13.04.2011.

Konferencijom za medije gradonačelnika Kreše Beljaka dominirala parkirališta, ceste, groblja i financije

Odzvonilo besplatnom "ugibanju" na Trgu

Konferencijom za medije gradonačelnika Kreše Beljaka dominirala parkirališta, ceste, groblja i financije

Besplatnom parkiranju kod Doma zdravlja, kao i nekažnjenom predugom zadržavanju na ugibalištima na Trgu kralja Tomislava, dolazi kraj barem sudeći prema najavi gradonačelnika Kreše Beljaka s konferencije za medije održane u srijedu, 13. travnja.

- Riješeno je, u načelu, pitanje parkiranja kod Doma zdravlja na novom parkiralištu. Tamo će se, nažalost, morati uvesti naplata parkiranja od 3 kune, jer je situacija neizdrživa. Liječnici će imati svoj dio za parkiranje, korisnici Doma zdravlja će imati parkiralište na tzv. starom parkiralištu Doma zdravlja, a novo parkiralište, preko puta Moneta će se naplaćivati – rekao je gradonačelnik, dodavši da će naplata početi čim se stvore tehnički uvjeti, odnosno postave potrebni uređaji, a da će 10-ak mjesta biti rezervirano i za goste Moneta, s obzirom da su oni sufinancirali dio troškova izgradnje parkirališta.

- Isto tako će se uvesti i naplata parkiranja na samom Trgu (Trgu kralja Tomislava, op.n.), koja će iznositi 5 kuna za 15 minuta i na taj način će se stvoriti uvjeti da se mogu naplaćivati kazne onima koji aute ostavljaju dulje – najavio je Beljak.

Od ostalih tema gradonačelnik je na konferenciji za medije najavio kako će uskoro (nakon razgovora s autobusnim koncesionarima) javnosti biti predstavljena nova mreža autobusnih stjališta u Samoboru, a vezano uz skori završetak novog autobusnog kolodvora. Ponovio je i kako se i dalje čeka da Vlada RH odredi termin svečanog potpisivanja ugovora o preuzimanju bivše vojarne, a da se u međuvremenu radi na izradi projekata prometnice kroz vojarnu i preseljenju Javne vatrogasne postrojbe.

Također je istaknuo kako je završeno uređenje groblja u župi Svetog Martina te da su pri kraju radovi na uređenju groblja u Otruševcu. Tamo se radilo na uređenju oborinske odvodnje i sanaciji vododerina, a prema gradonačelnikovoj najavi radovi na uređenju groblja u Otruševcu odvijat će se kontinuirano i u narednim godinama. Konstatirao je kako je u planu i uređenje Samoborskog groblja, ali taj projekt čeka neka bolja financijska vremena, rekao je gradonačelnik te opisao aktualno stanje proračuna.

Naime, kako je pojasnio, gradski je proračun i dalje obilježen trendom smanjivanja prihoda, ali on je u odnosu na prošlu godinu nešto ublažen.

- Ako gledamo 2010. u odnosu na 2009. tada je u prva tri mjeseca bilo gotovo 12 milijuna kuna manje prihoda. Ove 2011. godine u prva tri mjeseca u odnosu na 2010. godinu je to 3 milijuna kuna. Dakle, još uvijek nismo dotaknuli dno, još uvijek padamo, ali taj pad je usporen u odnosu na prošlu godinu. Nastavi li se ovaj trend, za očekivati je da bi polovicom godine taj pad trebao biti i konačno zaustavljen, a dogode li se neke veće investicije koje su u naznakama i pokrene li se samo malo tržište nekretnina, to bi nam bilo dovoljno da dođemo na nulu, odnosno krenemo u rast – zaključio je gradonačelnik Krešo Beljak.

K.S.

S Hvarom u radne akcije

Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec najavio je niz radova na cestovnoj infrastrukturi po gradskim mjesnim odborima u okviru sustava pojačanog održavanja cesta. Na raspisanom gradskom natječaju najpovoljniji je bio Hvar, koji će za ukupno 1,8 milijuna kuna u narednim mjesecima raditi na rekonstrukciji cesta u MO Otok (Samoborska ulica i Lenišće), MO Celine (križanje od Vrbovca prema Celinama i makadamska cesta prema Vrbovcu), MO Milana Langa (Kvaternikova ulica), MO Smerovišće (Ulica Žganjeri), MO Mala Jazbina (odvojak Otmačići), MO Kladje (Samoborska ulica te Sljemenska i Zanatska), MO Molvice (Požgajeva ulica), MO Bobovica (Matkovići), MO Konščica (cesta prema Svetom Martinu), MO Grdanjci (Položnjaci) i MO Farkaševec (cesta prema školi). Zamjenik gradonačelnika Stanec najavio je kako će uskoro biti raspisani natječaji po istoj osnovi, jer je na raspolaganju u proračunu ostalo još oko 750 tisuća za pojačano održavanje cesta.

 

Konferencijom za medije gradonačelnika Kreše Beljaka dominirala parkirališta, ceste, groblja i financije

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002