07.10.2011.

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća obilježen Dan neovisnosti u Samoboru

Dan za prisjećanje, uz čestitku gradonačelnika

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća obilježen Dan neovisnosti u Samoboru

Uoči samog blagdana, u Samoboru je u Parku domovinske zahvalnosti polaganjem vijenca i paljenjem svijeća obilježen Dan neovisnosti. Na početku je dvadesetak okupljenih pozdravila i čestitala blagdan u ime Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata predsjednica samoborske Udruge roditelja poginulih branitelja Đurđa Purić, rekavši da je to dan kada se prisjećamo svega dobroga, ali i lošega što je vezano uz neovisnost Hrvatske i Domovinski rat. Potom je pročitala i imena svih poginulih branitelja s ovog područja tijekom obrane Hrvatske, kao i onih koji se vode kao nestali. Prigodne riječi molitve nakon toga izrekao je samoborski župnik Vlado Bogdan.

Blagdan je građanima čestitao i gradonačelnik Krešo Beljak, rekavši kako se nada da smo u proteklih 20 godina preboljeli sve dječje bolesti i da će u narednom razdoblju država biti puno uspješnija i doista neovisna.

Svim sugrađanima i članovima Koordinacije udruga gradonačelnik Beljak uputio je i pisanu čestitku u kojoj je napisao:

"Obilježavajući Dan neovisnosti prisjećamo se 8. listopada 1991. godine, dana kada je Sabor Republike Hrvatske jednoglasno donio povijesnu odluku o raskidu svih državnopravnih veza s bivšom državom SFRJ. Donošenjem ove odluke Hrvatski je sabor legitimno pokrenuo ostvarenje stoljetnog sna o uspostavi suverene i samostalne Republike Hrvatske. U borbi koja je uslijedila mnogi su branitelji žrtvovali svoje zdravlje i živote, a današnji je dan prigoda da im izrazimo zahvalnost i poštovanje.

S dubokom se zahvalnošću prisjećamo i svih koji su sudjelovali u oslobađanju vojarne Taborec. Izražavamo poštovanje onima koji su svojom žrtvom omogućili da živimo u samostalnoj i slobodnoj državi, kao i da se naša djeca danas mogu bezbrižno igrati, učiti i razvijati u gradu Samoboru.

Uz želju da nas na putu daljnjeg razvoja našeg grada i države prate zajedništvo i razumijevanje, čestitam Vam Dan neovisnosti Republike Hrvatske."

M.Š.

 

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća obilježen Dan neovisnosti u Samoboru

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002