20.02.2011.

Utvrđene nove zone parkiranja

Promjene u drugoj i trećoj zoni

Utvrđene nove zone parkiranja

Odlukom gradonačelnika Kreše Beljaka, koja je objavljena u Službenim vijestima 7. veljače, došlo je do nekoliko promjena zona i lokacija naplate na javnim parkiralištima, a odnose se na drugu i treću zonu.

Tako iz treće u drugu zonu prelaze parkirališna mjesta u Ulici Ferka Ivanščaka, u Langovoj ulici od Ulice Giznik do Ljubičinog prolaza te parkirališna mjesta u Perkovčevoj ulici od Ulice Grič do Zagrebačke ulice. U drugoj zoni ostaju parkirališna mjesta u Gajevoj ulici od Ulice Danice ilirske do rotora kod Doma zdravlja te zatvoreno parkiralište u Kompareovoj ulici (iza kina). Cijena parkiranja po satu u drugoj zoni ostaje ista i iznosi 6 kuna.

U trećoj zoni ostaju zatvoreno parkiralište u Starogradskoj ulici (ZET-ove garaže), parkiralište u Zagrebačkoj ulici od Perkovčeve do Zagorske te zatvoreno parkiralište u Gajevoj ulici ispred nekadašnje Same i dio ulice Zlatka Price do k.b. 4. Cijena parkiranja u trećoj zoni i dalje je 3 kune po satu.

Ovom odlukom ukida se naplata parkiranja na nekoliko lokacija u trećoj zoni, tj. naplata se ukida u Mlinskoj od Ivanščakove do Ulici grada Wirgesa, u Ulici Samoborskih bratovština, u Zagorskoj, u Vukovarskoj, u Zagrebačkoj ulici od Zagorske do Ulice grada Wirgesa te u Langovoj ulici od Ljubičinog prolaza do Ulice Grič.

U prvoj zoni nema promjena lokacija ni cijene (10 kuna po satu), kao niti cijene dnevnih, mjesečnih i godišnjih karata po pojedinim zonama. Tako u prvoj zoni dnevna karta košta 100 kuna, mjesečna 200, a godišnja 1.200 kuna. U drugoj za dnevnu treba izdvojiti 60 kuna, za mjesečnu 150, a za godišnju 1.000 kuna, dok u trećoj zoni dnevna košta 30, mjesečna 100, a godišnja 800 kuna.

M.Š.

 
20.02.2011.

Promocija 185. Samoborskog fašnika u Zagrebu

Likovi se prošetali Zagrebom

Promocija 185. Samoborskog fašnika u Zagrebu

Središtem Zagreba, od Trga maršala Tita, pa Masarykovom, Teslinom, Preradovićevom i Bogovićevom do Trga bana Jelačića i Dolca 19. je veljače prodefilirala vesela povorka iz Samobora, najavljujući ovogodišnji 185. Samoborski fašnik, koji počinje sljedeće subote u podne, a tema mu je Fašnički politički vremeplov.

Tradicionalni fašnički likovi - Sraka, Princ, Fiškal i Sudec, u pratnji maskiranih barjaktara iz Moto kluba Fugitives i brojnih malih srakica, uz gromoglasne bubnjare SUDAR-a, Samoborskih udaraljkaša, Zagrepčanima su dijelili letke s programom i razglednice Samoborskog fašnika, pozivajući ih da maskirani dođu u Samobor po neku od vrijednih nagrada za najoriginalnije maske, koje su organizatori, Turistička zajednica i Poduzetnički centar Grada Samobora, uz pomoć brojnih sponzora, osigurali na 185. Samoborskom fašniku.

Program Samoborskog fašnika počinje tradicionalnom predajom ključeva Grada i proglašenjem Slobodne Fašničke Republike na Trgu kralja Tomislava u podne 26. veljače, a završava spaljivanjem Fašnika na pokladni utorak, 8. ožujka.

Programi će se dva vikenda i na pokladni utorak odvijati na čak šest mjesta u Samoboru, a s posebnim programima maskiranih balova, izbora najboljih maski i fašničkim menijima, u ponudu su se tradicionalno uključili i brojni samoborski ugostitelji.

Na Trgu kralja Tomislava već je izložen Ford Focus, glavna nagrada Srakine nagradne ulaznice, koja će se po cijeni od 20 kuna moći nabaviti u Turističkoj zajednici grada Samobora. Uz kupon iz Večernjeg lista, cijena ulaznice je samo 10 kuna. U Večernjem listu objavljena su i dva fašnička satirička glasila - Sraka i Ričet z domače kujhne, koji će se besplatno dijeliti na Fašniku.

S.S.

 

Utvrđene nove zone parkiranja

Promocija 185. Samoborskog fašnika u Zagrebu

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002