21.11.2011.

Donacija dječjeg igrališta Caritasovoj sigurnoj kući

Ispunjeno obećanje

Donacija dječjeg igrališta Caritasovoj sigurnoj kući

Štićenici Caritasove sigurne kuće dobili su lijep dar – nekoliko sprava za igranje na dječjem igralištu. Time su Grad Samobor i pripadajući mjesni odbor ispunili obećanje dano štićenicima i djelatnicima Caritasa prije nekoliko mjeseci pri primopredaji nove kuhinje. Kako bi se odlužili za tu donaciju, 21. studenoga priređena je mala svečanost na kojoj su Gradu Samoboru i mjesnom odboru uručene zahvalnice. Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, sestra Jelena Lončar, zahvalila je gradonačelniku i djelatnicima gradske uprave, mjesnom odboru, povjerenstvu za ravnopravnost spolova i svima koji su se uključili u humanitarnu akciju, istaknuvši da donacija puno znači majkama i djeci koja se nalaze u sigurnoj kući, kao i prethodne donacije uz pomoć kojih je poboljšana kvaliteta njihova života u kući.

- Hvala vam za ljubav, toplinu i ljudskost koju iskazujete u ovim možda vama malim, ali nama velikim projektima – rekla je ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sestra Jelena Lončar. Voditeljica sigurne kuće Ljiljana Karlović rekla nam je da u ovom trenutku u njoj boravi 9 majki i 12-ero djece.

U ime Grada Samobora zahvalio je pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Damir Fabek, rekavši da Grad izdvaja oko 4 milijuna kuna za programe socijalne skrbi i zdravstva te da se razumijevanjem gradonačelnika i stručnih službi uvijek iznađu mogućnosti za ovakvu vrstu pomoći. Predsjednik mjesnog odbora Vinko Kovačić rekao je da je u ovim recesijskim vremenima važna bila podrška svih članova vijeća mjesnog odbora, povjerenstva za ravnopravnost spolova, čija je predsjednica Sanja Horvat Iveković također nazočila donaciji, kao i Petar Radovanić, viši stručni suradnik za komunalnu infrastrukturu, koji je u ime Grada koordinirao radovima.

M.Š.

 
21.11.2011.

Nositelj liste koalicije BUZ-PGS-HRS, prof.dr.sc. Ljubo Jurčić boravio u Samoboru

Glasujte za one okrenute sadašnjosti i budućnosti

Nositelj liste koalicije BUZ-PGS-HRS, prof.dr.sc. Ljubo Jurčić boravio u Samoboru

Nositelj svih izbornih lista koalicije Blok umirovljenici zajedno - Primorsko-goranski savez - Hrvatska radnička stranka, prof.dr.sc. Ljubo Jurčić, posjetio je 21. studenoga Samobor. U njegovoj pratnji bili su i kandidati ove koalicije u 7. izbornoj jedinici s područja Svete Nedelje i Samobora – Lazar Grujić, Mladen Novosel, Sveto Milovanović, Ivan Reščić i Mario Špoljarić. Tijekom boravka obišli su pogon Tiskare EDOK, u kojoj ih je dočekao vlasnik Ivica Štrbac. Tijekom obilaska prof.dr.sc. Ljubo Jurčić rekao nam je da se proteklih godina na terenu upoznaje s konkretnim problemima gospodarstva. Dodao je kako svaka djelatnost ima svoje specifičnosti, potencijale, ali i prepreke, što se najbolje uviđa pri ovakvim obilascima, pa je tako i s tiskarskom djelatnošću, kojoj je najbolji poticaj razvoj cjelokupnog gospodarstva, kada rastu narudžbe i za tiskarski materijal, ambalažu, naljepnice i slično. Jurčić je rekao i da koalicija Blok umirovljenici zajedno, Primorsko-goranski savez i Hrvatska radnička stranka u svakoj izbornoj jedinici očekuje po jedan mandat, a u nekim izbornim jedinicama postoje šanse da se osvoji i više mandata. No, s time nije posebno opterećen, već nastoji odraditi sve na najbolji način kako je zamišljeno, a na građanima je da prepoznaju program i taj trud, zaključio je Jurčić, pozvavši birače da izađu na izbore i glasuju za one koji su okrenuti sadašnjosti i budućnosti, baš kao što je to lista BUZ-PGS-HRS.

M.Š.

 
21.11.2011.

U bivšoj Vojarni Taborec otvoreno novo gradsko klizalište

Počela sezona klizanja

U bivšoj Vojarni Taborec otvoreno novo gradsko klizalište

Priliku prve iskusiti led novog gradskog klizališta i na taj način službeno otvoriti klizačku sezonu u Samoboru dobile su u nedjelju, 20. studenoga, hrvatska klizačka legenda, olimpijka (Lake Placid 1980. godine i Sarajevo 1984. godine) Sanda Dubravčić Šimunjak i aktualna prvakinja Hrvatske u umjetničkom klizanju Samoborka Mirna Librić. Aplauzom brojnih okupljenih dočekani su i ostali sudionici programa kojeg su iz Sportskih objekata Samobor, kao vlasnika klizališta, pripremili u bivšoj Vojarni Taborec na nekadašnjem platou za postrojavanje, pa se tako moglo uživati i u prezentacijama brzog klizanja, klizačkim parovima, sinkroniziranog klizanja, carlinga i hokeja. Po završetku programa priliku oprobati led dobili su i strpljivi promatrači, a svi koji nisu uživali na ledu prvog dana rada klizališta za to će imati priliku sve do 20. veljače.

Klizalište dimenzija 20x40 metara bit će otvoreno svaki dan od 9 do 22 sata, uz cijenu klizanja od 15 kuna za sat i pol na ledu (najam klizaljki uključen u cijenu), a omogućena je i nabava mjesečne karte za 250 kuna te najam klizališta za 500 kuna po satu.

K.S.

 

Donacija dječjeg igrališta Caritasovoj sigurnoj kući

Nositelj liste koalicije BUZ-PGS-HRS, prof.dr.sc. Ljubo Jurčić boravio u Samoboru

U bivšoj Vojarni Taborec otvoreno novo gradsko klizalište

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002