09.06.2011.

U JVP Grada Samobora održana terenska nastava Visoke škole za sigurnost

Pokazali studentima kako se to radi

U JVP Grada Samobora održana terenska nastava Visoke škole za sigurnost

Studenti Visoke škole za sigurnost iz Zagreba, predvođeni prof. Robertom Lechpammerom, u sklopu terenske nastave – vježbe iz predmeta vatrogasna tehnika, posjetili su 4. lipnja Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Samobora.

Goste je pozdravio zapovjednik postrojbe Mladen Žitković i ukratko ih upoznao s poviješću vatrogastva u Samoboru, organizacijom rada u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Samobora, vatrogasnim intervencijama te vatrogasnim vozilima i opremom koju posjeduje postrojba.

S opremom i sredstvima za gašenje na vatrogasnim vozilima i njihovoj primjeni studente je upoznao voditelj odjeljenja u JVP grada Samobora Dubravko Golubić, a voditelj grupe Krunoslav Plevko studentima je prezentirao rad s impulsnim sustavom za gašenje IFEX 3000.

Nakon prezentacija izvedena je vatrogasna vježba sa scenarijem gašenja požara osobnog vozila u garažnom prostoru višekatne stambene zgrade s potrebom spašavanja osoba s viših katova.

U sklopu izvođenja vježbe studentima je prezentirano zaprimanje dojave o vatrogasnoj intervenciji, uzbunjivanje i izlazak vatrogasaca na intervenciju, postupci vatrogasnog odjeljenja na intervenciji, gašenje požara impulsnim sustavom IFEX 3000, gašenje požara CAFS sustavom s vatrogasnog vozila te spašavanje ugroženih osoba s višekatnog objekta korištenjem uskočnog zračnog jastuka SP 16.

Ovaj posjet studenata nastavak je dugogodišnje stručne suradnje između Javne vatrogasne postrojbe grada Samobora i Visoke škole za sigurnost iz Zagreba na području zaštite na radu i zaštite od požara, a na obostranu korist studentima i vatrogascima.

M.Ž.

 
09.06.2011.

Održana 3. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

Sajam mogućnosti ide dalje

Održana 3. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

U gradskoj vijećnici 8. lipnja je održana 3. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje. Prisustvovali su joj Drago Prahin, gradonačelnik Grada Svete Nedelje i predsjednik Vijeća Ivica Pavlić, zamjenik gradonačelnika, Renato Kos, načelnik PP Samobor i zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju, Marija Goatti Matijević, načelnica Odjela prevencije, PU Zagrebačka, Zdravko Valenta, policijski službenik, Odjel prevencije, PU Zagrebačka, Anica Magdalenić, ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedelja, Vera Glas, predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Grada Svete Nedelje, Ivan Abramović, suradnik za komunalne djelatnosti Grada Svete Nedelje i Nevenko Čižmešija, komunalni redar Grada Svete Nedelje.

Gradonačelnik Prahin je istakao da su od osnutka Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje provedene sve planirane aktivnosti, kako u suradnji sa svim članicama Vijeća, tako i s Odjelom za prevenciju Policijske uprave Zagrebačke kroz projekte: MAH 1 i MAH 2, Sajam mogućnosti, predstavu Droga, tiskanje brošura "Protiv droge zajedno", kupnju Prometnih bojanki za djecu, izradu brošura Moj podsjetnik, naljepnice "Policija" itd.

Anica Magdalenić, ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedelja istakla je i provođenje programa nevezano uz rad Vijeća, već provedenog od strane škole - odlazak učenika 8. razreda Osnovne škole na kazališnu predstavu "To može biti moja ulica", posvećenu prevenciji nasilja kod mladih, a inspiriranu tragičnom smrću Luke Ritza.

Renato Kos, načelnik PP Samobor i zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju, iznio je prijedlog da se krajem mjeseca rujna ili početkom listopada ponovo organizira "Sajam mogućnosti" te zahvalio na dosadašnjim financijskim sredstvima koje je Grad Sveta Nedelja osigurao za provođenje programa. Predložio je i da se još jednom održi predstava "Droga", s obzirom na pohvale učenika koji su je gledali.

Prijedlozi su prihvaćeni, a dogovorene su i daljnje aktivnosti Vijeća u narednom razdoblju.

A.B.

 

U JVP Grada Samobora održana terenska nastava Visoke škole za sigurnost

Održana 3. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002