24.01.2011.

Zbog kvara na uređaju za zaleđivanje samoborsko gradsko klizalište izvan stroja

Klizalište "na ledu"

Zbog kvara na uređaju za zaleđivanje samoborsko gradsko klizalište izvan stroja

Gradsko klizalište do daljnjega je "na ledu". Naime, kako saznajemo od ravnatelja ustanove Sportski objekti Samobor Vlade Čerkeza, dogodio se kvar na elektromotoru uređaja koji služi za stvaranje ledene površine pa će, dok se ne nađe zamjenski dio, klizalište privremeno biti zatvoreno.

- Ne znamo kada će vlasnici klizališta nabaviti potreban zamjenski dio, jer se radi o uređaju za kojeg, izgleda, nema dijelova u Hrvatskoj, tako da mi je teško točno reći kada će klizalište ponovno biti u funkciji. No, očekujemo da ćemo ovih dana saznati kada se može očekivati popravak pa ćemo tada i obavijestiti javnost – rekao nam je Čerkez.

Što se tiče obavijesti koje su polijepljene po montažnim objektima uz prazno klizalište kako "klizalište ne radi zbog niskih temperatura", Čerkez kaže kako se vjerojatno radi o nečijoj grešci, koja će brzo biti ispravljena.

Osim tehničkih problema, klizalište su sredinom siječnja pogodili i problemi s vremenskim prilikama, odnosno proljetnim temperaturama. Tada je klizalište svejedno radilo, ali je kvalitetu leda teško bilo održati na odgovarajućoj razini.

K.S.

 
24.01.2011.

Glazbeni HR projekt predstavlja se i u Samoboru

Od mladih nada do antologije

Glazbeni HR projekt predstavlja se i u Samoboru

U proljeće 2010. godine krenula je ideja o glazbenom HR projektu, zasnovana na spoznaji da se studenti tijekom studija nedovoljno bave hrvatskom glazbom, osobito suvremenom. Činjenica da se neprestance rotiraju nove generacije studenata, podjednako instrumentalnih katedri kao i skladatelja, čini problem izostanka prave umjetničke komunikacije još težim, jer nastaju nova djela i fundus nepoznanica se povećava, ističu organizatori. Inicijativa je krenula s pijanističke razine pa je početak projekta obilježila klavirska glazba hrvatskih autora starosti do pedeset godina. No, s obzirom na veliko zanimanje koje je inicijativa izazvala među studentima, projekt se širi na nove ideje koje će biti ostvarene tijekom tekuće i narednih sezona.

Ideja je da u HR projektu budu zastupljena suvremena djela za glasovir (skladatelji do 50 godina starosti, praizvedbe, poznata i manje poznata djela za glasovir), suvremena djela (skladatelji do 50 godina starosti, praizvedbe, poznata i manje poznata instrumentalna i vokalna djela), studenti za studente – code: new (studenti raznih odsjeka Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu sviraju djela svojih kolega s 1. odsjeka), antologijska djela (skladatelji stariji od 50 godina) te hrvatska komorna glazba.

U Samoboru će biti predstavljene uspješnice HR projekta i to suvremena glazba, studenti za studente i komorna glazba, odnosno bit će izvedene skladbe Dubravka Palanovića, Ivana Josipa Skendera, Sanje Drakulić, Ante Knešaureka, Tomislava Olivera, Antuna Tomislava Šabana, Srđana Dedića, Vjekoslava Nježića, Mladena Tarbuka, Sare Glojnarić, Frane Đurovića, Ive Josipovića, Ivana Končića, Krešimira Seletkovića i Berislava Šipuša. Izvođači na samoborskom koncertu bit će Ana Lucić, Vlatka Peko, Lucija Majstorović, Ivona Konjetić, Borjan Oliver, Franka Umiljanović, Ante Sladoljev, Sara Glojnarić, Đana Kahriman, Iva Vukić, Šimun Končić, Romana Bačić, Eduard Kobešćak, Špela Mastnak i Bartolomej Stanković.

Koncert će biti održan 28. siječnja (petak), s početkom u 20 sati, u Galeriji Prica na Trgu Matice hrvatske.

M. Šipuš

 

Zbog kvara na uređaju za zaleđivanje samoborsko gradsko klizalište izvan stroja

Glazbeni HR projekt predstavlja se i u Samoboru

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002