11.12.2011.

Humanitarni koncert na djecu iz samoborskih udruga Nova budućnost i Idem

Uživala puna sportska dvorana

Humanitarni koncert na djecu iz samoborskih udruga Nova budućnost i Idem

Odličani pjevači i glazbenici, puna nova sportska dvorana i sjajna publika – tako bi se najkraće mogao opisati humanitarni koncert za djecu iz samoborskih udruga Nova budućnost i Idem. Sjajan odaziv na koncert, a prodano je gotovo svih tisuću karata po cijeni od 25 kuna, rezultirao je da će tih oko 25.000 kuna biti uručeno udrugama kao vrijedna pomoć u njihovu radu s djecom. No, ta glazbena večer održana 9. prosinca pokazala je i da Samoboru nedostaju ovakvi koncerti, osobito kada imaju humanitarni karakter.

Zasluge za ovu posebnu večer prije svega pripadaju Natku Gabercu, koji se primio organizacije kada je čuo da ovim udrugama treba financijska pomoć i pozvao je svoje prijatelje da mu u tome pomognu. Tako su, nakon prigodnog uvodnog dijela, na poziv voditelja Drage Celizića koncert otvorili oni najmlađi, Dječji zbor Samoborček s tri prigodne božićne i novogodišnje pjesme te svojom energijom odmah zarazili cijelu dvoranu. Tu odmah treba spomenuti i Djeda Božićnjaka koji je sa svojim pogamačem zabavljao djecu i dijelio bombone.

U blagdanskom duhu koncert su nastavila tri mušketira, svima dobro poznata imena – Franjo Sina Gluščić, Miroslav Živković i Đani Stipaničev – izvodeći klasike Radujte se narodi, U to vijeme godišta i White Christmas. Potom je na scenu stupila Klapa Samobor sa svojim repertoarom te Singrilice otpjevavši božićnu pjesmu s Banije i Ura ide tika-tak. Kao mali intermezzo tamburaški orkestar, kojeg je okupio Natko Gaberc, odsvirao je Pizzicato Polku i Veselu plesačicu. Posebnost orkestra bila je u tome što je u njega Natko pozvao dio svojih učenika koje uvježbava u KUD-ovima Mala Gorica, Klinča Sela, TO Čabdin i FA Mladost u svoje slobodno vrijeme.

Nakon toga slijedila je i velika završnica. Ponovno su na pozornicu izašli Miroslav Živković, Franjo Sina Gluščić i Đani Stipaničev, prvo u pojedinačnim izvedbama, a potom su zajedno otpjevali Tihu noć. Singrilice i Klapa Samobor također su udružili glasove u pjesmi Sveti tri krali so zvezdo zbrali, da bi na samom kraju svi izvođači, zajedno s publikom, otpjevali tradicionalnu pjesmu Narodi nam se.

Pljeskom tijekom i nakon svake pjesme te na samom kraju publika je zorno pokazala da je bila itekako zadovoljna, a zadovoljan je bio i onaj tko je sve to osmislio – Natko Gaberc.

- Kada sam krenuo u organizaciju stvarno nisam očekivao da će biti toliki interes za koncert, ali sada na kraju se pokazalo da je to bio pun pogodak – od odabira gostiju, oglašavanja na pravim mjestima te prihvatljiva cijena karte. Očito se sve poklopilo u pravom trenutku. Ovih 25.000 kuna u potpunosti će biti donirani udrugama, jer su troškovi koncerta pokriveni uz pomoć donacija, pokroviteljstava i prijatelja, nešto i osobnih troškova, upravo kako bi sav prihod išao djeci iz udruga Nova budućnost i Idem. Moram priznati da je posljednjih dana bilo malo i teško izdržati sve stvari oko organizacije, priprema i uvježbavanja orkestra, ali kada se ispuni cilj onda neće biti teško ponoviti i sljedeće godine – rekao je po završetku koncerta Natko Gaberc. Zahvalio je i svima koji su pomogli oko razglasa, uređenja i ustupanja dvorane. Kako je uoči koncerta najavljeno, Grad Samobor, Sportski objekti Samobor i Komunalac su kao pokrovitelji besplatno dali dvoranu i pozornicu, a pomogli su i Zagrebačka županija te Cvjećarna Frezija, Printera grupa, Offset.hr, Pro-ton i Lite Me.

I izvođači su bili oduševljeni što su svojim izvedbama pridonijeli uspjehu koncerta te su iskazali spremnost da sve ponove. Stoga smo sigurni kako tu nije kraj ove lijepe priče.

Mato Šipuš

 

Humanitarni koncert na djecu iz samoborskih udruga Nova budućnost i Idem

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002