11.01.2017.

Skupština Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika

Novi predsjednik Edi Kirschenheuter

U Hotelu Lavica je u utorak, 10. siječnja, održana Skupština Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, na kojoj je izabrano i novo vodstvo. Dr. Ivicu Cvetkovića, koji je dužnost predsjednika uspješno obnašao 3 mandata, naslijedio je njegov dosadašnji zamjenik Edi Kirschenheuter. Novi su potpredsjednici Freddy Burić i Martina Štefković, a uz njih troje novi Odbor Gradskog društva još čine Franjo Horvat, dr. Ivica Cvetković, prim.dr. Slavko Lovasić i Davor Škiljan. U Nadzorni odbor izabrani su Jelena Duvančić, Marin Kos i Adolf Paar, zastupnik u Skupštini Hrvatskog crvenog križa bit će prim.dr. Slavko Lovasić, a zastupnici u Županijskoj skupštini Crvenog križa Freddy Burić, Zdenka Cvetković, Hrvoje Frankić i dr. Ivica Cvetković.

Program rada u protekle 4 godine iznio je dosadašnji predsjednik dr. Ivica Cvetković, uz brojne podatke koji govore o tisućama ostvarenih akcija pomoći i usluga za korisnike, kao i 65 akcija prikupljanja krvi, kojima se odazvalo blizu 7 tisuća dobrovoljnih darivatelja. Trojica članova Gradskog društva Crvenog križa - Vladimir Burić, Josip Mojzeš i Franjo Horvat nagrađeni su i Nagradom Grada Samobora, a nastavljena je i 50-godišnja suradnja s organizacijom darivatelja krvi AVIS iz Parabiaga i Telgatea u Italiji te nešto mlađa suradnja s gradom Chenovom iz Francuske.

O programu rada Crvenog križa za 2017. godinu govorio je novoizabrani predsjednik Edi Kirschenheuter, koji je naglasio kako će prvi zadatak novog vodstva biti izbor novog ravnatelja, jer dosadašnja ravnateljica Barbara Kos nakon 20-ak godina odlazi u mirovinu. Važan posao Crvenog križa u ovoj godini bit će širenje mreže volontera i jačanje osnovnih ogranaka, uz pronalaženje dodatnih financijskih sredstava za rad društva.

Što se tiče financija, predviđeno je povećanje sredstava za rad s lanjskih 2 milijuna i 150 tisuća kuna na 2 milijuna i 220 tisuća kuna u ovoj godini. I rashodi su za 100 tisuća kuna povećani za plaće, jer će uz novog ravnatelja do kraja godine u radnom odnosu kao socijalna radnica ostati i sadašnja ravnateljica.

Skupštinarima se u ime Grada Samobora obratio viši stručni savjetnik u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Marijan Kižlin, poželjevši im uspjeh u budućem radu, uz nastavak potpore Grada Samobora. Na skupštini je bio i zamjenik načelnika Općine Stupnik Vladimir Nađi.

Svima su na suradnji zahvalili dosadašnji predsjednik dr. Ivica Cvetković i ravnateljica Barbara Kos, koja je najavila ubrzo još jednu izvještajnu skupštinu u veljači te potvrdila svoj daljnji volonterski angažman u Crvenom križu nakon odlaska u mirovinu.

S.S.

 

Skupština Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002