18.05.2017.

Samoborski Sajam mogućnosti 2017.

Izbor je velik - izaberite prema željama i sklonostima

Više od 20 samoborskih udruga iz sporta i kulture, uz javne ustanove Grada Samobora, vjerske zajednice, Policijsku postaju Samobor i Javnu vatrogasnu postrojbu grada Samobora, predstavilo se i ove godine na Sajmu mogućnosti, koji je održan u četvrtak, 18. svibnja, na vanjskim sportskim terenima kod Sportske dvorane Samobor.

Sajam mogućnosti namijenjen je osnovnoškolcima četvrtih i šestih razreda, njihovim nastavnicima i roditeljima, s ciljem da lakše odaberu barem jednu od brojnih aktivnosti koje im se u našem gradu nude te tako svrsishodno, nakon što odrade školske obveze, ispune svoje slobodno vrijeme.

Ovogodišnji Sajam mogućnosti otvorili su naši mladi plesači i plesačice, a potom su školarce i ostale nazočne pozdravili zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec i zamjenik načelnika Policijske postaje Samobor Vid Noršić, kojima su se na pozornici pridružili i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora Željko Koščica.

Samoborske udruge i sportski klubovi održali su potom svoje prezentacije za nazočne učenike, odigrani su i mali turniri u nogometu i druga natjecanja, a naši đaci su i ove godine mogli sudjelovati u prigodnoj nagradnoj igri.

I djeca i odrasli sa zadovoljstvom su sudjelovali i razgledavali ponuđeno na štandovima i stolovima pa je cilj ove manifestacije, koja se u svibnju prije kraja školske godine održava diljem Hrvatske, u potpunosti ostvaren.

Najvažnije u svemu je to da mladi u Samoboru zaista imaju što odabrati sukladno svojim afinitetima i sposobnostima, jer na sajmu je predstavljen tek dio spektra svega onoga što im se nudi za zabavu ili pak ozbiljan rad u nečemu što će im možda u budućnosti odrediti život ili profesiju.

M.K.

 
18.05.2017.

Titanic – 105 godina poslije - predavanje Slobodana Novkovića u Gradskoj knjižnici Samobor

Istine i zablude o Titanicu

Titanic – 105 godina poslije - predavanje Slobodana Novkovića u Gradskoj knjižnici Samobor

U Gradskoj knjižnici Samobor u srijedu, 17. svibnja, gostovao je dopredsjednik Udruge Titanic 100 Slobodan Novković, koji je posjetiteljima iznio brojne podatke i zanimljivosti vezane za najpoznatiju pomorsku katastrofu, koja se dogodila prije 105 godina s potonućem čuvenog broda Titanic.

Brojni svjetski stručnjaci još i danas ispituju sve okolnosti ovog događaja i istražuju sudbine putnika, a zanimanje za Titanic je posebno poraslo nakon filma Jamesa Camerona. Novković, koji se Titanicom bavi već par desetljeća i suradnik je vodećih svjetskih stručnjaka koji razotkrivaju istine i zablude o Titanicu, svoja je istraživanja prenio i objavio u brojnim novinama i časopisima te na međunarodnim konferencijama o Titanicu.

Uz Novkovića, posjetitelje knjižnice pozdravio je i predsjednik Udruge Titanic 100 Alija Pozderac, koji je pokazao i vjernu repliku prsluka za spašavanje s Titanica.

M.K.

 

Samoborski Sajam mogućnosti 2017.

Titanic – 105 godina poslije - predavanje Slobodana Novkovića u Gradskoj knjižnici Samobor

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002