15.03.2011.

U Samoboru počinje akcija prikupljanja glomaznog otpada

Legalno se riješite nepotrebnog i glomaznog otpada

U Samoboru počinje akcija prikupljanja glomaznog otpada

Vrijeme proljetnog čišćenja i ove godine prati akcija prikupljanja glomaznog otpada, a Komunalčevi kontejneri od danas su na prvoj od niza lokacija u Samoboru. Naime, plan prikupljanja glomazog otpada predviđa sakupljanje na gradskom području od 15. ožujka do 6. svibnja, a potom se akcija nastavlja po okolnim mjesnim odborima u dogovoru s predstavnicima MO i gradskim koordinatorom za rad MO.

Prvi su na redu Hamor i Gornji kraj (lokacije kontejnera: Hamor - skretanje za Palačnik, Zaprešićka, Gornji Kraj - parking kod tvornice Sloboda, Gračec Taborec, križanje Rudarska draga – Gračec Suhodol, Starogradska - parking ZET) i to od 15. do 21. ožujka.

Potom slijedi akcija u samom centru grada (lokacije kontejnera od 19. do 23. ožujka: Josipa Milakovića, Trg kralja Tomislava/Ferde Livadića, Svete Ane, Jurjevska, Ljudevita Gaja, Danice Ilirske, Ljudevita Šmidhena, Josipa Komparea, a od 24. do 26. ožujka: Andrije Hebranga, Stražnička, Marka Vukasovića, Augusta Šenoe, Vladimira Kirina, Zlatka Price, Miroslava Krleže, Ivana Zajca/Petra Preradovića, Milana Reizera, Mlinska), a nakon toga redom idu Giznik i Anindol, Južno naselje, Kolodvorsko naselje, Podložnice, Sveta Helena te na kraju Cvjetno naselje i Perivoj.

Detaljni raspored za sva mjesta s pripadajućim terminima odvoza glomaznog otpada nalazi se na Komunalčevoj web stranici.

K.S.

 
15.03.2011.

Požar obiteljske kuće u Strmcu

Peć na drva zapalila kuću

Požar obiteljske kuće u Strmcu

Početak radnog tjedna nije dobro počeo za obitelj iz Harambašićeve ulice iz Strmca. U poslijepodnevnim satima ponedjeljka u obiteljskoj kući buknuo je požar te izazvao poveću materijalnu štetu. Zahvaljujući brzoj intervenciji DVD-a Strmec i DVD-a Sveta Nedelja požar je ubrzo ugašen pa je spriječena potpuna devastacija. Očekuju se rezultati očevida, a pretpostavlja se da je uzrok požara kvar na dotrajaloj peći na drva.

www.radiosvn.com

 
15.03.2011.

Sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Pokrenuta programska inicijativa

Sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Samobor je prvi grad u Zagrebačkoj županiji u kojem je počelo djelovati Povjerenstvo za ravnopravnost spolova. U njega su izabrani Sanja Horvat (predsjednica), Marija Lindić, Linda Rossini Gajšak, Dubravko Stunja te Martina Tkalec, koja je na sjednici povjerenstva 14. ožujka izabrana za zamjenicu predsjednice. Na toj je sjednici bilo riječi i o pripremnim radnjama za izradu programa rada u ovoj godini. Predsjednica Sanja Horvat Iveković rekla je da će povjerenstvo djelovati sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova, Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova i ostalim pozitivnim aktima te da mu je cilj podizati svijest o ravnopravnosti žena i muškaraca u svim segmentima života, poduzimati mjere za sprečavanje diskriminacije žena i promocija ravnopravnosti spolova kao općeg društvenog cilja. Programski zadaci odrađivali bi se u određenim područjima, kao što su jednake mogućnosti zapošljavanja na tržištu rada, rodno osjetljivo obrazovanje, nasilje u obitelji i slično. Sastanak je bio polazište za razradu ideja te će se na sljedećoj sjednici iznijeti sve ideje koje bi se ugradile u program rada samoborskog povjerenstva. Ideja je već i u ovom inicijalnom dijelu bilo mnogo pa je predložena suradnja s udrugama civilnog društva i institucijama u organiziranju edukacija, predavanja i radionica na temu ravnopravnosti spolova i slično.

Sjednici je nazočila i savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Marica Jelenić, koja je također iznijela nekoliko ideja o akcijama koje bi povjerenstvo moglo poduzeti. Na početku, nazočne je pozdravio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Željko Žarko.

M.Š.

 

U Samoboru počinje akcija prikupljanja glomaznog otpada

Požar obiteljske kuće u Strmcu

Sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002