30.03.2011.

Gradonačelnik Krešo Beljak najavio pokretanje peticije za povratak kirurgije u Samobor

Argumenti stanovnika su najjači

Gradonačelnik Krešo Beljak najavio pokretanje peticije za povratak kirurgije u Samobor

Grad Samobor pokreće akciju potpisivanja peticije "za povratak kirurške ambulante u Samobor", najavio je gradonačelnik Krešo Beljak u srijedu, 30. ožujka, na konferenciji za medije. Neposredni povod je konačna "uskrata", koja je na adresu Grada stigla od ministra Darka Milinovića, a koja otklanja bilo kakvu mogućnost ponovnog otvaranja kirurške ordinacije u okviru samoborske ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije.

- Trenutno se radi na pripremi peticije, ali ne prema ministru Milinoviću, nego prema onima koji su odgovorni za osiguravanje zdravstvene zaštite na području Grada Samobora, dakle Domu zdravlja Zagrebačke županije. Pokrenute su određene akcije, a u pitanju su malo širi razmjeri akcije, jer nam je želja prikupiti što više potpisa koji bi se predali dr. Bergmanu (ravnatelju Doma zdravlja Zagrebačke županije, op.n.) – rekao je gradonačelnik Beljak te pozvao sve Samoborce da stave svoj potpis na skoru peticiju, kao i sve samoborske stranke da stanu iza ove inicijative. Također je odbacio argumente da su i ostali gradovi Zagrebačke županije ostali bez dijela svojih specijalističkih ordinacija, kao i da je odluka o "uskrati" povratka kirurške ordinacije mjera štednje.

- Mislim da su argumenti stanovnika jači i napravit ćemo sve da u tome uspijemo. Nećemo raditi prosvjede, nećemo ulaziti u nepodopštine niti ćemo nekoga rušiti. Mi ne radimo preticiju ni protiv koga, nego za povratak kirurške ambulante u Samobor – naglasio je gradonačelnik Beljak.

U nastavku konferencije za medije pročelnik Upravnog odjela za provođenje dokumenata prostornog uređenja i gradnju Mladen Ogrinc najavio je skori ulazak u posljednju fazu donošenja izmjena GUP-a Grada Samobora. Naime, izmjene GUP-a trenutno se šalju na 41 adresu kako bi se dobila završna očitovanja nadležnih organa i institucija pa se očekuje da bi se njegovo prihvaćanje na Vijeću moglo dogoditi sredinom svibnja ili u lipnju.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Željko Radovanić istaknuo je pak novu seriju poticaja u gospodarstvu i poljoprivredi koje su u Gradu osmislili za 2011. godinu. Tako se sa subvencijama krenulo prema Udruženju obrtnika kako bi se pokrio dio troškova njihovih članova za sajmovanja, a 53 samoborska poljoprivrednika temeljem natječaja i propisanih kriterija dobilo je besplatno umjetno gnojivo, ukupno oko 20 tona istog. U pripremi su i druge potpore, rekao je pročelnik Radovanić, te najavio kako se od prvog travanjskog vikenda na središnji gradski trg vraćaju i štandovi s ponudom samoborskih obrtnika. Naglasio je i kako pripreme za Proljetni sajam idu svojim tijekom, a detaljnije o njemu, kao i o Salamijadi, bit će govora na posebnoj konferenciji za medije.

K.S.

Se vas bum tužil

Na konferenciji za medije gradonačelnik Beljak je najavio da će Grad Samobor poslati zadnji set zamolbi za podmirenje ugovorenih dužnosti partnerima u projektu izgradnje spomen obilježja Trokut-Novska. Naime, gradonačelnik je ustvrdio kako pojedini gradovi i općine, potpisnici ugovora o projektu, nisu odradili svoje (financijske) dužnosti prema Gradu Samoboru te da će, ako zadnje zamolbe ne urode plodom, Grad dizati i sudske tužbe.

I Samobor imao što za reći oko NE Krško

Gradonačelnik Krešo Beljak najavio je i da će Grad Samobor reagirati oko pitanja navodne skore dogradnje Nuklearne elektrane Krško. Pokušat će se razgovarati s nadležnima i više se angažirati oko pitanja vezanih uz NE Krško, rekao je Beljak, s obzirom da se Samobor nalazi u opasnoj zoni u slučaju havarije. Također je rekao i da ga je zasmetalo pisanje pojedinih medija o ugroženosti Hrvatske od NE Krško, jer je napisano da Hrvatska nije ugrožena, osim dijelova Samobora i Zaprešića.

- Ako se govorilo o opasnostima kojima je izložena Hrvatska, mislim da se Samobor ne može stavljati u "osim". Mi nismo "osim", nego smo dio Hrvatske – ustvrdio je gradonačelnik.

 

Gradonačelnik Krešo Beljak najavio pokretanje peticije za povratak kirurgije u Samobor

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002