15.06.2017.

Obilježen dan Osnovne škole Milana Langa i završetak školske godine

Objedinili recitacije, pjesmu, ples i glumu

Dan OŠ Milana Langa svečano je obilježen u Bregani u srijedu, 14. lipnja u Bregani i time je na sjajan način zaključena još jedna nastavna godina. Ponovno je ponuđen bogat program koji je objedinio recitacije, pjesmu, ples i glumu. Veliki broj okupljenih gostiju, bivših i sadašnjih učenika i učitelja, roditelja, djedova i baka uživao je u raznovrsnom repertoaru točaka koje su jednostavno mamile na dugotrajan pljesak. Kao i svake godine, minutom šutnje odana je počast svim poginulim braniteljima-učenicima škole, a ravnatelj škole Igor Matijašić podsjetio je sve okupljene na sva važnija događanja u životu i radu škole tijekom godine. Po završetku programa podignuta je i nova eko-zastava budući da je škola obnovila svoj eko-status, a druženje je nastavljeno uz prigodan domjenak.

Završetak svoga osmogodišnjeg školovanja učenici 8. c razreda OŠ Milana Langa, zajedno s razrednikom Nenadom Rodićem, obilježili su pak košnjom trave na tradicionalan način. Pod vodstvom učitelja prirode i biologije Milana Librića i uz svesrdnu pomoć domara Alojza Kosa uzeli su kosu u ruke i začas pokosili dio trave koji je sačuvan baš za tu namjenu. Time su učenici još jednom dali svoj obol čuvanju tradicijskih vrijednosti koje se u Bregani itekako njeguju (početkom lipnja učenici su u suradnji s udrugom Etno-fletno okapali koruzu). Po završetku rada svi su se počastili zasluženim "težačkim" obrokom - šunkom, špekom, sirom i vrhnjem…

Završetak nastavne godine obilježen je i sportskim aktivnostima pa su, sad već tradicionalni, sportski susreti na kraju godine u Bregani ponovno okupili učenike i djelatnike OŠ Milana Langa. Učitelji su protiv učenika odigrali nogometnu utakmicu, a učiteljice su se s učenicama ogledale na odbojkaškom terenu. Naglasak nije bio na rezultatu, već prvenstveno na druženju, a okupljena publika mogla je uživati u uzbudljivom nadmetanju.

I.M.

 

Obilježen dan Osnovne škole Milana Langa i završetak školske godine

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002