26.04.2017.

Uz vojne počasti pokopan hrvatski branitelj Vlado Nikl

Konačno pronašao mir na rodnoj grudi

Uz vojne počasti pokopan hrvatski branitelj Vlado Nikl

Vlado Nikl, hrvatski branitelj iz Domovinskog rata, pokopan je u utorak poslijepodne, uz vojne počasti, na groblju u rodnim Rudama, ispraćen od svojih suboraca i brojnih hrvatskih branitelja, majke Mire i sestre Ljerke te ostale rodbine, prijatelja i sumještana.

Molitvom i prigodnim obredom je Vladu Nikla ispratio monsinjor Josip Kuhtić, rodom iz Braslovja, a dirljiv govor posvećen mladom hrvatskom branitelju koji je svoj život dao braneći Domovinu održao je general zbora Josip Lucić, prvi zapovjednik Tigrova.

Vlado Nikl rođen je 17. travnja 1965. godine u Rudama. Kao pripadnik 1. gardijske brigade Tigrova, u 6. bojni, zarobljen je u Dubovcu kod Okučana 18. rujna 1991. godine. Imao je tek 26 godina, a isto toliko trajala je potraga njegove obitelj za njim. Na Zavodu za sudsku medicinu 12. travnja ove godine identificirani su posmrtni ostaci Vlade Nikla, kojemu je posmrtno bio dodijeljen čin stožernog narednika i odličje Reda Petra Zrinskog Frankopana.

Vlado Nikl pronašao je konačno svoj mir na rodnoj grudi u Rudama, a njegovi najbliži mogu sada barem obilaziti njegov grob.

D.K.

 
26.04.2017.

Radovi u samoborskoj vojarni i na gradskim prometnicama

Radno pred praznik rada

U bivšoj Vojarni Taborec izvode se radovi na uređenju okoliša Centra za mlade, asfaltiranju terena za "inline" hokej, uređenju zelenih površina, izvođenju javne rasvjete i uređenju prometne infrastrukture. Radove izvodi samoborski Komunalac.

Radno je i na brojnim prometnicama diljem grada, a ističemo izgradnju rotora na Bobovici, koja započinje 25. travnja izvođenjem pripremnih radova.

Radi se u Maloj Jazbini, gdje se uređuje Strma ulica, u Savršćaku, gdje je završeno asfaltiranje, a predstoji postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije.

Krenula je i izgradnja prometnice između škole i vrtića u Bregani, odnosno produžetak Ulice Grigora Viteza koji će se spojiti s Ulicom Tina Ujevića. Kao što je poznato, godinama je velik sigurnosni problem u prometu predstavljao upravo taj završetak ceste tik do samog ulaza u školu. Mnogobrojni automobili, a posebice autobusi, kada su djeca išla na terensku nastavu, upravo zbog nemogućnosti parkiranja uvelike su ugrožavali sigurnost pješaka, prvenstveno onih najmlađih.

U naselju Bišćani u Slanom Dolu radi se na izgradnji potpornog zida i proširenju prometnice, nakon čega će uslijediti asfaltiranje.

U naselju Drežnik Podokićki izvedeni su radovi na izgradnji pješačke staze, a u sljedećoj fazi izvest će se asfaltiranje staze i pasice prometnice.

U Perkovčevoj ulici samoborski Komunalac izvodi radove na sanaciji granitnih kocki, zbog čega je na snazi privremena regulacija prometa, a završetak radova planiran je do početka sljedećeg tjedna.

P.A.

 

Uz vojne počasti pokopan hrvatski branitelj Vlado Nikl

Radovi u samoborskoj vojarni i na gradskim prometnicama

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002