23.11.2020.

Završeni unutarstranački izbori u HDZ-u

Tomislav Masten predsjednik samoborskog HDZ-a

Završeni unutarstranački izbori u HDZ-u

U nedjelju, 22. studenoga, održani su unutarstranački izbori u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, na kojima su birani čelnici i ostali stranački dužnosnici na razini županija, gradova i općina u cijeloj državi.

U Gradu Samoboru sa 161 glasom na mjesto predsjednika Gradske organizacije HDZ-a izabran je Tomislav Masten, dok su za potpredsjednike izabrani Petar Krešimir Čulina, Martina Hainešek i Lovro Mihelić. Mastenov protukandidat Josip Mahović dobio je 64 glasa.

Na razini Zagrebačke županije za novog predsjednika Županijske organizacije HDZ-a izabran je gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk, koji je na izborima osvojio više glasova od dosadašnjeg predsjednika Skupštine Zagrebačke županije Damira Mikuljana, a za potpredsjednike su izabrani Tomislav Landeka, Javor Bojan Leš, Tomislav Masten i Božidar Škrinjarić.

I.H.

 
23.11.2020.

U Svetoj Nedelji dodijeljena Javna priznanja uspješnim sportašima

David Dorčić i Patrik Žalac kao uzor i poticaj drugima

U ponedjeljak, 23. studenoga, u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje održan je kraći svečani prijemi istaknutih mladih svetonedeljskih sportaša Davida Dorčića i Patrika Žalca. S obzirom na epidemiološke mjere i upute, dodjele su održane u vremenskom razmaku i uz strogo pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Uspješne sportaše dočekao je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec i tom prilikom uručio Javna priznanja za izvanredan uspjeh u sportu: Davidu Dorčiću za osvojeno 3. mjesto na Otvorenom prvenstvu Hrvatske 2020. godine u kategoriji motocross i supercross u juniorskoj klasi MX 50 te Patriku Žalcu za osvojeno 3. mjesto na državnom veslačkom prvenstvu za seniore održanom 13. rujna ove godine u kategoriji dvojac lakih seniora. Davidu Dorčiću i Patriku Žalcu također su dodijeljene i novčane nagrade.

- David, iako ima tek 7 godina, postigao je zavidne sportske uspjehe. Biti tako mlad i tako uspješan, odnosno 3. na državnom prvenstvu u motocrossu, nešto je zbog čega smo svi ponosni. Jednako mi je drago vidjeti kako se uspjeh Patrika nastavlja. Bio je nagrađen i prošle godine, dok se ove uspješno natjecao u kategoriji seniora, iako je tek junior i ponovno postigao državni uspjeh, ali i rješenje o kategorizaciji sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora. Ove nagrade samo su mali znak pažnje za sav vaš trud i ulaganje, ali i potvrda vašim roditeljima koji nesebično pridonose uspjehu. Hvala vam što se neizmjerno trudite i pridonosite svom osobnom razvoju i napretku. Iznimno sam ponosan na vaše uspjehe - istaknuo je gradonačelnik Garda Svete Nedelje Dario Zurovec.

Sedmogodišnji David zahvalio je na priznanju i novčanoj nagradi, jer će njemu i roditeljima to omogućiti, ali i uvelike olakšati, sudjelovanja na budućim mnogobrojnim natjecanjima. Zahvalio je i nagrađeni sportaš Patrik Žalac, istaknuvši kako mu je neizmjerno drago da je njegov trud prepoznat i kako je ovo dodatna motivacija za postizanje novih uspjeha.

A.B.B.

 

Završeni unutarstranački izbori u HDZ-u

U Svetoj Nedelji dodijeljena Javna priznanja uspješnim sportašima

Arhiva 2008

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002