16.01.2017.

Dani s Jožom Županijske organizacije HSS-a

Krešo Beljak: Joža dobiva dostojne nasljednike

Dani s Jožom Županijske organizacije HSS-a

Županijska organizacija HSS-a Zagrebačke županije i Gradska organizacija HSS-a Vrbovec obilježile su 15. siječnja, u Hotelu Bunčić u Vrbovcu, 19. obljetnicu smrti velikana HSS-a Josipa Pankretića - Jože te su tom prilikom održani već tradicionalni Dani s Jožom.

- Joža je svojim primjerom pokazao da je političar koji istinski predstavlja glas naroda i koji na prvo mjesto stavlja malog čovjeka, selo i seljake, radnike, siromašne i obespravljene. Svojim radom i predanošću ostavio je neizbrisiv trag na političkoj i javnoj sceni i zbog toga još jednom pozivam na složnost, zajedništvo i poštenje u stranci. Pred nama je posebno izazovna godina, no siguran sam kako ćemo zajedničkim radom i zalaganjem nastaviti raditi za dobrobit naše zemlje i naroda - rekao je tom prilikom župan Zagrebačke županije i potpredsjednik HSS-a Stjepan Kožić.

Kožić je podsjetio prisutne i na Pankretićevu snažnu karizmu i nepokolebljivost te njegovo srčano i snažno zagovaranje i zastupanje interesa onih koji su ga, kako je stalno napominjao, "poslali u Sabor".

- Bez imalo dvojbe možemo reći da je Joža bio dostojan zaštitnik politike i tradicije Hrvatske seljačke stranke, poštenja, pravednosti, tradicionalnih vrijednosti, običaja i nacionalnog identiteta. Njegovi osebujni i srčani govori znatno su formirali hrvatsku političku zbilju i često su nas tjerali na promišljanje i preispitivanje, kako te zbilje, tako i nas samih. Njegova ostavština i karizma "borca za narodnu pravicu" i danas su sinonim za Hrvatsku seljačku stranku te nam mogu svima poslužiti kao težnja i nepresušna inspiracija - zaključio je Kožić.

Uz obitelj Josipa Pankretića, polaganju vijenca na groblju Dijaneš, svetoj misi u crkvi sv. Vida i prigodnom programu prisustvovali su brojni gosti i stranački dužnosnici HSS-a, među kojima je bio i predsjednik stranke Krešo Beljak.

- Siguran sam kad vas vidim danas ovdje, pogotovo ovoliki broj mladih među nama, da će Joža Pankretić uskoro dobiti dostojne nasljednike i da će HSS ponovno biti stranka onakva kakvu svi skupa želimo i kakvu bi prije svega Joža Pankretić želio vidjeti - naglasio je Beljak.

Na svečanosti su zaslužnim članovima stranke dodijeljena i priznanja HSS-a Zagrebačke županije "Josip Pankretić". Zlatnu značku s likom Josipa Pankretića zaslužili su Stjepan Bregeš i Dejan Jaić, dok su priznanja koje također nose njegovo ime uručena Željku Bukoviću, Stjepanu Kolediću, Ljubici Kos, Vladimiru Kosu, Vladi Kosiću, Mariji Kraljić, Mariji Lindić, Ignacu Štrucelju i Nikoli Vlašiću.

T.I.

 
16.01.2017.

Samoborska vinogradarsko vinarska udruga nastavlja tradiciju

20. siječnja - tradicionalno Vincekovo

Samoborska vinogradarsko vinarska udruga nastavlja tradiciju

Da se do tradicije i običaja samoborskog vinogradarsko vinarskog kraja itekako drži, pokazuje još jedna značajna aktivnost članova Samoborsko vinogradarsko vinarske udruge. Naime, na redovitom sastanku čelništva udruge odlučeno je da se tradicionalno obilježavanje početka radova u vinogradima održi 20. siječnja, i to u vinogradu poznatog i uglednog samoborskog vinogradara i vinara Marijana Sokolovića.

O svemu najbolje govori tajnik udruge Igor Jaić Krasnik.

- Ponovno ćemo biti gosti kod Marijana Sokolovića, kao što je to slučaj već nekoliko godina unazad. Okupljamo se u vinogradu koji je vrlo blizu središtu Samobora, točnije u Okićkoj 13 na Gizniku, u petak, 20. siječnja u 16 sati. Okupljamo se u povodu dana svetog Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara, kada tradicionalno počinju radovi u vinogradima. Sprema se blagoslov vinove loze, prva rezidba uz neizbježne kobasice na trsu, vjerujem na zadovoljstvo naših članova. Nakon, da tako kažem, tog službenog dijela, svi dolazimo u našu Brentu, gdje će se druženje nastaviti uz kušanje mladih vina, čiju će kvalitetu prosuđivati eminentni enolozi.

Vjerujem da će ovo druženje u povodu dana svetog Vinka ponovno biti na zadovoljstvo naših članova, ali i svih ostalih dobronamjernika koji će nas pohoditi - zaključio je Jaić.

F.S.G.

 

Dani s Jožom Županijske organizacije HSS-a

Samoborska vinogradarsko vinarska udruga nastavlja tradiciju

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002