18.10.2008.

Nova sportska dvorana svečano otvorena u Kerestincu

Evo je, pa se igrajte

Nova sportska dvorana svečano otvorena u Kerestincu

U Kerestincu je 14. listopada i svečano otvorena nova sportska dvorana privatnog investitora Čičak sporta, koja je u pogonu oko mjesec dana. Svečano ju je otvorio ministar prosvjete i športa Dragan Primorac, koji je istaknuo da je i ovo pokazatelj da nema napretka bez privatne inicijative. Govorili su i vlasnik dvorane Ilija Čičak, koji je napomeuo da je ovo dobitak za Grad Svetu Nedelju koja dosad ni približno slične dvorane nije imala, te gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin koji je investitoru čestitao i zaželio puno uspjeha u poslovanju, s napomenom da je Grad Sveta Nedelja već sada pred izgradnjom još dviju športskih dvorana.

Uz brojne sportaše, među uzvanicima je bio i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Svete Nedelje Krunoslav Markovinović, a dvoranu je blagoslovio utemeljitelj kerestinečke župe, a sadašnji rektor svetišta Majke Božje Bistričke Zlatko Koren. Iako je ova, 15-ak milijuna kuna vrijedna dvorana, ponajprije namijenjena rekreativcima, koriste je i svetonedeljski sportaši, u prvome redu rukometaši i stolnotenisači. Olimpijskih je dimenzija, a uz središnju zaštitnu mrežu dijeli se po pola. Tehnički je spremna i za odigravanje službenih utakmica - rekao je Ilija Čičak.

Grad je s njim na kraju ipak izgladio neke nesporazume oko povlaštene satnice za svetonedeljske klubove, jer je investitora, podsjetimo, prijašnjim dogovorom bio oslobodio plaćanja komunalnog doprinosa, odnosno građevinske dozvole za dvoranu.

www.radiosvn.com

 
18.10.2008.

U Samoboru se 28. listopada održava Sajam poslova

Dvorana puna poslova

U Samoboru se 28. listopada održava Sajam poslova

Nova samoborska sportska dvorana bit će 28. listopada mjesto održavanja drugog ovogodišnjeg Sajma poslova. Nakon što je prvi uspješno održan u Velikoj Gorici, HZZ - Područna služba Zagreb priprema isti projekt i u Samoboru, gdje će poslodavci i tražitelji posla, kao i svi ostali zainteresirani, moći komunicirati u utorak, 28. listopada između 10 i 16 sati.

U okviru priprema za Sajam poslova održan je niz sastanaka pokrovitelja, partnera i izlagača, među inima i u četvrtak, 16. listopada, na kojem su dogovarani posljednji detalji prije ulaska u završnu organizacijsku fazu. Kako je rekla rukovoditeljica Odsjeka posredovanja i pripreme za zapošljavanje HZZ-a, Područne službe Zagreb, Marija Halić, za sada je predviđeno da će se u Samoboru predstaviti 35 izlagača i to ne samo poslodavaca, nego i obrazovnih ustanova te pokrovitelja i partnera. Kroz aktivno sudjelovanje putem izložbenih pultova, multimedijskih prezentacija te sudjelovanja na radionicama, prezentacijama i okruglom stolu, poslodavci će moći promovirati svoju tvrtku te predstaviti mogućnosti zapošljavanja i kadrovske potrebe, dok će s druge strane zainteresirani za posao imati priliku predstaviti se poslodavcima ili saznati sve potrebne informacije vezane uz cjeloživotno obrazovanje, odnosno bilo koji segment vezan uz zapošljavanje.

Na taj način, rečeno je, želi se postići bolja dostupnost i izmjena informacija među sudionicima na tržištu rada te bolja usklađenost ponude i potražnje na tržištu rada, kao i stvaranje i unapređivanje partnerskog odnosa svih na tržištu rada.

U okviru sajma, uz samostalne prezentacije izlagača, predviđena je i prezentacija programa Moj izbor kao i radionica za nezaposlene osobe i tražitelje zaposlenja (Kako se predstaviti poslodavcu), radionica za učenike (Moje buduće zanimanje), te radionica za poslodavce (Kako do najboljeg radnika). Također je zamišljeno i održavanje okruglog stola na temu deficitarnih zanimanja.

Sajam poslova HZZ, Područna služba Zagreb organizira uz pokroviteljstvo Grada Samobora i Zagrebačke županije, medijsko pokroviteljstvo Radio Samobora, te partnerstva Grada Svete Nedelje, Poduzetničkog centra Samobor, Udruženja obrtnika Samobor, Pučkog otvorenog učilišta Samobor, Srednje strukovne škole Samobor i Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole u Samoboru.

Kruno Solenički

 
18.10.2008.

Udruga Ekosspiritus organizirala 42. planinarski križni put

Kamen u ruke pa preko skele

Udruga Ekosspiritus organizirala 42. planinarski križni put

U vikendu 11. i 12. listopada udruga Ekosspiritus iz Samobora organizirala je i vodila 42. planinarski križni put na relaciji Kraljevec na Sutli – Brdovec – Domaslovec. Više od 500 sudionika, privučenih mogućnošću duhovne obnove i tjelesnog razgibavanja, ali i zanesenih lijepim jesenskim danima postali su privremena putujuća Crkva.

Prvi dan su domaćini bili članovi zajednice mladih iz župe Brdovec, koji su pripremili hod od Kraljevca na Sutli, gdje je zajedničkim, organiziranim doručkom sve počelo, preko Rozge, kroz Donju Pušću do Marije Gorice. Na putu, razmišljajući o značenju riječi starozavjetnog proroka Ezekiela "Ja ću im dati novo srce!", svaki sudionik je pronašao i nosio kamen, simbol svega što nam otežava život i odnose s Bogom i braćom ljudima.

Dolaskom u Prigorje Brdovečko osnovna škola bila je premala da primi sve sudionike, pa je za noćenje otvoren i društveni dom. Prije euharistije, za koju je do zadnjeg pedlja popunjena sportska dvorana, predstavljena je knjiga Idemo, Gospodine!, koja je završetak svih planiranih aktivnosti kojima se obilježavao jubilej – dvadeset godina od početka i širenja planinarskih križnih putova diljem Hrvatske.

U ime urednika Nikole Havličeka, Gordane Ivir i Radovana Librića govorio je posljednji, imenovavši i sve suradnike koji su omogućili dovršetak projekta, a prisutnima se obratio i književnik Nikola Kuzmičić. Večer se nastavila koncelebriranim slavljem Gospodina, brojnim mladima koji su pristupili ispovijedi, nadahnutom svirkom gitara i jedne violine, te zajedništvom i druženjem, pjesmom i plesom, sve do ponoći.

Nedjelja je donijela prijelaz skelom preko rijeke Save i dolazak na prostore gdje su domaćini postali mladi iz župe Domaslovec, koja se istaknula obiljem darovane hrane koja je sudionike čekala na skoro svakoj postaji, uključujući i topli ručak u Celinama s izborom od čak tri jela. Gljive za jedno od njih darovala je lokalna gljivarska udruga. Posljednja postaja, prema župnoj crkvi u Domaslovcu, prohodala se u svečanoj procesiji kojoj su se pridruživali mještani uz čije se kuće prolazilo. Domaći župnik je propovijedao na zajedničkoj euharistiji, zbog koje mu je crkva gotovo postala pretijesna, te je preostalo taman toliko vremena da se još jednom svi oproste – do nekog sljedećeg susreta na nekom od zbivanja gdje će se i opet proslaviti Gospodin.

Tekst: Katarina Pučar

Fotografije: Tomislav Martinelli

 

Nova sportska dvorana svečano otvorena u Kerestincu

U Samoboru se 28. listopada održava Sajam poslova

Udruga Ekosspiritus organizirala 42. planinarski križni put

Arhiva 2008

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002