12.05.2008.

Obilježen blagdan svetog Florijana

Svete mise diljem Samobora

Obilježen blagdan svetog Florijana

Blagdan sv. Florijana i Dan vatrogastva obilježeni su ove godine u svim mjestima djelovanja dobrovoljnih vatrogasnih društava. Prigodnim misama u kapelicama i crkvama obilježen je blagdan sv. Florijana, kojima su prisustovali vatrogasci i njihove obitelji te ostali vjernici.

U crkvi sv. Mihalja u Samoboru postoji kip sv. Florijana kojeg je DVD Samobor darovao još 1927. godine i u kojoj se i u najtežim vremenima služila misa za vatrogasce. Tako je bilo svečano i ove godine na dan sv. Florijana na misi koju je vodio vlč. Vladimir Bogdan, samoborski župnik, a pjevao je zbor samoborske župe uz glazbenu pratnju na orguljama.

U kapeli u Jarušju uz članove DVD-a Jarušje misi su prisustovali i članovi DVD Vrbovec, uz brojne mještane i članove njihovih obitelji te je to bio veliki događaj za selo.

U Galgovu je vlč. Karas, župnik župe Sv. Martin, služio misu u kapeli sv. Roka za članove DVD-a Galgovo i Drežnik pod Okićem.

Mise su održane i u Lugu Samoborskom, Domaslovcu, Rudama, Cerju, a za žumberačka društva u Kalju.

Antun Bogolin

FOTO: Molitva kod kipa sv. Florijana u Samoboru

 
12.05.2008.

Vatrogasno natjecanje djece samoborskih DVD-a

Pokazali vještinu i znanje

Vatrogasno natjecanje djece samoborskih DVD-a

od prepoznatljivih sadržaja rada vatrogasne organizacije su i vatrogasna natjecanja. Natjecanja predstavljaju vrlo važan segment vatrogasne djelatnosti, jer osim društvene dimenzije, koja je primarna u natjecateljskim aktivnostima, imaju i operativni karakter. Putem priprema i samih natjecanja pripadnici natjecateljskih odjeljenja uvježbavaju se za izvršavanje zadaća gašenja požara, spašavanja ljudi i imovine ugroženih požarom te pružanja pomoći u slučajevima elementarnih i drugih nepogoda. Vatrogasna natjecanja provode se i radi međusobnog upoznavanja natjecatelja, učvršćivanja prijateljskih odnosa, razmjene iskustava te jačanje svijesti o humanosti i ljudskoj solidarnosti.

U aktivnostima Mjeseca zaštite od požara Vatrogasna zajednica grada Samobora organizirala je natjecanje djece i mladeži koje je održano 10. svibnja 2008. godine na Športskom centru Klokočevec, a domaćin je bilo DVD Klokočevec koje ove godine obilježava 50. godina djelovanja.

Natjecanje je otvorio predsjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora Jurica Domin. Na natjecanju je sudjelovalo 12 desetina u kategorijama djevojčica i dječaka od 6 do 12 godina i 12 do 16 godina. Sudjelovali su DVD Cerje, Otok, Pavučnjak, Petkov Breg, Bobovica, Veliki Lipovec, Molvice i Rude.

Na županijsko natjecanje plasirale su se prve tri ekipe iz svake kategorije.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora Vladimir Domin uručio je pehare za prva tri mjesta, a natjecatelji su primili vatrogasne natjecateljske medalje.

Sponzori natjecanja bili su Vatropromet d.o.o. i Croatia osiguranje d.d. - poslovnica SAM-OS Samobor.

Antun Bogolin

FOTO: DVD Petkov Breg - mladež

Rezultati:

- Djevojčice 6-12 godina: 1. DVD Cerje, 2. DVD Otok, 3. DVD Bobovica

- Dječaci 6-12 godina: 1. DVD Pavučnjak, 2. DVD Veliki Lipovec, 3. DVD Cerje

- Mladež - muški: 1. DVD Petkov Breg, 2. DVD Pavučnjak

 
12.05.2008.

Radna akcija na igralištu u Lugu

Grad - beton, mještani - ruke!

Radna akcija na igralištu u Lugu

Odbor za igralište i Vijeće MO Lug Samoborski organizirali su radnu akciju dogradnje spremišta i uređenja okoliša mjesnog doma u Lugu. Grad je osigurao beton i armaturne mreže, a MO Lug pripremu i "ruke". Uskoro će biti postavljen treći stol za stolni tenis, a započinju i pripreme za proslavu blagdana župe sv. Ivana Krstitelja.

S.S.

 
12.05.2008.

Samoborka Sanja Horvat izabrana u Glavni odbor SDP-a

Uspjeh samoborskog SDP-a

Samoborka Sanja Horvat izabrana u Glavni odbor SDP-a

SDP Hrvatske na svojoj je konvenciji izabrao novog/starog predsjednika stranke Zorana Milanovića, a delegati su izabrali i ostala tijela stranke - članove Predsjedništva, potpredsjednike i članove Glavnog odbora. Zbog velikog broja kandidata za pojedine funkcije Konvencija je potrajala do dugo u noć.

U Glavni odbor SDP-a izbrana je i Sanja Horvat, zamjenica predsjednika SDP-a Samobor, s osvojenih 863 glasova. To predstavlja velik uspjeh za samoborski SDP i samu kandidatkinju, jer su se za mjesto u tom tijelu stranke borila gotovo 400 kandidata iz svih krajeva Hrvatske.

I.H.

 
12.05.2008.

Forum mladih SDP-a Svete Nedelje obilježio Dan Crvenog križa

Nametnuti se u rješavanju socijalnih pitanja

Forum mladih SDP-a Svete Nedelje obilježio Dan Crvenog križa

Povodom međunarodnog Dana Crvenog križa, koji se obilježava 8. svibnja, svetonedeljski članovi Foruma mladih SDP-a organizirali su akciju prikupljanja donacija za Crveni križ.

Mladim članovima tek osnovanog Foruma mladih SDP-a Sveta Nedelja ovo je bila prva stranačka akcija. Kako nam je rekla predsjednica Foruma Ivana Babić, cilj Forumaša jest nametnuti se u rješavanju i socijalne problematike Grada Svete Nedelje, u čijoj okolici postoji velik broj socijalno ugroženih obitelji, a sve kako bi se ostvario onaj krajnji cilj - solidarnost u zajedničkom djelovanju svih nas.

Akcija prikupljanja pomoći traje i dalje, a Forumaši pozivaju sve zainteresirane da se jave i svojim skromnim prilogom pripomognu ostvarenju što većeg broja donacija.

Za dodatne informacije možete se javiti Ivani na broj mobitela 098/9346-894.

Akciju su podržali i članovi samoborskog Foruma SDP-a.

Sanja Horvat

 

Obilježen blagdan svetog Florijana

Vatrogasno natjecanje djece samoborskih DVD-a

Radna akcija na igralištu u Lugu

Samoborka Sanja Horvat izabrana u Glavni odbor SDP-a

Forum mladih SDP-a Svete Nedelje obilježio Dan Crvenog križa

Arhiva 2008

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002