05.12.2011.

Samoborski kuhari i slastičari na Kamelija kupu

Učenici ETUŠ-a osvojili broncu

Samoborski kuhari i slastičari na Kamelija kupu

Učenici sektora ugostiteljstvo i turizam samoborske Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole (ETUŠ) sudjelovali su na 8. Državnom prvenstvu kuhara u Varaždinskim Toplicama. Organizator Kamelija kupa bio je Hrvatski kuharski savez, a Samoborci su na svom prvom nastupu uspjeli osvojiti brončanu medalju. Ekipa je bila sastavljena od učenika 3. razreda i to Filipa Grdovića, Filipa Grgata i Danijele Matijaščić. Mentori učenicima bili su Josip Grdanjski i Marija Tomašković.

I.H.

 
05.12.2011.

Osnovna škola Rude u Danu otvorenih vrata predstavila brojne aktivnosti svojih učenika i nastavnika

Pomogli djeci Afrike i "španjolskih kuća"

Osnovna škola Rude u Danu otvorenih vrata predstavila brojne aktivnosti svojih učenika i nastavnika

Učenici i zaposlenici Osnovne škole Rude proslavili su u petak, 2. prosinca, dan škole kao Dan otvorenih vrata. Još tijekom prijepodneva učenici su u pratnji učiteljica posjetili tri "španjolske kuće" s područja Samobora, kako bi darivali djecu napuštenu od roditelja igračkama i slatkišima. Svi pokloni donacija su učenika, koji su početkom studenog pokrenuli ovu humanitarnu akciju.

U poslijepodnevnim satima učenici su bili angažirani u nizu aktivnosti. Na likovnim radionicama nižih razreda učenici i roditelji izrađivali su prigodne čestitke ili božićne ukrase. Voditeljice radionica bile su učiteljice Biserka Dubić, Jasmina Romić, Snježana Hofer i Božica Grgečić. Likovnu družinu viših razreda vodila je učiteljica Ružica Vuković Gotić. Oni su se posvetili oslikavanju zidova učeničkog kutka u školskom holu. Tradicionalno je bila prisutna radionica glagoljice učiteljice Biserke Mihaline, na kojoj su i učenici "neglagoljaši" napisali svoje prve riječi upravo glagoljicom.

Sve pohvale dobila je i radionica starih zanata: uz izložbu lanjskih radova – kraluša i košeca, ove godine učenici su prezentirali tkanje i decoupage tehniku. Voditeljice su bile učiteljice Anita Kunić i Lovorka Beljak te majstorica starih zanata, gđa Katica Tkalčić.

Članovi Eko grupe učiteljice Regine Kitonić predstavili su plakatima i kompjuterskim prezentacijama prvi završeni projekt - gospodarenje otpadom, s naglaskom na recikliranju i problemu opasnog otpada. Učenici 5. i 6. razreda prezentirali su svoju terensku nastavu.

Na štandu Škola Rude za djecu Afrike roditelji su mogli vidjeti (i kupiti) čestitke, razglednice s motivima Ruda, keramičke ukrase i prigodne božićne ukrase te šibe svetog Nikole, koje su izradili učenici u grupama izvannastavnih aktivnosti. Projekt Za djecu Afrike i dalje vodi učiteljica Branka Oslaković.

Kratku priredbu započeo je i završio zbor učenika nižih razreda, koje vodi učitelj Robert Šepec. Uz njih nastupili su recitatori učitelja Miroslava Severovića i Biserke Mihaline, dramska družina učiteljice Sanje Čuljak i, naravno, folklorna skupina koju vodi Antonija Cvetković. Glazbenu pratnju i ovaj put poklonio nam je KUD Oštrc.

Po završetku događanja u školi učenici, roditelji i zaposlenici škole prisustvovali su rukometnoj utakmici između ekipe 7. i ekipe 8. razreda. Žestoka borba završila je tijesnom pobjedom "osmaša", 21:19. Proslava Dana škole završila je misom u župnoj crkvi svete Barbare.

I.H.

 

Samoborski kuhari i slastičari na Kamelija kupu

Osnovna škola Rude u Danu otvorenih vrata predstavila brojne aktivnosti svojih učenika i nastavnika

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002