09.07.2011.

Na brzinskoj sjednici Gradskog vijeća Svete Nedelje izvršene pretumbacije čelnih ljudi

Izabrali predsjednika, uzeli dnevnice i otišli kući

Na brzinskoj sjednici Gradskog vijeća Svete Nedelje izvršene pretumbacije čelnih ljudi

Svetonedeljski vijećnici, odnosno njih 11 koliko ih se pojavilo na sjednici, bavili su se na svom okupljanju u petak, 8. srpnja, kadrovskim premetaljkama. Naime, na dnevnom redu nije bilo ničeg osim razrješenja predsjednika i potpredsjednika Vijeća te izbora njihovih nasljednika. No, dobro, bio je tu ipak još i (skraćeni) Aktualni sat te verifikacija zapisnika s prošle sjednice. Sve u svemu, jedan školski sat, nekoliko pitanja u "aktualcu", te dizanje ruku kojim je Freddy Burić (HSS) s predsjedničke prešao na potpredsjedničku funkciju (koju je do tada držao Vladimir Tuweg (SDP)), a Stjepan Bošnjak (SDP) došao na mjesto predsjednika - i gotovo.

- Gradski vijećnici Grada Svete Nedelje iz HSS-a, SDP-a, HSP A.S.-a, HSU-a i HNS-a postignutim dogovorom nakon sjednice Gradskoj vijeća u srpnju 2010. predlagali su da se u preostale 3 godine mandata zarotiraju na mjestu predsjednika Gradskog vijeća 3 stranke, odnosno njihovi vijećnici, koje predlože njihove stranke – piše u pojašnjenju navedenih rošada.

Kako je dodatno pojasnio Vladimir Tuweg, radi se o "fer, usmenom dogovoru", odnosno predsjednička rotacija nije stvar nikakvog pisanog koalicijskog sporazuma, te se, dodao je, ne radi ni o kakvom presedanu zbog kojeg bi se oko toga trebala stvarati fama ili pak bojkotirati sjednica Vijeća.

Naime, aludirao je na činjenicu da na sjednici nije bilo niti jednog vijećnika HDZ-a, te po jednog člana HNS-a i HSU-a. Od izostalih telefonski su se zbog nedolaska ispričali Vesna Filipović i Josip Jakopač (HDZ), Ivica Vojvodić (HNS) i Mladen Katušić (HSU). Ostali svoje razloge nisu javili. U takvoj raspodjeli snaga sva su glasovanja o novoj preraspodjeli vijećničkih funkcija prošla bez rasprave i uz svega jedan suzdržani glas (Marka Ilčića i SU-a). Tek je gradonačelnik Drago Prahin primijetio kako ova odluka i definitivno demantira sve one koji tvrde kako je HDZ u Svetoj Nedelji u koaliciji s bilo kime, odnosno da je predizborni ugovor o koaliciji definitivno raskinut. Kontrirao mu je potpredsjednik Vijeća Josip Raguž (HSP A.S.) ustvrdivši kako njegova stranka nije ni negirala da je istupila iz koalicije s HDZ-om.

Potom je Bošanjak sjeo na Burićevo mjesto, Burić na Tuwegovo, a Tuweg na Bošnjakovo i to je bilo to.

K.S.

Dograđuje se vrtić u Raktiju

U skraćenom Aktualnom satu dominirala je komunalna tematika pa je vijećnika Raguža (HSP A.S.) zanimalo zašto se ne saniraju prometnice nakon radova na kanalizaciji poteza Novaki-Rakitje (odgovor gradonačelnika Prahina je da radovi na kanalizaciji još nisu dovršeni), vijećnik Bošnjak (SDP) pitao je za mogućnost postavljanja autobusnih nadstrešnica na području Svete Nedelje (odgovoreno je da se kupuju po dvije godišnje i adekvatno tome raspoređuju po području Grada), a vijećnik Freddy Burić (HSS) zamolio je da se osigura prostor bivšeg restorana Kerestinec kako bi se spriječio ulazak u njegov derutni prostor. Vijećnik Tuweg (SDP) je (osim pitanja o (ne)opravdanosti nedolaska kolega na sjednicu, op.n.) pitao za trenutno stanje sanacije nasipa u Strmcu te u kojoj je fazi organizacija civilne zaštite na tom području. Upućen je na Hrvatske vode kao nadležne za radove na nasipu, a što se civilne zaštite tiče, morat će se oformiti nova ekipa, jer trenutni popis koji je dostavljen Gradu sastoji se uglavnom od ljudi u poodmaklim godinama.

Najzanimljiviji odgovor bio je vezan uz pitanje vijećnice Semenić (SDP), koju je zanimalo što se planira s vrtićem u Rakitju, s obzirom da je nedavno raspisan natječaj za otkup okolnog zemljišta. Kako je pojasnio gradonačelnik, vrtić u Rakitju će u ovoj fazi u manju dogradnju, jer ga se ne može srušiti i na njegovom mjestu odmah graditi novi, s obzirom da 100-njak djece tada ne bi imalo smještaj. No, u budućnosti će se etapno raditi i na izgradnji novog vrtića, najavio je Prahin.

 

Na brzinskoj sjednici Gradskog vijeća Svete Nedelje izvršene pretumbacije čelnih ljudi

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002