10.10.2017.

Humanitarna izložba pasa u Bunkeru

Dođite i pogledajte te njuškice!

Humanitarna izložba pasa u Bunkeru

Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor 14. listopada u Centru za mlade Bunker u Samoboru od 10,30 do 12,30 sati organizira humanitarnu izložbu pasa s ciljem prikupljanja sredstava za pse o kojima nesebično brinu tri udruge: Udruga Rea, neprofitna, nevladina organizacija, skupina volontera čiji je cilj udomljavanje napuštenih pasa i mačaka u Samoboru i okolici, zatim Udruga za zaštitu i dobrobit životinja Indigo, koja je nastala iz ljubavi prema životinjama i čija se četiri osnivača već dugi niz godina bave spašavanjem životinja, volontiranjem, udomljavanjem životinja te edukacijom, i zadnja, ali ne i manje bitna, Udruga za zaštitu i promicanje prava životinja Rina, nevladina, nestranačka, neprofitna dobrotvorna udruga građana za zbrinjavanje i udomljavanje napuštenih životinja.

Rad svih udruga temelji se na volontiranju i dobroj volji, a zajednički cilj im je jasan - pomoći napuštenim šapama, nadomjestiti im sve ono što bi im neko drugi trebao pružati i ono najvažnije, pronaći im zauvijek dom. Mi smo im u toj misiji odlučili pomoći.

Uz predstavljanje udruga i humanitarne izložbe njihovih štićenika, svakoj udruzi dodijeljen je štand, kako bi svojim promotivnim materijalima i sadržajima građane što bolje upoznali sa svojim radom. Za pse će prikupljati novac, hranu, igračke, vodilice, ampule i sve što mislite da bi im moglo biti korisno. Vrijedi naglasiti da se od svake prodane kave u Caffe baru Sway po jedna kuna odvaja za "napuštene njuške".

Link za event -> https://www.facebook.com/events/1400619463384929/.

S.S.

 
10.10.2017.

Obilježavanje Svjetskog dana učitelja

Bilo je sadržajno i veselo

Obilježavanje Svjetskog dana učitelja

Učitelji samoborskih osnovnih škola 6. su listopada proveli radno, iako nenastavno. Tog je dana, u organizaciji Hrvatskog učiteljskog društva Samobora i Svete Nedelje, obilježen Svjetski dan učitelja, a učiteljima su se pridružili i ostali prosvjetni djelatnici, oni iz vrtića, srednjih škola i Centra Lug.

Prijepodne su namijenili održavanju sportskih susreta u OŠ Bogumila Tonija, a dobro raspoloženje nije pokvarila ni kiša. Zatim je slijedila okrjepa u Centru za mlade, gdje je u 14 sati pred punom dvoranom održano predavanje prof. Željke Butorac na, upravo za taj dan prikladnu, temu Kako biti dobar učitelj? Nakon toga događanja su se preselila u Pučko otvoreno učilište, gdje je gostovao teatar Exit s predstavom Kako misliš, mene nema? U dobrom raspoloženju i nakon mnogo smijeha uslijedio je vrhunac dana u Galeriji Prica – dodjela poklona, knjiga Samobor između sna i zbilje, koje nam je donirao Grad Samobor, i akvarela koji su nastali na prošlogodišnjoj likovnoj koloniji Hrvatskog učiteljskog društva u Centru Lug. Svoja su priznanja i nagrade primili svi članovi koji su umirovljeni u protekloj školskoj godini, oni koji su promovirani u zvanje mentora ili savjetnika te svi oni koji su s učenicima sudjelovali na državnim natjecanjima.

Za one kojima je preostalo još vremena i dobre volje, slijedio je koncert Simfonijskog orkestra HRT-a u organizaciji Samoborske glazbene jeseni.

Sve u svemu, dostojno obilježen Svjetski dan učitelja i prikupljene nove snage i motivacija za daljnji odgojno-obrazovni rad.

Kristina Halužan

 

Humanitarna izložba pasa u Bunkeru

Obilježavanje Svjetskog dana učitelja

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002