30.04.2011.

Održani zborovi samoborske podružnice HSP-a dr. Ante Starčević i županijskog vijeća Zagrebačke županije

Potvrđena dosadašnja vodstva

Održani zborovi samoborske podružnice HSP-a dr. Ante Starčević i županijskog vijeća Zagrebačke županije

U samoborskom srednjoškolskom centru 29. travnja HSP dr. Ante Starčević održao je dva zbora – za samoborsku podržnicu i županijsko vijeće Zagrebačke županije, a najvažnije točke bile su reizbor vodstva i usvajanje izvješća o radu. Tako je prvo u reizboru za samoborsku podružnicu stranke za predsjednika jednoglasno potvrđen Željko Vukić, dopredsjednici su Dubravko Stunja i Mihael Žura, tajnica Ljiljana Lehpamer Tandarić, rizničarka Petra Spevec, a potvrđeno je i šest članova glavnog odbora podružnice, kao i članovi nadzornog odbora te suda časti. Jednoglasno je prihvaćeno izvješće predsjednika podružnice Željka Vukića u kojem je on istaknuo da su provedeni svi planirani zadaci. Rekao je da je podružnica bila vrlo aktivna pa su osnovani ogranci u Gradni, Hrastini, Rakovom Potoku i Samoborskom Otoku, uključivali su se u pojedine akcije i u drugim naseljima, a u Gradskom vijeću Grada Samobora participira u radu vijećnik Božidar Svetić, a članovi podružnice sudjeluju u radu 5 odbora i jednog povjerenstva. Vukić je naglasio i da kao nova politička snaga na početku nisu imali svoj prostor, ali da od početka ove godine imaju prostoriju od 12 kvadrata u bivšem prostoru Komunalca u Perkovečevoj, koju su opremili i uredili vlastitim radom, na čemu je zahvalio svim članovima koji su u tome sudjelovali. Izrađena su i obilježja stranke te se sudjelovalo u humanitarnim i sportskim aktivnostima pa je tako osnovan i boćarski klub. Na kraju je Željko Vukić rekao i da se planira osnivanje Udruge žena, jačanje stranačke infrastrukture i okupljanje novih članova.

Nakon zbora samoborske podružnice održan je i zbor Županijskog vijeća HSP-a dr. Ante Starčević Zagrebačke županije. Tu je, također, održan reizbor te je za predsjednika Županijskog vijeća potvrđen Željko Širanović, dopredsjednici su Željko Vukić i Vlado Kljak, tajnik Dražen Stanec, rizničar Hrvoje Palčić, a potvrđeno je šest članova predsjedništva, članovi nadzornog odbora (predsjednik je Josip Raguž) te članovi suda časti. U Glavni stan stranke nazočni su jednoglasno izabrali Niku Grubešu, Željka Beluhana, Smiljana Tomaševića i Željka Vukića.

Članove oba zbora pozdravili su zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Hrvoje Frankić, zamjenik predsjednika ŽO HSS-a Zagrebačke županije i zamjenik gradonačelnika Grada Svete Nedelje Dragutin Vinovrški Pentek te u ime Hrvatskog domobrana Ivan Dujmović. Okupljene su pozdravili zamjenik predsjednice stranke Radoslav Galić te predsjednica HSP dr. Ante Starčević Ruža Tomašić, koja je istaknula da su temelji pravaštva bogoljublje, domoljublje i čovjekoljublje te da se u društvu znatno više treba činiti za mlade i obitelj, podizanje kvalitete obrazovanja i obrane zemlje, jer su to stupovi opstojnosti. Istaknula je i da ljudi trebaju prepoznati tko voli Hrvatsku, a tko joj čini zlo te da Hrvati moraju biti ponosan i uspravan narod, a ne dodvoravati se svima.

M.Š.

 

Održani zborovi samoborske podružnice HSP-a dr. Ante Starčević i županijskog vijeća Zagrebačke županije

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002