25.02.2011.

Skupština DVD–a Pavučnjak prošla u znaku nabave novog vozila

Konačno su ga kresnuli!

Skupština DVD–a Pavučnjak prošla u znaku nabave novog vozila

19. veljače u Pavučnjaku, naselju u najistočnijem dijelu Grada Samobora, okupio se velik broj uglednih gostiju, mještana, vatrogasaca i prijatelja. Pred Vatrogasnim domom DVD–a Pavučnjak nestrpljivo i nervozno su članovi očekivali najsvečaniji i najznačajniji trenutak u 60-godišnjoj povijesti – dobivanje ključeva novog vatrogasnog kombi vozila.

Njih je predsjedniku DVD–a Pavučnjak Zdenku Botičkom uručio Željko Stanec, zamjenik gradonačelnika Grada Samobora.

- Vi vozilo niste dobili, vi ste vozilo zaslužili. Mi ćemo u suradnji s VZG Samobor pomoći nabaviti i nedostajuću opremu, kao i ostalo potrebno za uređenje spremišta i doma – rekao je tom prilikom Stanec.

Vlč. Juro Župančić, župnik Župe Klinča Sela u koju pripadaju i vjernici Pavučnjaka, je blagoslovio i zaželio da vozilo koristi za dobrovoljne i humane zadaće, a što manje u nesrećama.

Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora Jurica Domin izrazio je zadovoljstvo uručenjem ključeva vozila i doniranjem sredstava Grada Samobora, Vatrogasne zajednice grada Samobora, Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Mjesnog odbora Pavučnjak, mjesnih privrednika i zanatlija, mještana i članova DVD-a. Zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora Vladimir Domin je, kao operativac, čestitao na upornosti i aktivnostima koje su pridonijele konačnom stizanju vozila u Pavučnjak. Predsjednik DVD-a Pavučnjak Zdenko Botički zahvalio je svima koji su na bilo koji način pripomogli da se 60. obljetnica tako svečano zaključi.

Nakon svečanog čina predaje ključeva održana je izvještajna skupština. U godini obilježbe 60. obljetnice djelovanja bilo je puno aktivnosti. Predočene su aktivnosti i izraženo zadovoljstvo podrškom sa svih strana. Dio poslova oko uređenja okoliša nije završen, ali se očekuje u narednom razdoblju. Naglašeno je i da će biti potrebno nabaviti nedostajuću vatrogasnu opremu. Uručene su zahvalnice za pomoć kod nabave vozila, a četvorica članova su primila spomenice za svoj rad.

Svečanosti su, osim spomenutih, prisustvovali i Boris Bogolin, tajnik VZG Samobor, zapovjednik JVP Samobor Mladen Žitković, predstavnici DVD-a Samobor, Bregana, Rude, Galgovo, Drežnik Podokićki, Petkov Breg, Cerje Samoborsko, Molvice, Klinča Sela, Stupnik, Sveta Nedelja, Donji Desinec, Križevačka Poljana, Pisarovina, predstavnici mjesnog odbora, tvrtki, brojni obrtnici i mještani.

Antun Bogolin

FOTO: Blagoslov vozila, vlč. Jura Župančić

 

Skupština DVD–a Pavučnjak prošla u znaku nabave novog vozila

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002