19.04.2017.

PROMO - Strojarska i prometna škola Varaždin u posjetu Logističkom centru Kauflanda u Jastrebarskom

Učenici dobili priliku povezati teoriju s praksom

PROMO - Strojarska i prometna škola Varaždin u posjetu Logističkom centru Kauflanda u Jastrebarskom

U srijedu, 5. travnja 2017., skupina od šezdesetak učenika drugih razreda Strojarske i prometne škole iz Varaždina posjetila je Logističko-distribucijski centar Kauflanda u Jastrebarskom. Kaufland Hrvatska k.d. često surađuje s različitim obrazovnim ustanovama kao što su srednje škole ili zagrebački Fakultet prometnih znanosti, a sve s ciljem da se, uz mentorstvo Kauflandovih rukovoditelja, mladima pokaže kako teorija koju uče izgleda u praksi te im tako olakša put odabira njihovog profesionalnog usmjerenja.

Strojarska i prometna škola Varaždin za dan škole odlučila se posjetiti Kauflandov Logističko distribucijski centar u Jastrebarskom, a zašto su odabrali baš LDC Jastrebarsko, objasnila nam je mag. ing. Darinka Lončar Kočić:

- Budući da smo mi i prometna škola, javili smo se za obilazak zato što se naši učenici obrazuju za zanimanja kao što su: tehničar za logistiku i špediciju, tehničar cestovnog prometa i vozač motornog vozila. Učenicima koji se obrazuju u navedenim strukama nedostaje praktičnih znanja vezanih uz skladišno poslovanje i logističko distribucijske centre. Budući da su naši nastavnici u siječnju u sklopu jednog stručnog skupa posjetili Vaš logističko distribucijski centar, smatrali smo da bi i za naše učenike bilo dobro da na ovaj način povežu teoriju i praksu.

Logistika je grana industrije u kojoj su se u posljednjih desetak godina dogodile velike promjene. Rezultat tih promjena su i izmijenjeni zahtjevi koji se postavljaju pred buduće logističare.

- Da bismo bili u stanju na adekvatan način odgovoriti na izazove i zahtjeve koje pred nas stavlja sve brže rastuća tehnologija i razvoj logistike, moramo se razvijati u različitim smjerovima. Danas su nam potrebna znanja iz područja ekonomije, informatike i drugih operativnih područja, a potrebno je naglasiti da su poželjna i znanja stranih jezika, analitičke sposobnosti, kreativnost u razmišljanju, fleksibilnost i svakako sklonost timskom radu - naglasio je tijekom obilaska u svom obraćanju učenicima i nastavnicima gospodin Mihael Marković, rukovoditelj organizacijske jedinice Skladište/Komisioniranje.

Tijekom predavanja o osnovnim načelima rada Logističkog centra te tijekom obilaska, učenici su dobili priliku povezati teoriju koju uče u školi s praksom jednog međunarodnog poduzeća koje posluje u sedam zemalja diljem Europe.

Logistički centar Kauflanda Hrvatske jedan je od suvremenijih centara ovog tipa u ovome dijelu kontinenta. Ukupna površina svih zgrada centra iznosi čak 63.000 kvadratnih metara. Kapacitet skladišta iznosi 64.000 paletnih mjesta te se u skladištu nalazi više od 20.000 različitih artikala. Logistički centar zapošljava oko 300 djelatnika te 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu opskrbljuje svih 37 poslovnica Kauflanda u Hrvatskoj.

Gospođa Lončar Kočić svoje zadovoljstvo organizacijom posjeta izrazila je riječima:

- Jako smo zadovoljni, na lijep način smo obilježili Dan škole. Ovdje se točno vidi da je Kaufland Logistika međunarodno poduzeće s međunarodnim iskustvom i znanjem. Naši učenici su također jako zadovoljni, a mi ovim putem zahvaljujemo svima koji su nam omogućili da Vas posjetimo. Logistički centar Kauflanda aktualno traži radnika na pripremi robe. Ukoliko Vas zanima rad u modernom okruženju s međunarodnim iskustvom, prijavite se pomoću linka www.kaufland.hr/karijera.

Kaufland Hrvatska k.d.

 

PROMO - Strojarska i prometna škola Varaždin u posjetu Logističkom centru Kauflanda u Jastrebarskom

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002