19.01.2011.

Planira se preseljenje štandova s tržnice i uređenje novog trga na tom prostoru

Štandovi na novi kolodvor ili pred SAMA-u

Planira se preseljenje štandova s tržnice i uređenje novog trga na tom prostoru

Korisnici štandova na gradskoj tržnici u 2011. godini bi s platoa ispred centralne pošte trebali biti premješteni na novu lokaciju. Kako su nam potvrdili u Gradu Samoboru, posljedica je to promjena koje će donijeti izgradnja novog autobusnog kolodvora. Naime, razmišljanje je u Gradu da će se s izmještanjem sadašnjeg kolodvora pomaknuti težište javnog života Samobora nešto niže po Gajevoj ulici, a kako su sadašnji korisnici štandova vezani uz to "težište" tako će i njima vjerojatno biti u interesu da se isele sa sadašnje lokacije, rekao je gradonačelnik Krešo Beljak.

- Kad se izmaknu ti štandovi onda će se vidjeti kako je tamo lijep i velik prostor pa ćemo onda krenuti prema idejnom rješenju uređenja tog prostora. Neće to biti nikakvo skupo niti komplicirano rješenje, neće se ići ni u kakve megalomanske zahvate, možda će se napraviti kakva mala fontana ili pozornica, a postoji ideja i da Samobor dobije nešto što nema nigdje u Hrvatskoj, a ima recimo u Londonu. Ali, o tome kad dođe vrijeme... – pomalo tajanstven bio je gradonačelnik Beljak, zaključivši samo da bi Samobor u samom svom centru trebao u 2011. dobiti mali trg koji će "biti dodatni kapacitet za nove turističke i ugostiteljske sadržaje".

Što se pak novih lokacija štandova tiče, za sada se još uvijek razmišlja o najpovoljnijem rješenju. Prema sadašnjim idejama štandovi bi bili preseljeni ili kod SAMA-e ili kod novog kolodvora. No, s obzirom da je završetak radova na kolodvoru prolongiran za četiri mjeseca (do konca svibnja, op.n.), vremena za razmišljanje ima sasvim dovoljno.

K.S.

A što s Breganom?

Kad smo već kod teme tržnice, sjetili smo se i najava vezanih uz prostor tržnice u Bregani. Podsjećamo, prošle godine je u Gradu najavljeno da za taj prostor postoji interes privatnih investitora.

- Što se tiče tržnice u Bregani, ona i dalje ostaje otvoreno pitanje koje će biti aktualizirano u 2011. godini u nadi da će se pronaći kvalitetan investitor, jer nam je svima u interesu da Bregana zaživi – odgovor je kojeg smo dobili iz Grada o tržnici u Bregani. U nadi je, dakle, spas.

 

Planira se preseljenje štandova s tržnice i uređenje novog trga na tom prostoru

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002