06.05.2011.

Humanitarna akcija Mjesnog odbora Franjo Bučar

Odazvali se pozivu za pomoć

Humanitarna akcija Mjesnog odbora Franjo Bučar

Kao i u mnogim slučajevima do sada, članovi MO Franjo Bučar rado su se odazvali pozivu socijalno ugroženih sugrađana, a pogotovo su osjetljivi kad su u pitanju potrebe djece. Ovaj puta su na poziv voditeljice Julike Vlainić iz Udruge Nova budućnost početkom svibnja donirali potrebno pokućstvo i odradili popravke na kući u kojoj borave djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi. U ime mjesnog odbora predsjednik Vinko Kovačić i dopredsjednik Damir Gorišek ističu pomoć gradskih vlasti bez koje ova akcija ne bi bila moguća. Ipak, kako kažu članovi MO Franjo Bučar, najveća zahvalnost im je radost malih stanovnika kuće i njihovo zadovoljstvo donacijom. Voditeljica Julika Vlainić izložila je probleme u radu Udruge i s predstavnicima mjesnog odbora dogovorila daljnju suradnju.

Matija Milić

 
06.05.2011.

Obavljen i završni čin predaje nekadašnje vojarne Gradu Samoboru

Vojarna Taborec završila u muzeju

Obavljen i završni čin predaje nekadašnje vojarne Gradu Samoboru

Vojarna je završila u muzeju. Naravno, cijeli kompleks nekadašnje vojarne i dalje je na svom mjestu, a u Samoborskom muzeju deponirana je ploča Vojarna Taborec, koja se nalazila na njenom ulazu. Nakon što je potpisivanjem Ugovora o darivanju 20. travnja između premijerke Jadranke Kosor i gradonačelnika Kreše Beljaka taj prostor i službeno predan u gradsko vlasništvo, simbolično je čin skidanja ploče s imenom 6. svibnja obavio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić, uz asistenciju župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića i gradonačelnika Grada Samobora Kreše Beljaka, a događaju su nazočili i brojni gradski dužnosnici.

Tom je prigodom gradonačelnik Beljak istaknuo da je potpredsjednik Vlade najzaslužniji što je Samobor napokon postao vlasnikom velikog kompleksa vojarne, koji će puno značiti za budućnost grada. Budući da nije mogao biti nazočan potpisivanju ugovora, potpredsjedniku Pankretiću pripala je čast da skidanjem mramorne ploče i simbolično preda kompleks gradu, rekao je gradonačelnik i dodao da u narednom razdoblju Komisija za imenovanje ulica i trgova ima zadaću imenovati ulice i trgove unutar kompleksa te ih tako integrirati u gradski prostor.

Župan Kožić rekao je kako je siguran da će prostor od 16 hektara s 23 objekta Grad Samobor znati dobro iskoristiti za svoj razvoj, jer on omogućava novu dimneziju i za društvene djelatnosti i za gospodarstvo.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić iskazao je zadovoljstvo što boravi u Sambooru, rekavši da su za dobivanje vojarne zaslužni Samoborci, predvođeni gradonačelnikom i njegovim suradnicima, koji su Vladi ponudili konkretan program za cijeli kompleks te da zasluge ide i svima onima koji su tome pridonijeli, iako je bilo podosta prepreka i put nije bio lak. Čim prije svaki ovaj kvadrat treba dobiti svoju funkciju i pred nama su još veliki koraci u kojima također neće izostati pomoć Vlade i Ministarstva regionalnog razvoja i vodnog gospodarstva, zaključio je Božidar Pankretić. Na kraju je skinuta natpisna ploča predana ravnatelju Samoborskog muzeja Miroslavu Milonjiću.

M.Š.

 

Humanitarna akcija Mjesnog odbora Franjo Bučar

Obavljen i završni čin predaje nekadašnje vojarne Gradu Samoboru

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002