11.12.2019.

Održana skupština Zajednice tehničke kulture Grada Samobora

Sve bliže Centru tehničke kulture

Održana skupština Zajednice tehničke kulture Grada Samobora

U dvorani srednjih škola u Samoboru, pod predsjedanjem Stjepana Črnjka, 10. listopada održana je redovna skupština Zajednice tehničke kulture Grada Samobora. Uz prisutnost brojnih predstavnika udruga – članica zajednice te višeg savjetnika Ureda za društvene djelatnosti Grada Samobora Marijana Kižlina, usvojen je program rada i financijski plan za 2020. godinu.

Uz primarne ciljeve brige i unapređivanje tehničke kulture, prvenstveno među mladima, kao najvažniji dio programa u sljedećoj godini Stjepan Črnjak je istaknuo aktivnosti na pripremi dokumentacije za uređenje prostora za rad zajednice i udruga, odnosno Centra tehničke kulture Grada Samobora. Centar će sadržavati adekvatne prostore za rad udruga te zajednica tehničke kulture Grada Samobora i Zagrebačke županije. Njegova realizacija predviđena je i Strateškim programom razvoja Grada Samobora za razdoblje od 2020. do 2025. godine.

Početkom sljedeće godine Zajednica tehničke kulture Grada Samobora, kao nositelj aktivnosti u tehničkoj kulturi, provest će javni natječaj za odabir programa javnih potreba u području tehničke kulture, u čiju je svrhu Gradsko vijeće Grada Samobora donijelo i odgovarajući pravilnik.

T.I.

 
11.12.2019.

Školski medni dan održan i u Samoboru

Djeco, jedite med, makar i kineski

Školski medni dan održan i u Samoboru

U ponedjeljak, 9. prosinca, u svim je osnovnim školama na području Grada Samobora obilježen Školski medni dan u povodu obilježavanja sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Svim učenicima prvih razreda tom je prilikom podijeljen med domaćih proizvođača zapakiran u "nacionalnu staklenku za med", za što je Gradu Samoboru odobren financijski iznos od 9.288 kuna.

Program Školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka je program Ministarstva poljoprivrede, a svrha provedbe je podizanje svijesti djece, već od rane dobi, o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda te ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji, posebno zbog održavanja ekološke ravnoteže i biološke raznolikosti.

Budući da je u ranoj razvojnoj fazi djece moguće oblikovati njihove prehrambene navike s ciljem trajnog povećanja udjela meda u njihovoj prehrani, ovaj se hvalevrijedan program provodi u prvim razredima osnovnih škola.

Prvašiće osnovne škole Samobor tim povodom obišli su predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat, Marija Šoić i Vlatka Šalamun iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti, te ravnatelj Ivan Goran Matoš.

M.S.

 

Održana skupština Zajednice tehničke kulture Grada Samobora

Školski medni dan održan i u Samoboru

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002