25.02.2017.

Počeo drugi fašnički vikend

Nina Badrić uspješno prkosila kiši

Nina Badrić ponovno je dokazala da je jedna od najvećih glazbenih zvijezda današnjice, održavši nezaboravan koncert u sklopu 191. Samoborskog fašnika. Kiša je neumoljivo padala, ali to nije smetalo posjetiteljima da lijepo popune Trg fašničkih velikana i uživaju u odličnim pjesama i glazbenim hitovima Nine Badrić. Potvrda je to da Fašnička Republika odolijeva svim nedaćama, a da su vrhunski glazbeni nastupi uz maskirane povorke postali zaštitno lice ovogodišnjeg Samoborskog fašnika. Puna dva sata Nina Badrić je održavala vrhunsku atmosferu i zagrijala prohladnu večer, ali i poslala najbolju najavu bogatog programa koji se očekuje za drugi vikend 191. Samoborskog fašnika.

Program u petak započeo je u 18 sati nastupom benda Bolji život, koji je zabavnim pjesmama zagrijao publiku na glavnom fašničkom trgu, a nakon njih na pozornicu su se popeli veterani Košarkaškog kluba Barcelona, pokazavši svoje košarkaško umijeće te maskirane grupe samoborskih ustanova i gostujuće grupe iz Dobove iz Slovenije predstavivši svoj program i atraktivne maske.

Subota na 191. Samoborskom fašniku ponovno će ispuniti cijeli dan i svojim programom razveseliti sve koji odluče posjetiti Samobor i ovu nezaobilaznu manifestaciju. Već u 10:20 sati na Trgu fašničkih velikana predstavit će se dječje gostujuće grupe, i to redom: Dječji zbor Čarobni zvuci, Dječji vrtić Mali talenti, Dječji zbor Kikići i genijalci, Dječji zbor Medenjaci, Unity S, Dječji zbor Slavuji, Dječji zbor Zagrepčanke i dečki te Plesni klub Point. U 11 sati započet će nadaleko popularni Srakotrk u suradnji s Orijentacijskim klubom Japetić. Na glavnoj pozornici izmjenjivat će se nastupi benda Kreativni nered i stand up komičara iz Studija smijeha, a očekuje se i nastup Erasmus grupe sa sudionicima iz sedam europskih zemalja u 18 sati. Večer i 20 sati ponovno su predviđeni za vrhunski koncert pa će tako svoj nastup na 191. Samoborskom fašniku imati i Opća opasnost powered by Ožujsko pivo, što će biti vrhunac subotnjeg programa i najbolja pozivnica da cijelu subotu provedete na samoborskim ulicama uživajući u čarima Fašničke Republike.

Nedjelja ponovno donosi bogat program namijenjen najmlađima, pa će tako u 10:40 na glavnoj pozornici svoj nastup imati Dječji zbor Smješak, nakon čega će uslijediti povorka osnovnih škola u kojima sudjeluju osnovne škole Bogumila Tonija, Milana Langa, Mihaela Šiloboda, Rude i Samobor. Poslijepodnevni sati rezervirani su za izbor maskiranih obitelji te za Cirkusku udrugu Razbibriga, koja će nastupiti u 13:15 sati. U 14 sati samoborskoj publici predstavit će se tamburaški sastav Od sumraka do zore, dok će u 15 sati krenuti povorka mjesnih odbora i alegorijskih kola u kojoj će biti Mjesni odbor Hrastina, Mjesni odbor Celine, Mjesni odbor Rude i Mjesni odbor Podvrh. Nakon povorki uslijedit će kombinacija glazbeno zabavnog programa, u kojem će se izmjenjivati stand up komičari Studija smijeha te tamburaški sastav Od sumraka do zore.

Uz bogat program na glavnom fašničkom trgu, vikend pred nama donosi i puno događanja na Trgu Srakinih mališana pa sve posjetitelje očekuju JumpingClay radionice, dječje predstave i radionice u organizaciji Laboratorija zabave, predstave Udruge Antuntun, subotnji nastup benda Tricikl, ali i dječji film Anka (Brazilijanka) u kino dvorani. U nedjelju će u kino dvorani biti Filmska matineja, a najmlađe će svojim glazbenim nastupom zabavljati Mate Grgat i Klapa Cromatica. Bogat program i odlična zabava dočekat će sve posjetitelje koji odluče subotu i nedjelju provesti na 191. Samoborskom fašniku.

T.I.

 

Počeo drugi fašnički vikend

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002