31.03.2017.

Regulacija prometa u vrijeme održavanja Večernjakove utrke

U subotu otežan promet kroz centar Samobora

Regulacija prometa u vrijeme održavanja Večernjakove utrke

U subotu, 1. travnja, u Samoboru se održava Večernjakova utrka koja će okupiti velik broj sudionika, rekreativaca i djece.

Zbog sigurnosti sudionika, toga dana na snazi će biti posebna regulacija prometa.

Promet će biti zatvoren u vremenu od 10 do 11,30 sati na Trgu kralja Tomislava, na dijelu Perkovčeve ulice od raskrižja s Ivanščakovom i Zagrebačkom ulicom do Trga kralja Tomislava, na dijelu Ulice svete Ane od Ulice Franza Listza do Trga kralja Tomislava, u Kleščićevoj i Milakovićevoj ulici.

U vremenu od 10,30 do 11,30 sati, za trajanja utrke, promet će se privremeno zaustavljati na trasi utrke u sljedećim ulicama: na Trgu kralja Tomislava, dijelu Ulice Ivana Perkovca i Ulice Milana Langa, na raskrižju Langove i Ulice Giznik, na raskrižju Langove i Samostanske ulice te Langove i Ulice Grič, dijelu Ulice Vladimira Nazora, na raskrižju Ulice Vladimira Nazora i Odvojka ul. Vladimira Nazora, na dijelu Mirnovečke ulice, na raskrižju Langove i Mirnovečke te Langove i Odvojka Mirnovečke ulice, u Ulici Bogumila Tonija, na raskrižju Ulice Bogumila Tonija i Vanjekove ulice, na raskrižju Ulice Bogumila Tonija i Ulice Grigora Viteza, na raskrižju Ulice Grič i Ulice Bogumila Tonija, na dijelu Perkovčeve ulice, na raskrižju Ul. B. Adžije i Perkovčeve ulice, na raskrižju Perkovčeve i Dalmatinske ulice, na raskrižju Dalmatinske i Žumberačke ulice, na raskrižju Dalmatinske i Zagorske ulice, te Dalmatinske i Slavonske ulice, na dijelu Ličke i Vukovarske ulice, na raskrižju Ličke i Vukovarske ulice te Vukovarske i Zagrebačke ulice, na raskrižju Zagrebačke i Samoborskih bratovština, na raskrižju Perkovčeve i Zagrebačke, na dijelu Ulice Ferka Ivanščaka, na raskrižju Kompareove i Mlinske ulice, Mlinske i Ul. Hrvatske bratske zajednice, na Šetalištu uz Mlinove, dijelu Gajeve ulice, raskrižju Gajeve i Ul. Zlatka Price, na raskrižju Gajeve i Kompareove ulice, na Šetalištu uz Gradnu.

Promet će se propuštati čim svi sudionici prođu određenim dijelom trase, a suradnjom nadležnih službi Grada Samobora, Komunalca i Policijske postaje Samobor omogućit će se brzo propuštanje prometa kako ne bi došlo do većih zastoja.

Dječje utrke na 400, 800 i 1500 metara održavaju se na dijelu od Trga kralja Tomislava do Trga Matice hrvatske te će promet biti reguliran na raskrižju Mlinske i Kleščićeve te Gajeve i Milakovićeve.

Kako bi se rasteretio strogi centar grada, besplatno parkiranje za sudionike i posjetitelje utrke bit će omogućeno u garaži na Autobusnom kolodvoru Samobor.

Ovim putem molimo građane za strpljenje i razumijevanje te pridržavanje uputa privremene regulacije prometa.

Nastojat ćemo osigurati što brže otvaranje prometa i što kraće čekanje na pojedinim lokacijama.

P.A.

 
31.03.2017.

Zagrebačka županija financijski podupire projekte u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu, komunalnoj infrastrukturi i E-mobilnosti

15,3 milijuna kuna za projekte gradova i općina

Zagrebačka županija financijski podupire projekte u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu, komunalnoj infrastrukturi i E-mobilnosti

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisao je s predstavnicima 9 gradova i 25 općina sa svog područja ugovore ukupne vrijednosti 15,3 milijuna kuna za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu, komunalnoj infrastrukturi i E-mobilnosti.

Od spomenutog iznosa za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno je 7.124.831 kn, dok je za gospodarstvo, odnosno razvoj poduzetničkih zona, energetsku obnovu javnih zgrada i turističku infrastrukturu osigurano 2.980.000 kn. Za projekte u poljoprivredi, takozvane mjere ruralnog razvoja, kojima se potiče obnova društvenih domova, cesta i područnih škola na ruralnom području dodijeljeno je 4.410.000.00 kn, a kroz odjel za EU fondove 828.815 kn za ugradnju e-punionica i solarnih klupa.

- Ovo su županijska sredstva namijenjena vama kao jedinicama lokalne samouprave, a u tijeku su ili će uskoro biti otvoreni i drugi natječaji namijenjeni poduzetnicima, poljoprivrednicima, obrtnicima te udrugama civilnog društva. Stoga apeliram na gradonačelnike i načelnike da se javljaju, kako na interne natječaje, tako i na natječaje Zagrebačke županije, jer zajedničkim snagama možemo uvijek napraviti više i zadržati status županije koja je primjer drugima - izjavio je župan Kožić.

Istaknuo je kako su zahvaljujući kvalitetnoj suradnji između gradova, općina i županije realizirani mnogobrojni projekti poput izgradnje, dogradnje i opremanja 50-tak objekata u školstvu od 2001. godine do danas.

- Spomenut ću primjer po kojem smo jedinstveni u državi. Ujedinili smo sva postojeća trgovačka društva koja na istočnom dijelu Zagrebačke županije obavljaju usluge javne vodoopskrbe i odvodnje u jedno i time stvorili preduvjete da iz fondova Europske unije povučemo veći dio sredstava za projekt Regionalni vodoopskrbni sustav Zagreb–Istok, ukupne vrijednosti preko 700 milijuna kuna – kazao je Kožić, istaknuvši kako radovi na realizaciji ovog dugoočekivanog projekta kreću u rujnu.

U ime prisutnih gradonačelnika obratio se gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, uputivši čestitke gradovima i općinama koji imaju spremne projekte za svoja područja, a s kojima mogu aplicirati na natječaje, kao i županiji koja prepoznaje potrebe s terena, dok je načelnica Općine Rakovec Brankica Benc naglasila kako se u manjim sredinama mnogi projekti i ne bi realizirali bez potpore Zagrebačke županije.

M.B.

FOTO: Župan Kožić i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk

 
31.03.2017.

Izborna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Općine Žumberak

Zapovjednik žumberačkih vatrogasaca je Franjo Mahovlić

Izborna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Općine Žumberak

U Sošicama je 25. ožujka održana izborna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Općine Žumberak. Skupština je održana u tamošnjem vatrogasnom domu, a zajednicu čine društva: Oštrc, Sošice, Kostanjevac, Petričko Selo i Kupčina Žumberačka. Kao gosti prisustvovali su predstavnici susjednih vatrogasnih zajednica: Grada Ozlja, Općine Krašić, Grada Jastrebarskog i Općine Klinča Sela. Skupštini je prisustvovao i Zdenko Šiljak, načelnik Općine Žumberak, a cijeli događaj snimila je TV 4r.

U sljedećem četverogodišnjem mandatu vatrogasnu zajednicu vodit će Upravni odbor u sastavu: predsjednik Zdravko Petretić, zamjenik predsjednika Marko Vlahović, zapovjednik Franjo Mahovlić, zamjenik zapovjednika Zdenko Filipović, tajnik Damir Delišimunović, blagajnik Tomo Nosetić, te članovi Upravnog odbora Milan Morduš, Ivan Zoretić i Slavko Čučić.

M.R.

 

Regulacija prometa u vrijeme održavanja Večernjakove utrke

Zagrebačka županija financijski podupire projekte u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu, komunalnoj infrastrukturi i E-mobilnosti

Izborna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Općine Žumberak

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002