31.08.2011.

Ministar Pankretić i župan Kožić obišli Područnu školu u Kerestincu

Sanirana odvodnja i objekt škole

Ministar Pankretić i župan Kožić obišli Područnu školu u Kerestincu

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić obišao je 31. kolovoza objekt Područne škole u Kerestincu na kojem su dovršeni radovi na sanaciji odvodnje. U njegovoj pratnji bili su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i izaslanstvo iz Zagrebačke županije, a u Kerestincu ih je dočekalo izaslanstvo Grada Svete Nedelje predvođeno gradonačelnikom Dragom Prahinom te ravnateljica OŠ Sveta Nedelja Anica Magdalenić. Tom je prigodom ravnateljica Magdalenić goste upoznala s problemima koji su se pojavili na objektu izgrađenom 1970. godine, zbog čega se moralo pristupiti sanaciji pukotina koje su se pojavile na zidovima te kompletne odvodnje. Zahvalila je Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Zagrebačkoj županiji i Gradu Svetoj Nedelji što su zajednički financirali radove.

Potom su potpredsjednik Vlade Pankretić, župan Kožić i gradonačelnik Prahin obišli školu te najavili da će i dalje skrbiti o potrebama školstva na području Svete Nedelje, kao što su to i do sada činili, a jedan od primjera je i nova školska zgrada u Rakitju, koja će svečano biti otvorena prvog dana nove školske godine.

M.Š.

 
31.08.2011.

Izgradnja rotora u Mirnovečkoj trebala bi početi 7. rujna

Čeka se još odobrenje ŽUC-a

Izgradnja rotora u Mirnovečkoj trebala bi početi 7. rujna

Kako nam je rekao zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, 7. rujna trebala bi početi gradnja rotora u Mirnovečkoj ulici, na križanju s Ulicom Ise Velikanovića i buduće nove prometnice kroz bivšu vojarnu. Iako je početak radova prvotno bio najavljen za sam početak rujna, još se čeka odobrenje Županijske uprave za ceste, koje je najavljeno početkom sljedećeg tjedna. Kada otpočnu radovi, u zoni gradnje promet će se odvijati po privremenoj cesti pa se sudionici u prometu upozoravaju na pozornost i poštivanje privremene regulacije.

Što se tiče nove prometnice kroz bivšu vojarnu, zamjenik Stanec je na prošlotjednoj konferenciji za novinare u gradskoj upravi rekao da je riješen otkup privatnog zemljišta površine oko 550 m2 po cijeni od 80 eura po kvadratu, kako bi se nova prometnica mogla spojiti s Gundulićevom ulicom. Stanec je dodao kako su već kroz vojarnu u koridoru prometnice postavljeni kanalizacija i plinovod, a s HT-om je dogovoreno postavljanje telefonske mreže.

M.Š.

 

Ministar Pankretić i župan Kožić obišli Područnu školu u Kerestincu

Izgradnja rotora u Mirnovečkoj trebala bi početi 7. rujna

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002