05.02.2008.

Održan seminar o Poslovnom povezivanju sa zemljama Europske Unije

Promicanje svijesti o prekograničnoj suradnji

Održan seminar o Poslovnom povezivanju sa zemljama Europske Unije

U organizaciji Ženskog poduzetničkog centra iz Samobora, a u okviru projekta CO&CO CHAMBRES, pod pokroviteljstvom Europske Unije i uz sufinanciranje Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka RH, u Samoboru je 24. siječnja održan jednodnevni seminar na temu "Poslovno povezivanje sa zemljama Europske Unije". Seminaru je prisustvovalo 25 poduzetnika i onih koji će to možda tek postati, a u ime Grada Samobora seminaru je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Marica Jelenić.

Ženski poduzetnički centar, u partnerstvu s Gospodarskom komorom iz L'Aquile iz Italije u okviru PHARE programa, potpisao je ugovor s Europskom komisijom i Ministarstvom financija RH za provedbu projekta na području Samobora i Svete Nedelje.

Seminar je organiziran u svrhu promicanja i razvoja svijesti o prekograničnoj suradnji i načinima poboljšanja prilagodljivosti malih i srednjih poduzetnika promjenama koje se događaju na tržištu, a koje sa sobom nosi proces priključenja EU. Značajan ishod seminara svakako je prijenos znanja i podrška poduzetnicima kroz informacije koje su dobili tijekom seminara, uspostavljanje međusobnih kontakata i razmjena iskustava.

Seminar je otvorila Ivana Kabaj, voditeljica projekta CO&CO Chambres i predsjednica Upravnog odbora Ženskog poduzetničkog centra.

Kvaliteti seminara, osim organizatora, pridonijeli su i izvrsni predavači - Dragica Karaić, načelnica u Upravi za međunarodne gospodarske odnose i trgovinsku politiku Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, članica Odbora za praćenje provedbe Programa za konkurentnost i inovacije EU – CIP 2007-2013 pri Europskoj komisiji u Briselu, te Tomislav Lneniček, predavač na Veleučilištu Vern, certificirani konzultant za malo gospodarstvo i certificirani učitelj/trener poduzetništva.

Poduzetnicima je data mogućnost sudjelovanja u projektu na način da ispune upitnik na temelju kojeg će na web stranici talijanskog partnera njihova tvrtka besplatno biti prezentirana u svrhu uspostavljanja kontakata i suradnje sa stranim partnerima.

U procjeni kvalitete seminara sudionici seminara iskazali su izuzetno zadovoljstvo, ali i probleme s kojima se poduzetnici najčešće susreću u svom radu (nedostupnost informacija o financiranju poduzetničkih aktivnosti, teškoće u plasiranju robe na tržištu te nesudjelovanje poduzetnika u natječajima zbog nedovoljne edukacije o tehnikama pisanja projekata i upravljanja projektima). Predloženo je da se organiziraju radionice koje bi osposobljavale poduzetnike za praktična djelovanja i razvijale potrebne vještine u upravljanju projektima.

Karmela Šafarik

 

Održan seminar o Poslovnom povezivanju sa zemljama Europske Unije

Arhiva 2008

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002