centra u Ulici Bleiburških žrtava 1945.

Virtualna stvarnost uz vrhunsku kvalitetu i dizajn Norda

Na katu Konzumovog centra u Ulici Bleiburških žrtava 1945. u četvrtak, 19. listopada, svečano otvorenje svojeg novog prodajnog salona upriličili su djelatnici tvrtke Nord Produkt d.o.o.

Samoborci već odavno znaju da, ukoliko žele nabaviti proizvode i pripadajuću galanteriju vrhunske kvalitete za svoje kuhinje i kupaonice, trebaju skoknuti do Bobovice, u kojoj je sjedište firme i gdje će im uvijek ljubazno osoblje prezentirati svoju ponudu i olakšati im odluku oko kupnje, prilagodivši se potrebama svakog klijenta. Jer, Nord Produkt d.o.o. jedna je od onih malobrojnih tvrtki u Hrvatskoj koja je u potpunosti zaokružila svoj poslovni proces, koji uključuje vlastitu proizvodnju, domaću pamet i stručnjake, inzistira na kvaliteti i inovacijama u svakom novom projektu, prihvatljivim cijenama, te dostupnosti kupcima kroz maloprodaju.

Otvaranjem ovog salona napravljen je iskorak upravo prema vjernim kupcima, koji sada na jednom mjestu mogu pronaći cijelu paletu Nordovih proizvoda, kao i drugih renomiranih proizvođača koje tvrtka zastupa na hrvatskom tržištu.

Poseban je novitet virtualni kutak salona, u kojem možete u detalje vidjeti budući željeni izgled svoje nove kupaonice ili kuhinje i prije nego što krenete u renovaciju ili gradnju, a k tome možete i dogovoriti sve potrebne radove kako biste to ostvarili.

Iznimno lijep prostor i preglednost salona "nordovci" su ostvarili uz pomoć Brigade, odnosno poznatih i nagrađivanih dizajnera iz agencije Bruketa&Žinić&Gray.

Brojne goste na otvorenju i djelatnike Norda s veseljem je pozdravio i predsjednik Gradskog vijeća Samobor Miran Šoić, uz obećanje da će Grad i nadalje, uz već ostvareno, raditi na tome da im svima omogući još bolje i, prije svega, lakše poslovanje.

M.K.

 
19.10.2017.

Premijera dokumentarnog filma Vesne Mimice Branko Bošnjak – Jedna priča u Galeriji Prica

Posveta istinskom borcu i dragom prijatelju

Galerija Prica nije bila dovoljno velika da u nju stanu svi oni koji su u četvrtak, 19. studenoga, došli odati počast Branku Bošnjaku i pogledati premijeru dokumentarnog filma Vesne Mimice jednostavnog naziva Branko Bošnjak – Jedna priča. U dvorani nabijenoj emocijama mogli smo te večeri čuti i vidjeti ne samo tek "jednu priču", nego i priču o iznimnom čovjeku koji je prije svega bio brižan i privržen svojoj obitelji, ali i vrstan sportaš, trener, pedagog, borac i jedan od osnivača Specijalne jedinice policije Alfa, s kojom je za Domovinskog rata prošao gotovo sva ratišta.

O Branku su govorili Vladimir Faber, prvi ratni zapovjednik Alfi, zatim Zoran Cvrk, također ratni zapovjednik njegove jedinice i Brankov vjenčani kum, autorica filma Vesna Mimica te Brankova supruga Ljiljana Šurbek Bošnjak, koja je svima zahvalila na dolasku, kao i na lijepim sjećanjima o Branku koja su podijelili s publikom.

U nešto manje od 20 minuta, koliko traje film, saznali smo zašto i po čemu je Branko Bošnjak bio poseban – zdušno je, sa srcem, hrabrošću i znanjem radio sve u životu, o čemu su u filmu posvjedočili članovi njegove obitelji, prijatelji, učitelji, suborci, sportski kolege i brojni drugi, koji Branka pamte i kao veseljaka i zafrkanta, a nadasve kao pouzdanog prijatelja i sudruga.

Njegova tragična pogibija sve ih je potaknula da u ovih 20 godina očuvaju sjećanje na Branka, o čemu posebno brine njegova supruga Ljiljana, u želji i nastojanju da njihovoj djeci, tada maloj djevojčici Josipi i još nerođenom sinu Branku, koji se rodio tek 7 mjeseci nakon što mu je otac poginuo, prenese njegov vedar duh i sve one vrijednosti koje su zajednički dijelili za njegova života.

Film o Branku Bošnjaku, kojeg su svi posjetitelji mogli dobiti i u DVD formatu, prati i dvojezično tiskano izdanje o Memorijalu Branka Bošnjaka, međunarodno priznatom karate natjecanju kojeg je začetnik bio i Branko, a koje je ove godine po 22. put održano proteklog vikenda u Samoboru.

M.K.

 
19.10.2017.

Gradska knjižnica predstavila svoje novo izdanje – brošuru Biste i spomen-ploče Samobora

Nije to sve, ima ih još

Gradska knjižnica predstavila svoje novo izdanje – brošuru Biste i spomen-ploče Samobora

Uoči 775. rođendana našega grada, u izdanju Gradske knjižnice Samobor iz tiska je izašla još jedna vrijedna knjižica – Biste i spomen-ploče Samobora. Na sedamdesetak stranica fotografije tridesetak bisti i spomen-ploča, koje su postavljene širom grada u čast zaslužnim Samoborcima i drugim uglednicima koji su obilježili povijest našega grada, svaku prati i prigodan tekst s informacijama o tome tko su oni bili i čime su zavrijedili svoje biste ili spomen-ploče.

Na predstavljanju brošure u četvrtak, 19. listopada, autor tekstova Milan Žegarac Peharnik naglasio je kako su za ovo izdanje probrane i opisane tek one najpoznatije, jer ih u Samoboru ima puno više i svaka je vrijedna pažnje, a za njihov sveobuhvatni popis i opis trebalo bi puno više vremena i prostora.

No, to nije razlog da ne prošećete gradom i parkovima Samobora, podignete pogled na pročelja lijepih zgrada i otkrijete dio njegove živopisne prošlosti i kroz biste i spomen-ploče.

Sve fotografije je snimio Ivan Tibor Grujić, a knjižicu je grafički oblikovao Miran Šabić.

M.K.

 
19.10.2017.

Regulacija prometa za Dan grada Samobora

Zbog Massima Trg zatvoren za promet

Regulacija prometa za Dan grada Samobora

Povodom Dana grada, u subotu, 21. listopada, a za vrijeme trajanja koncerta Massima na Trgu kralja Tomislava, na snazi će biti privremena regulacija prometa.

U vremenu od 20 do 24 sata za promet se zatvara: Trg kralja Tomislava, Perkovčeva ulica (od raskrižja s Langovom do Trga kralja Tomislava), Livadićeva ulica, Šmidhenova ulica (od Trga kralja Tomislava do Obrtničke ulice), Ulica svete Ane od Trga kralja Tomislava do Ulice F. Listza te Jurjevska ulica.

P.A.

 
19.10.2017.

Gradski čelnici i vijećnici obišli nove komunalne i društvene objekte u povodu Dana grada

Imalo se kaj za videti

Već uobičajeno, četvrtak prije Dana grada Samobora, gradski čelnici, vijećnici, predstavnici gradskih četvrti i mjesnih odbora te ravnatelji i direktori gradskih poduzeća i ustanova, imali su priliku zajednički obići nove komunalne i društvene objekte koji su se izgradili tijekom godine, kao i one koji se još grade ili uređuju. Tako su se 19. listopada okupili ispred Centra za mlade, popularnog Bunkera, gdje im je voditelj Referade za mjesnu samoupravu Petar Grgečić ukratko predstavio što se sve u Gradu Samoboru radilo, gradilo i u što se ulagalo. Obzirom da je takvih projekata bilo više od 50, za obilazak ih je odabrano tek desetak.

Nakon što su na prostoru bivše vojarne obišli dovršeni Centar za mlade, sportske terene i novu LED rasvjetu, autobusom su krenuli najprije do nekadašnje Gmajne, gdje su pripremljene i opremljene parcele na kojima će niknuti cijelo novo naselje obiteljskih kuća.

U Bobovici su se provezli novim rotorom koji je izgrađen na križanju Ulice Matice iseljenika i Ulice Ante Starčevića na ulazu u Bobovicu te krenuli prema Bregani, gdje je u tijeku sanacija odrona uz potok Breganu prema Grdanjcima. Na putu od Vrhovčaka do Otruševca, u kojima se za mještane ovih mjesnih odbora grade novi društveni domovi, bilo je prilike vidjeti i neke od obnovljenih cesta, pješačke staze, parkirališta, mostove i dio ostale komunalne infrastrukture na kojoj se radilo u 2017. godini.

Na dodatna pitanja sudionici obilaska mogli su odmah dobiti i odgovore od zamjenika gradonačelnika Sanje Horvat Iveković i Željka Stanca te predsjednika Gradskog vijeća Mirana Šoića, koji su se također pridružili obilasku.

M.K.

 
19.10.2017.

Besplatno parkiranje za Dan grada Samobora

Stanite gde i kolko hoćete

Besplatno parkiranje za Dan grada Samobora

U subotu, 21. listopada, u povodu Dana grada Samobora bit će omogućeno besplatno parkiranje za sve stanovnike Samobora i njihove goste, osim na sajmištu.

Uživajte u Samoboru, dajte si gušta, stanite z autom gde hoćete i ne mičite se do nedelje!

S.S.

 
19.10.2017.

Svjetleći znakovi na najprometnijim ulicama

Za veću sigurnost pješaka

Svjetleći znakovi na najprometnijim ulicama

Grad Samobor i samoborski Komunalac postavili su svjetleće prometne znakove koji će omogućiti veću sigurnost pješaka u vrlo prometnoj Ulici grada Wirgesa i tako upozoravati vozače na oprez.

Svjetlećim znakovima označit će se prijelazi kod vrtića u Gajevoj te u Klokočevcu, kako bi se povećala sigurnost školaraca koji pohađaju školu u Bregani.

Na sličan način već su označeni prijelazi kod osnovnih škola, a pokazali su se kao učinkovito rješenje.

Ovim putem zahvaljujemo gradskoj četvrti i građanima na strpljenju, jer su i sami uočili potencijalnu opasnost na navedenoj lokaciji i pokazali brigu za opće dobro.

S.S.

 

U Dječjem vrtiću Izvor u Mlinskoj održan Projektni dan

Tvrtka Nord Produkt d.o.o. otvorila novi prodajni salon na katu Konzumovog centra u Ulici Bleiburških žrtava 1945.

Premijera dokumentarnog filma Vesne Mimice Branko Bošnjak – Jedna priča u Galeriji Prica

Gradska knjižnica predstavila svoje novo izdanje – brošuru Biste i spomen-ploče Samobora

Regulacija prometa za Dan grada Samobora

Gradski čelnici i vijećnici obišli nove komunalne i društvene objekte u povodu Dana grada

Besplatno parkiranje za Dan grada Samobora

Svjetleći znakovi na najprometnijim ulicama

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002