24.05.2022.

Grad Samobor dobio oko 4,5 milijuna kuna europskog novca

Fala ti fala dragi potres, dobili bumo novu zgradu!

Grad Samobor dobio oko 4,5 milijuna kuna europskog novca

Gradu Samoboru odobreno je financiranje još jednog EU projekta, u iznosu od 4.455.595 kuna. Sredstva će biti uložena u sanaciju oštećenja nastalih uslijed potresa na zgradi gradske uprave.

Grad je s prijavom aplicirao na Poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava Ministarstva kulture i medija iz Fonda solidarnosti Europske unije. Cilj projekta je provedba mjere zaštite kulturne baštine oštećene u seriji potresa s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije, koji je prouzrokovao štetu brojnim županijama, uključujući i područje Zagrebačke županije. Kako se zgrada gradske uprave nalazi u navedenoj kategoriji, u Gradu su odlučili aplicirati na natječaj.

A.F.M.

 
24.05.2022.

Predsjednik Milanović upriličio svečanost za darivatelje krvi

Među odlikovanima i petero Samoboraca

U utorak, 24. svibnja, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u svom uredu na Pantovčaku upriličio je svečanost za darivatelje krvi iz cijele zemlje.

Muškarce koji su do 2019. godine 100 i više puta te žene koje su 75 i više puta darovale krv odlikovao je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske.

Na toj svečanosti ovo visoko odlikovanje zaslužilo je i petero naših sugrađana. To su Milan Hrženjak, Stjepan Ivančić, Ivan Kalingar, Marijan Kovačić i Damir Ratešić. Na uručenju odlikovanja, zbog spiječenosti, nije bio Branko Curman. Čestitamo našim darivateljima, koji su ponos samoborskog Crvenog križa, na zasluženim odlikovanjima.

E.K.

 
24.05.2022.

Udruga roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata u obilasku Krašića i Jastrebarskog

Odali počast kardinalima i braniteljima

Udruga roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje organizirala je 7. travnja obilazak svetišta bl. Alojzija Stepinca u Krašiću, gdje je članove srdačno dočekao župnik vlč. Ivan Vučak. Poslije molitve i razgledavanja spomen kuće bl. Alojzija Stepinca, molitvom su prošli i križni put.

Obišli su potom i Pribić, kako bi u crkvi sv. Sikste molitvom odali počast i kardinalu Franji Kuhariću, a u Jastrebarskom je kod spomen križa počast odana poginulim hrvatskim braniteljima Jastrebarskog i okolice, uz polaganje vijenca i paljenje svijeća. Druženje članova udruge je uz okrepu završeno u Črnilovcu.

Đ.P.

 
24.05.2022.

Izborna skupština Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata

Đurđa Purić i dalje na čelu udruge

Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata 28. veljače održala je svoju 24. redovnu godišnju i izbornu skupštinu, u prostoru Spomen sobe 151. samoborske brigade. Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima radni dio skupštine održao se u prostorijama udruga iz Domovinskog rata. Nazočne članove i skupštinare pozdravili su Miljenko Komes, predsjednik Udruge HVIDR-a Samobora i Svete Nedelje, te Rudolf Jedvaj, predsjednik Udruge branitelja 151. samoborske brigade, koji su roditeljima uputili lijepe riječi potpore.

Na čelu udruge ostaje dosadašnja predsjednica Đurđa Purić, uz koju su u Predsjedništvo izabrani još i Mirko Erdelja za dopredsjednika, Marijana Jaklović za tajnicu, te članovi Josip Mihić i Jelica Kelemen.

Nadzorni odbor radit će u sastavu: Pavica Juratovac – predsjednica, Taža Sučić i Zvonimir Čižmar, dok su u Sud časti izabrani Kata Tolić – predsjednica te Franciska Barač i Ivanka Jarabek.

Đ.P.

 

Grad Samobor dobio oko 4,5 milijuna kuna europskog novca

Predsjednik Milanović upriličio svečanost za darivatelje krvi

Udruga roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata u obilasku Krašića i Jastrebarskog

Izborna skupština Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata

Arhiva 2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002