07.03.2008.

Predstavljanje natječajnih radova za novu tržnicu u Maloj dvorani Hrvatskog doma

Gradnja počinje krajem godine

Predstavljanje natječajnih radova za novu tržnicu u Maloj dvorani Hrvatskog doma

Nakon dužeg vremena Mala dvorana Hrvatskog doma pretvorena je u izložbeni prostor. Nije, istina, u njoj ponovno zaživjela fotografska bravura Vesne Price ili nekog drugog autora, već su oku javnosti dostupni svi radovi koji su se natjecali za izgled nove samoborske tržnice. Tako će od 10. do 15. ožujka taj prostor biti otvoren za razgledavanje od 9 do 14 sati. Već je otprije poznato da je stručni ocjenjivački sud kao najbolje rješenje odabrao rad mlade arhitektice Tatjane Liktar, koja je i nazočila javnoj prezentaciji svih radova i pri tome zahvalila povjerenstvu što je baš njene ideje prepoznalo kao najbolje. Rekla je kako je zbog toga izuzetno sretna, osobito stoga što taj prostor poznaje od samog djetinjstva, budući da i sada živi u Galgovu.

Na prezentaciji su bili i članovi žirija dipl.ing.arh. Andrija Rusan, dipl.ing.arh. Biserka Bilušić Dumbović iz Ministarstva kulture, dipl.ing. Milan Ćosić iz Tržnica Zagreb te samoborski gradonačelnik Antun Dubravko Filipec. Iznijeli su argumente zašto su odabrali baš rad Tatjane Liktar pa je tako gradonačelnik istaknuo i ulogu trga koji je predviđen u projektu, a osobito restorana koji bi se mogao urediti na terasi i koji bi prezentirao samoborsku gastronomsku ponudu. Gradonačelnik je napomenuo i da je ovo peti pokušaj u posljednjih nekoliko godina da se redefinira prostor tržnice te da se sada, prema mišljenju povjerenstva, napokon u tome uspjelo i to nakon po prvi put provedenog javnog natječaja. Podsjetio je i da je otvaranjem novih trgovačkih centara tržnica izgubila svoju nekadašnju isključivu namjenu te da je mlada arhitektica to prepoznala u svom radu ostavljajući prostor za multifunkcionalne nove sadržaje.

Rad je na natječaju dobio drugu nagradu, a u obrazloženju je rečeno da u njemu nisu dovoljno elaborirani uređenje partera i urbane opreme. Stoga je jedno od pitanja Tatjani Liktar bilo je li odlučila koje će materijale upotrijebiti. Odgovorila je da će poštivati samoborsku tradiciju pa će svakako upotrijebiti drvo, a o drugim materijalima će još razmisliti, budući da Grad traži materijale koji će biti jednostavni za održavanje.

Rad je tako koncipiran da je moguća i etapna gradnja pa će se prvo uređivati prostor gdje su štandovi s raznolikom robom, a potom i postojeća ploha tržnice. Prema riječima pročelnika Željka Kovačića, u sljedećem razdoblju očekuje se izrada izvedbenog projekta i ishođenje potrebne dokumentacije, što podrazumijeva i izradu Urbanističkog plana uređenja Centar 1. Sredstva u proračunu su već osigurana pa bi gradnja mogla početi krajem ove godine. Prema planu, krajem 2009. godine Samobor bi dobio novu tržnicu koja bi napokon zadovoljavala sve higijenske i sanitarne standarde, ali bila i generator novih aktivnosti i okupljanja ljudi.

M.Š.

 
07.03.2008.

Ogranak HSS-a Domaslovec izabrao novo vodstvo

Branko Kožarec novi predsjednik

Ogranak HSS-a Domaslovec izabrao novo vodstvo

Temeljna organizacija HSS-a iz Domaslovca održala je u četvrtak, 6. ožujka, redovnu izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo ogranka. Kako se dosadašnji čelnik domaslovečkog HSS-a Božidar Bobi Beljak iz osobnih razloga nije ponovno kandidirao za tu funkciju, članovi su izabrali Branka Kožarca za novog predsjednika, dok će umjesto Božidara Beljaka, koji je dao ostavku i na mjesto vijećnika Vijeća mjesnog odbora, tu funkciju obnašati Ivan Sečen.

Nakon službenog dijela skupštine, prisutni članovi su između ostalog izrazili zabrinutost za prometnu situaciju u Domaslovcu i okolnim mjestima, nakon što se zbog obnove zatvori "Betonka" i nakon što se sav promet sa te prometnice preusmjeri na njihovu cestu, koja je ionako već opterećena gustim prometom. Haesesovci Domaslovaca se nadaju da bi napokon trebala doći na red i izgradnja kanalizacijske mreže na njihovom području te, naravno, i obnova njihove glavne prometnice koja će se dodatno devastirati narednih mjeseci.

Predsjednik HSS-a Grada Samobora Krešo Beljak je u svom govoru obećao pomoć pri rješavanju svih problema koji muče stanovnike Domaslovca, a skupštinu su, osim njega pozdravili i brojni gosti iz vrha samoborskog HSS-a.

S.S.

 
07.03.2008.

Svetonedeljski HNS održao izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo čelništvo ogranka

Nova predsjednica Sandra Starjački

Svetonedeljski HNS održao izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo čelništvo ogranka

Svetonedeljski HNS u predizbornu godinu kreće s novom predsjednicom. Odlukom članova HNS-a na godišnjoj izbornoj skupštini u subotu, 1. ožujka, u Društvenom domu Bestovje, dosadašnjeg predsjednika Zvonka Crvenku na čelnoj poziciji zamijenila je Sandra Starjački.

- Osnovni i temeljni ciljevi koji stoje pred nama u sljedećem razdoblju su maksimalni doprinos naših članova pobjedi na predstojećim lokalnim izborima, čime bi dokazali da je HNS jedna od najjačih stranaka Grada Svete Nedelje – jasno je najavila nova predsjednica svoj mandatni cilj.

Kako je rečeno u najavi plana rada za iduće četiri godine, želja je svetonedeljskog HNS-a kontinuirano i intenzivno raditi na jačanju ugleda stranke i stranačke infrastrukture, uključenje u rad što većeg broja žena i mladih, djelovati kroz nedavno oformljenu Žensku inicijativu Samobora i Svete Nedelje te Interesni odbor mladih, kao i osnivati nove. Tako se planira formiranje Interesnog odbora za praćenje provedbe kapitalnih ulaganja i izgradnje infrastrukture i Interesnog odbora za međustranačku suradnju.

Svetonedeljski HNS kao probleme Svete Nedelje vidi pitanja infrastrukture, obrazovanja, sporta, kulture, a najvećom manom smatraju što u dvije godine, od kada je Sveta Nedelja postala grad, vladajući nisu pronašli načina da taj grad postane urbana cjelina sa svim atributima modernog naselja, nego je stanovništvo još uvijek vezano za Samobor. Na tim temama će svetonedeljski HNS graditi svoj program za sljedeće lokalne izbore, najavila je nova predsjednica Sandra Starjački.

Kruno Solenički

 

Predstavljanje natječajnih radova za novu tržnicu u Maloj dvorani Hrvatskog doma

Ogranak HSS-a Domaslovec izabrao novo vodstvo

Svetonedeljski HNS održao izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo čelništvo ogranka

Arhiva 2008

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002