20.12.2011.

Djeca DV Izvor iz Bregane kitila jelku na tržnici

Kad se male ruke slože

Djeca DV Izvor iz Bregane kitila jelku na tržnici

Na inicijativu MO Bregana, a u suradnji s DV Izvor, polaznici starije grupe DV Izvor iz Bregane uz prve su pahulje snijega kitili jelku na tržnici u Bregani. Djeca su svojim ručicama vrijedno izradila dio ukrasa i još vrijednije prionula kićenju.

Sve su odvijalo pod budnim okom policajaca, koji su zbog blizine ceste pazili na sigurnost mališana. S obzirom da je snijeg padao sve gušće i postajalo je sve hladnije, djeca su brzo nakitila jelku i pojurila u prostorije vrtića na okrepu slatkišima i sokovima.

I.H.

 
20.12.2011.

Počela humanitarna akcija "500 anđela za prijatelja"

Napravili i više od planiranog

Počela humanitarna akcija

U Osnovnoj školi Bogumila Tonija u ponedjeljak, 19. prosinca, počeo je prodajni dio velike božićne humanitarne akcije "500 anđela za prijatelja". Podsjećamo, akciju su pokrenuli učenici 2.b razreda sa svojom učiteljicom Marijom Mapilele, s ciljem pomoći obitelji razrednog prijatelja, koji se oporavlja od teške bolesti. Tijekom studenoga i prosinca učenici su uz pomoć roditelja izradili ukupno 800 anđela od tjestenine.

Donacijom materijala i boja akciju su pomogle tvrtke Henkel, Chemaco Hobby Art, NB Hobby&Art, Chromos. Prvotna ideja je bila izraditi 500 anđela, no zbog velikog zanimanja javnosti uložen je dodatni trud. U projekt su se uključili i drugi učenici OŠ Bogumila Tonija i područnih škola u Farkaševcu i Mirnovcu – neki kroz prikupljanje novca, neki kroz izradu nakita u učeničkoj zadruzi, a neki su učenicima 2.b dolazili pomagati izrađivati i bojati anđele... Poseban zamah projekt je dobio kada su iz tvrtke NB Hobby&Art predložili da će učenicima darovati sve uratke izrađene na radionicama izrade božićnih ukrasa. Cijelu akciju rukovodila je Tea Jurković, voditeljica kreativnih radionica u NB Hobby&Art, naša poznata stručnjakinja koja se profesionalno bavi oslikavanjem namještaja. Tako učenici 2.b, uz svoje anđele, prodaju i druge, ručno izrađene i oslikane božićne ukrase.

Ova je akcija još jednom pokazala da ljudi imaju veliko srce i žele pomoći, a posebno je toplo i dobro prihvaćena među najmlađima. Učenici 2.b tijekom sljedećih nekoliko dana na svom će se prodajnom štandu izmjenjivati na poslovima prodavača, blagajnika, zaštitara, hostesa i nastojati prodati što više proizvoda, kako bi prikupili što više sredstava za svog prijatelja.

I.H.

 
20.12.2011.

Djeci iz obitelji slabijeg imovinskog statusa podijeljeni poklon paketi Grada Samobora

Zapjevali s Djedom Mrazom

Djeci iz obitelji slabijeg imovinskog statusa podijeljeni poklon paketi Grada Samobora

Grad Samobor i ove je godine u predbožićno vrijeme organizirao dodjelu prigodnih poklon paketa za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog statusa s područja Samobora. Uz glazbeni programa u izvedbi članova KUD-a Licitar, mališane je posebno razveselio dolazak Djeda Mraza i njegovog vilenjaka koji su se zdušno trudili animirati ih te su na koncu svi zajedno, nakon niza uglavnom božićnih skladbi, zapjevali i zasvirali Kad si sretan... Zdušno su im se pridružili i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić, savjetnica gradonačelnika Marica Jelenić i pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Damir Fabek, koji su svoje blagdanske želje djeci i njihovim obiteljima u ime Grada materijalizirali kroz 57 bonova i poklon paketa, koliko ih je u ponedjeljak, 19. prosinca, u Maloj dvorani Galerije Prica podijeljeno.

K.S.

 

Djeca DV Izvor iz Bregane kitila jelku na tržnici

Počela humanitarna akcija "500 anđela za prijatelja"

Djeci iz obitelji slabijeg imovinskog statusa podijeljeni poklon paketi Grada Samobora

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002