05.04.2011.

U Komunalcu potpisani ugovori s djelatnicima na javnim radovima

Prilika i za stalni posao

U Komunalcu potpisani ugovori s djelatnicima na javnim radovima

U trgovačkom društvu Komunalac i ove su godine potpisali ugovore s 30-ero djelatnika koji će biti zaposleni sljedećih 6 mjeseci na javnim radovima. Program je to ostvaren u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Gradom Samoborom pa je potpisivanju ugovora, uz direktora Komunalca Borisa Kušta, nazočio i gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak, u čijoj su pratnji bili njegov zamjenik Željko Stanec i predsjednik Nadzornog odbora Ivica Horvatinčić.

Direktor Komunalca Boris Kušt rekao je da su iskustva iz prošle godine bila vrlo pozitivna pa je četvero djelatnika javnih radova, koji su se najviše istaknuli zalaganjem i radom, dobilo i zaposlenje u Komunalcu, poručivši da bi to trebao biti dodatan motiv za sve koji ove godine sudjeluju u javnim radovima da se također iskažu, upozorivši da se radna disciplina mora poštivati.

Plaće djelatnika na javnim radovima (brutto iznos je 3.300 kuna) sufinanciraju Hrvatski zavod za zapošljavanje i Grad Samobor, rekao je direktor Kušt, pojasnivši da HZZ u potpunosti financira plaće djelatnika koji se na popisu nezaposlenih u Zavodu nalaze tri ili više godina, a sufinancira 85% osnovice plaće za one koji su dvije godine na Zavodu, dok za one koji su na popisu jednu godinu daje 75% osnovice, dok preostali iznos pokriva Grad Samobor. Zaposleni na javnim radovima i ove godine će biti raspoređeni na poslovima uređenja bivše vojarne, održavanja zelenih površina, uklanjanja divljih deponija i čišćenju javnih površina.

Gradonačelnik Krešo Beljak rekao je da Grad Samobor drugu godinu sudjeluje u ovom programu sa željom da se barem na šest mjeseci više od 30 sugrađana zaposli u Komunalcu i još nekoliko gradskih ustanova, dodavši kako je svjestan da je to vatrogasna mjera, jer bi najbolje rješenje bilo da se dobije stalan posao. No, oni koji se iskažu imaju tu mogućnost u Komunalcu, jer je gradonačelnik upozorio da se Grad širi pa dolazi i sve više zahtjeva za uređenjem zelenih i ostalih javnih površina, što bi značilo i potrebu zapošljavanja novih ljudi. No, prihodovna strana ne može pratiti sve te zahtjeve. Gradonačelnik je iskazao uvjerenje da će Samobor među prvima izaći iz krize koja vlada u državi te da će na području Grada biti pokrenute investicije koje trenutno stoje, što će značiti i otvaranje novih radnih mjesta.

M.Š.

 

U Komunalcu potpisani ugovori s djelatnicima na javnim radovima

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002