22.10.2008.

Svečano obilježen početak radova na izgradnji nove poslovne zgrade TD Komunalac

Povijesni dan za samoborske komunalce

Svečano obilježen početak radova na izgradnji nove poslovne zgrade TD Komunalac

Polaganje kamena temeljca za poslovni prostor Komunalca na novoj lokaciji označilo je i novo razdoblje ove tvrtke. Poznato je da Komunalac trenutno posluje u prostorijama u Ulici Ivana Perkovca i to, prema općoj ocjeni, u nezadovoljavajućim uvjetima. Stoga i u tvrtci i u Gradu ističu da se kao prioritet u poslovanju i daljnjem razvoju tvrtke nametnula izgradnja i preseljenje u novu poslovnu zgradu, tj. na novu lokaciju, u Ulici 151. samoborske brigade.

Prema dobrom običaju sve veće investicije počinju polaganjem kamena temeljca, a to se dogodilo i ovom prigodom. Nije to bio kamen, već zapravo posebna sonda koju je u betonsku masu 20. listopada ubacio samoborski gradonačelnik Antun Dubravko Filipec, u nazočnosti članova Poglavarstva i Gradskog vijeća, vodstva tvrtke, Nadzornog odbora Komunalca, projektanta, izvođača radova te radnika Komunalca.

Tom je prigodom gradonačelnik rekao da će nova zgrada biti primjerena i da ćemo dočekati bolja vremena za Komunalac, ali da to znači i napuštanje starog načina razmišljanja u tvrtci, kako bi se ovim promjenama došlo do suvremenog i tržišno orijentiranog poduzeća. Direktor Komunalca Marijan Marunica naglasio je da zbog uvjeta u kojima sada rade zaslužuju pravi i kvalitetan prostor.

Taj novi prostor trebao bi biti gotov već za 300 dana od uvođenja u posao i to po principu ključ u ruke, jer je već proveden postupak javnog nadmetanja i potvrđen glavni projekt. Izvođač radova bit će Elektromaterijal d.d. iz Bjelovara, a projektant je Arhing 2 iz Zagreba. Prema projektu, na novoj lokaciji izgradila bi se dva objekta ukupne površine 2600 m2. Objekt "A" projektiran je na tri etaže (plus podrum), ukupne brutto površine 1523 m2. U tom prostoru nalazit će se blagajna, dvorana za sastanke i uredi. Objekt "B" projektiran je u dvije etaže (prizemlje i prvi kat) ukupne površine 576 m2, a u njemu bi se nalazila spremišta, blagovaonica, garderobe, sanitarni čvorovi i tuševi za radnike, uz nadstrešnicu za 12 vozila površine 600 m2. Ukupni iznos investicije s uređenjem prostora je 23.013.918 kuna.

Grad Samobor je, kao osnivač tvrtke, Komunalac oslobodio plaćanja komunalnog doprinosa i kroz Proračun osigurao kapitalnu pomoć za izgradnju u iznosu 5 milijuna kuna. Kako nam je rekao direktor Marijan Marunica, Komunalac planira za ovu investiciju osigurati vlastita sredstva u iznosu 7.290.000 kuna, uz kredit u iznosu od 10 milijuna kuna na 10 godina u Zagrebačkoj banci. Do vlastitih sredstava Komunalac planira doći prodajom postojeće lokacije u Perkovčevoj ulici, prodajom zemljišta u Mlinskoj ulici te dionica Samoborske banke.

Novo doba Komunalca simbolično je predstavljeno i kroz novu uniformu. Inače, buduća zgrada Komunalca nalazit će se na prostoru gdje se sada odlažu automobili koje dovozi pauk služba. Nepropisno parkirani automobili i dalje će se dizati sa samoborskih ulica i prvo dovoziti na ovu lokaciju, no ako vlasnici ne dođu po njih u određenom roku, isti se premještaju na Trebež.

M.Š.

 
22.10.2008.

Samoborski HSS spreman za početak kampanje

Ništa ne prepuštaju slučaju

Samoborski HSS spreman za početak kampanje

Nešto više od 6 mjeseci prije lokalnih izbora samoborski HSS je postavio temelje svoje buduće kampanje. Kako su prošle izbore samoborski HSS-ovci dočekali praktički bez ikakvih priprema, raspušteni i demoralizirani, ovaj put vodstvo najjače samoborske oporbene stranke ne želi ništa prepustiti slučaju.

Izabrani je izborni stožer te su njegovi članovi preuzeli obaveze izvršiti sve predradnje oko početka priprema predizborne kampanje.

Izbornim stožerom će predsjedati Krešo Beljak, predsjednik GO HSS Samobor, a uz njega u tom najvišem izbornom tijelu HSS-a će biti Mira Čebušnik i Nevenka Siebig zadužene za marketing i promociju, zatim Krunoslav Znika i Željko Stanec, koji će nadzirati i upravljati izbornim procesom, Petar Grgečić i Vedran Klačić, koji će organizirati predizborne skupove, Tomo Jandrečić zadužen je za financije te Martina Glasnović Horvat koja će rukovoditi informativnom službom.

Osim toga, izabrani su i potpredsjednici izbornog stožera koji će biti zaduženi za pojedina područja Grada Samobora. Tako će za sjeverni dio to biti Josip Berčić, za južni Vinko Jaklenec, za istočni Milan Kolman, za zapadni Vlado Hofer te za područje samoga grada Hrvoje Frankić. Uz njih je u izborni stožer izabran i Zvonko Marenić kao koordinator s višim stranačkim instancama.

Samoborski HSS danas broji oko 800 članova organiziranih u 37 ogranaka te u predizborne aktivnosti ulazi pun samopouzdanja i jači nego ikada, a ovih 15 osoba koje čine izborni stožer trebale bi biti jamac da će i rezultat opravdati očekivanja.

Nikolina Herceg Beljak

 
22.10.2008.

Samoborski SDP na središnjem gradskom trgu anketirao je građane

Mišljenje građana je važno

Samoborski SDP na središnjem gradskom trgu anketirao je građane

Tko može bolje od samih stanovnika našega grada znati što je nama, a onda i gradu potrebno – upitali su se članovi samoborskog SDP-a i odlučili krenuti s anketiranjem Samoboraca. Pod geslom "Mišljenje građana je važno" anketa se provodi na različitim lokacijama u gradu, a u dane vikenda i na središnjem samoborskom trgu.

Kako je rečno, SDP anketom želi steći uvid u potrebe svih Samoboraca, neovisno o političkom opredjeljenju, te doznati kako svoj grad vide u budućnosti. Anketa pokriva razna područja, od gospodarstva, preko prostornog planiranja, izgradnje grada, zaštite i uređenja okoliša, do obrazovanja i, iznimno važnog područja, kulture. Tu je i pitanje sveučilišta u Samoboru ili nove osnovne i srednje škole, novih vrtića ili preuređenja postojećih, javni prijevoz prilagođen socijalnom statusu stanovnika i potreba za željezničkom povezanošću sa Zagrebom...

Kako će se Samobor razvijati trebali bi prije svih, smatraju u samoborskom SDP-u, odlučiti njegovi žitelji. Zato bi politika i političari trebali prvenstveno biti servis u službi građana, a čemu bi, smatraju SDP-ovci, ova anketa trebala uvelike pridonijeti.

K.S.

 

Svečano obilježen početak radova na izgradnji nove poslovne zgrade TD Komunalac

Samoborski HSS spreman za početak kampanje

Samoborski SDP na središnjem gradskom trgu anketirao je građane

Arhiva 2008

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002