27.09.2011.

Donacija samoborskog Rotary Cluba

Koliko jezika znaš, toliko i vrijediš

Donacija samoborskog Rotary Cluba

Samoborski Rotary Club (u osnivanju) ne spava, već nastavlja s aktivnostima. Samo nekoliko mjeseci nakon donacije računalne opreme i alata Centru za odgoj i obrazovanje Lug, članovi kluba su realizirali novu vrijednu inicijativu. U Centru za strane jezike Samobor, 26. rujna samoborski rotarijanci, na čelu s predsjednikom Goranom Merčepom, dodijelili su 9 jednogodišnjih stipendija talentiranim i vrijednim učenicima kojima je to najpotrebnije. Stipendije se odnose na učenje stranih jezika u Centru za strane jezike Samobor, a rotarijanci su zahvalili voditeljici škole Sanji Jurlin, koja je svojim doprinosom pomogla realizaciji ove vrijedne inicijative. Dobitnici stipendija odabrani su prema preporuci i savjetovanju sa stručnim osobama, koje su upoznate s rezultatima i uspjesima djece, kao i njihovim potrebama. Sanja Jurlin zahvalila je na donaciji, rekavši da često ljudi žele činiti dobro, ali ponekad nemaju priliku i mogućnosti prepoznati one kojima treba pomoći, a Rotary klub je karika u tom lancu i pomaže spojiti ljude.

Dobro poznata uzrečica "koliko jezika znaš, toliko i vrijediš" posebno je naglašena u današnje doba kada su strani jezici postali neizostavan dio ne samo osobnog obrazovanja, nego i preduvjet bilo kojeg poslovnog uspjeha i razvoja. Stoga su članovi Rotary Cluba Samobor sigurni da će ova akcija pomoći mladim ljudima u njihovom obrazovanju i budućem razvoju, a cilj je da se ovakve akcije i donacije izvrsnosti nastave i u budućim godinama.

S obzirom na potporu članova kluba i prijatelja donatora kojom je ostvarena ovogodišnja akcija, članovi kluba očekuju da će im se u nadolazećim godinama pridružiti još širi krug prijatelja i podupiratelja, jer nema plemenitijeg osjećaja nego pomoći kada je čovjek u prilici, ističu samoborski rotarijanci. Iz kluba poručuju kako njihove aktivnosti i inicijative neće stati već, dapače, najavljuju sve intenzivniji rad i trud na različitim projektima u Samoboru i okolici, a koji će prije svega biti usmjereni prema mladima i najmlađima. Uvjereni su da će se plemenitim inicijativama s vremenom priključiti i šira zajednica Grada Samobora, a onima koji su to ove godine već učinili naposljetku žele uputiti još jedno: Hvala ili Grazie, Danke, Thank you... - kako bi to rekli njihovi stipendisti.

I.H.

 

Donacija samoborskog Rotary Cluba

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002