28.05.2017.

23. Susreti umirovljenika Zagrebačke županije

Godine su malo stisle, al' su srca mlada!

Nešto manje od 1300 umirovljenika okupilo se u jutarnjim satima subote, 27. svibnja, u velikom šatoru postavljenom na prostoru bivše vojarne u Samoboru na 23. sportskim susretima umirovljenika Zagrebačke županije. U veseloj atmosferi i iščekivanju predstojećih natjecanja, uz obavezan "oteščajec", umirovljenike iz 28 gradova i općina naše županije pozdravili su predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije Josip Jakopač, predsjednica Udruge umirovljenika Grada Samobora Ljiljana Drešar, zamjenica samoborskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, tajnik Matice hrvatskih umirovljenika Ivan Banek, počasni predsjednik županijske zajednice umirovljeničkih udruga Rudolf Benček, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, te na kraju i župan Stjepan Kožić, koji je otvorio ovogodišnje dvodnevno druženje umirovljenika u Samoboru.

Sanja Horvat Iveković zaželjela je svima dobrodošlicu, ugodan boravak u jednom od najljepših hrvatskih gradova te puno uspjeha u natjecanjima, skrenuvši im pažnju i na prostor u kojem se nalaze, jer Samobor je već niz godina primjer ostalim gradovima i općinama po tome kako lokalna samouprava može uspješno upravljati državnom imovinom koja joj je predana u skrb.

Župan Kožić, kojemu su umirovljenici još jednom čestitali na izbornoj pobjedi, dodao je kako će županija, dok joj je on na čelu, nastojati još više i bolje brinuti o njima, širiti programe prema njihovim potrebama te posebno njegovati i podupirati ovakve, svima potrebne, susrete.

Sportske ekipe razišle su se potom na razne lokacije, gdje su se do ručka natjecali u potezanju užeta, pikadu, šahu, belotu i streljaštvu. U velikoj konkurenciji, a natjecalo se 918 umirovljenika u 132 ekipe, Svetonedeljčanke i Samoborke briljirale su u potezanju užeta osvojivši 1. i 2. mjesto, muška ekipa Samobora u istoj je disciplini osvojila 1. mjesto, dok su Svetonedeljčani bili 3. Od ostalih rezultata izdvajamo 5. i 6. mjesto natjecatelja iz Svete Nedelje te 25. i 10. mjesto Samoboraca u pikadu, kao i 7. mjesto ekipe iz Svete Nedelje u streljaštvu.

Važnije od sportskih rezultata i ovaj je put bilo zajedničko druženje pa su se umirovljenici nakon rekreacije ostali do dugo u noć zabavljati u šatoru.

Sljedeće jutro, u nedjelju, 28. svibnja, na istom mjestu okupili su se pjevački zborovi i glazbeni sastavi županijskih udruga umirovljenika. Pred svojim prijateljima i uzvanicima, među kojima su bili opet i njihovi čelnici Josip Jakopač i Ivan Banek, a dobrodošlicu su im poželjele predsjednica samoborske Udruge umirovljenika Ljiljana Drešar i pročelnica županijskog Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak, s po tri pjesme predstavilo se 16 zborova u pratnji svojih glazbenih sastava.

Natjecanja među zborovima nije bilo i svi su za svoje nastupe dobili zaslužene pehare, ali je zato bilo itekako dobre zabave, glazbe i plesa nakon ručka.

Baš svi redom pohvalili su i iznimno dobru organizaciju ovih susreta umirovljenika u Samoboru i gostoljubivost domaćina pa su tako u dva dana sklopljena brojna nova prijateljstva i dogovorene suradnje među udrugama.

Naši mladi još puno toga mogu naučiti od svojih roditelja, baka i djedova umirovljenika, koji i u "trećoj dobi" veliku pažnju polažu na ono bitno u životu, a to je zajedništvo, sloga, međusobno uvažavanje, poštovanje i, možda najvažnije – veselo druženje.

M.K.

 
28.05.2017.

Na Danima otvorenih vrata udruga predstavio se samoborski Volonterski centar "Kad bi svi..."

Pomaganje drugima postaje hit

U tjednu Dana otvorenih vrata udruga i manifestacije Hrvatska volontira u Samoboru su se u subotu, 27. svibnja, predstavili članovi Volonterskog centra "Kad bi svi...". Na glavnom gradskom trgu su tijekom dana sa štandova dijelili promotivne materijale i upoznavali građane sa svojim radom te ih pozivali da im se pridruže.

Mogućnosti pomaganja drugima kroz volontiranje su zaista brojne, a potrebe naših sugrađana svih dobi u različitim segmentima i životnim situacijama još i veće. Zato je dovoljno tek koji sat slobodnog vremena odvojiti za nekoga kome će to puno značiti ili za nešto što će doprinijeti općem boljitku društva i sredine u kojoj živimo.

M.K.

 

23. Susreti umirovljenika Zagrebačke županije

Na Danima otvorenih vrata udruga predstavio se samoborski Volonterski centar "Kad bi svi..."

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002