03.05.2011.

Počela obnova dječjeg igrališta u Južnom naselju

Novo ruho i sadržaji

Počela obnova dječjeg igrališta u Južnom naselju

Trgovačko društvo Komunalac 2. svibnja krenulo je s radovima na uređenju dječjeg igrališta u Ulici 9. svibnja u Južnom naselju. Radnici su na početku počeli uklanjati šljunak s postojeće površine, a slijedi demontaža postojećih dječjih igrala. Nakon toga, prema najavama, kreće se u pripremu terena, betoniranje pješčanika za djecu, sanaciju stolova za stolni tenis, oslikavanje šahovskog polja i školice te u nasipavanje površine parka zemljom i sijanje trave kako bi se uredio zeleni otok na sredini parka.

Iz Komunalca upozoravaju roditelje, staratelje i djecu da za vrijeme radova, iz sigurnosnih razloga, ne prilaze gradilištu. Predviđeno je da radovi traju mjesec dana.

M.Š.

 
03.05.2011.

Predavanje o EU u organizaciji Kluba učenika i studenata

Sve o Europskoj Uniji

Predavanje o EU u organizaciji Kluba učenika i studenata

Klub učenika i studenata Grada Samobora krajem travnja organizirao je predavanje o Europskoj Uniji u Srednjoj školi Samobor. Predavanje je učenicima četvrtih razreda ETUŠ-a održala delegacija Europskog info centra. Cilj ovog predavanja je bio da maturanti dobiju točne i provjerene informacije o EU, njenim institucijama, odnosu Hrvatske i Unije, pristupnim pregovorima te, posebno, da ih se potakne na izlazak na referendum koji nas čeka u skorijoj budućnosti. Osim tih informacija, maturanti su imali priliku čuti o mogućnostima studiranja u zemljama članicama Europske Unije. Ovim predavanjem KUIS je nastavio niz uspješno organiziranih edukativnih projekata za učenike i studente.

Irena Matković

 
03.05.2011.

DVD Cerje dobilo novo vatrogasno vozilo

Samoprijegorom zaslužili kombi

DVD Cerje dobilo novo vatrogasno vozilo

Selo Cerje smjestilo se u Samoborskom gorju nasuprot Oštrca, a iznad Ruda, uz samu Plešivicu. Dobrovoljno vatrogasno društvo djeluje 62 godine. Na proslavi 60. obljetnice predstavnici Grada Samobora su se ispričali što na svečanosti nije uručeno potrebno vatrogasno vozilo, ali su obećali nabavu u najkraćem roku.

Dan 29. travnja 2011. godine bit će upisan u povijesnicu DVD-a Cerje velikim slovima, jer toga dana u 62. godini djelovanja, prvi puta društvo je dobilo novo vatrogasno kombi vozilo.

Tajnik DVD-a Darko Kupres je otvorio svečanost, naglasivši povijesni dan za ovaj cijeli kraj. Uz članove i mještane kao gosti su bili nazočni gradonačelnik Krešo Beljak, pročelnik Odjela za gospodarstvo i financije Željko Radovanić, zatim Vladimir Domin, zamjenik zapovjednika Zagrebačke županije i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora, Boris Bogolin, tajnik Vatrogasne zajednice Grada Samobora, predstavnici DVD-a Samobor, Rude, Galgovo, Veliki Lipovec, Otok, Klokočevec, Molvice, Plešivica.

Gradonačelnik Krešo Beljak je predao ključeve kombi vozila predsjedniku Željku Kupresu, a zapovjednik Stjepan Geušić preuzeo je vozilo.

- Strpljivo ste u teškim uvjetima i bez neophodne vatrogasne opreme obavljali humanitarane zadaće, a ovo kombi vozilo ste svojim samoprijegorom zaslužili. Neka vam je ono poticaj u daljnjem radu – istakao je gradonačelnik Beljak u prigodnom govoru.

Zapovjednik VZG Samobor Vladimir Domin je uručio deset vatrogasnih kombinezona koji su neophodni za sudjelovanje na vatrogasnim intervencijama, posebno otvorenog prostora.

Vozilo je blagoslovio župnik područne župe Kotari, a svima koji su pomogli uručene su spomen zahvalnice.

A. Bogolin

Foto: R. Bogolin

 
03.05.2011.

Promocija turističke ponude Zagrebačke županije

I Samoborci na sajmu

Promocija turističke ponude Zagrebačke županije

U razdoblju od 2. do 4. svibnja na Trgu bana Jelačića održat će se promocija turističke ponude Zagrebačke županije, u kojoj sudjeluju Turističke zajednice gradova i općina Zagrebačke županije i Turistički klaster Po Sutli i Žumberku. Turistička ponuda bit će predstavljena u 23 kućice, a posjetitelje očekuje i zanimljiv kulturno-umjetnički i zabavni program.

Na ovoj manifestaciji sudjeluje i 12 samoborskih izlagača, koji u 4 kućice predstavljaju ponudu Grada Samobora i Turističkog klastera Po Sutli i Žumberku. U okviru promocije Grada Samobora svoje proizvode predstavljaju sljedeći izlagači: IGO-MAT d.o.o., obrt Filipec, obrt RE-NI, obrt Kristal Tuk, Suban d.o.o i Medičarna i svjećarna Arko. U okviru promocije Turističkog klastera Po Sutli i Žumberku, predstavljaju se sljedeći izlagači: Srčeko obrt, OSLAKOVIĆ medičarsko svjećarski obrt, OŠ Samobor, obrt MDM Perković, Vendicija Jelen d.o.o. i obiteljsko gospodarstvo Koletić- Pavlin.

U programu svečanog otvorenja manifestacije sudjeluju samoborske srakice, a u kulturno-umjetničkom programu Samobor se predstavio u ponedjeljak, 2. svibnja, Singrlicama.

Nositelj projekta je Zagrebačka županija, upravni odjel za gospodarstvo i TZ Zagrebačke županije. Za organizaciju izlagača Grada Samobora i Turističkog klastera zadužen je Poduzetnički centar Samobor, a za organizaciju kulturno-umjetničkog programa TZ Samobor.

Osoba za kontakt: Renata Razum, tel. 3336 830, e-mail: pcsinfo@pcsambor.hr

S.S.

 

Počela obnova dječjeg igrališta u Južnom naselju

Predavanje o EU u organizaciji Kluba učenika i studenata

DVD Cerje dobilo novo vatrogasno vozilo

Promocija turističke ponude Zagrebačke županije

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002